Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 24 lut 2008, 18:32

Babel pisze:Sorry, bo generalnie nie powinnienem pisac do Was, ale skoro Maestro ma ochote sie bawić w adwokata kibiców ze strony głównej to ja tez mogę. Wolałbym wrócic do meritum czyli nie rozwodzić się w temacie o Juventusie na temat karnych Interu. Pozdro.
Nie bawie się w żadnego adwokata... Wyraziłem tylko swoje i tylko swoje zdanie. Jeśli wyrażenie swojego zdania nazywasz zabawą w adwokata, to spoko, jeśli tak Ci wygodnie :) Co do rozwodzenia się o karnych Interu w temacie Juve, sam zacząłeś...

Drugi akapit brzmi niemal jak teoria spiskowa... Porównywalna do tej wysnuwanej przez niektórych kibiców Juventusu (że błędy sędziów są winą Interu) z której tak kpicie :P W tej sytuacji nie ma podstaw, by podważać uczciwość (?), sprawiedliwość komisji. ale to chyba temat do innej dyskusji. Ja zatem napiszę odwrotność: przyjmijcie na klatę błąd sędziego i decyzję komisji, zamiast doszukiwać się niecnych zamiarów tejże komisji i przywołując tą sytuację przy każdej ręce, jaka dotyczy Juventusu (bo tak było w przypadku ręki Hasana z Interem i widzę, że tak jest teraz, dlatego reaguję ;) ). O tym jeszcze za chwilę. Generalnie piszesz tak, jakby każda ręka była taka sama i kwalifikowała się na karny. Nie ważne czy ktoś blokuje strzał czy dośrodkowanie. Jeśli zagranie nie kwalifikuje się do odgwizdania (z różnych powodów), to sędzia tego nie powinien robić. Ręka ręce nie równa, liczy się zamiar, celowość, ruch ręką itp. Nie muszę chyba tego tłumaczyć. Wyrażam swoje zdanie i nie zasłaniam się decyzją komisji. Powiem Ci więcej... Zgadzamy się w tym, że te zawieszenia arbitrów nie powinny mieć miejsca. Decyzja ta z jednej strony potwierdziła błąd arbitra, a z drugiej była zła, bo zawieszanie arbitrów nakłada na nich tylko dodatkową presję, niepotrzebną presję. I tak boją się gwizdać, a dodatkowy bat nie jest potrzebny. Związek próbuje przynajmniej udawać, że coś robi, niestety nieudolnie. Nie zmienia to jednak mojej opinii na temat ręki Couto. W zasadzie tylko tyle chciałem napisać na ten temat i nie będę już do niego wracał. Chyba, że będe musiał :P Pozdrawiam
(L)oczkerson pisze:I jak ładną brameczke strzelił Question Razz
Minął zawodnika Catanii i uderzył z dystansu nisko przy słupku. Zdaje się, że piłka jeszcze skozłowała \o/ :)

Wróć do „Włochy”