Roger w reprezentacji

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Roger w reprezentacji

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 23 lut 2008, 12:38

Nie wiem, czy ktoś z was zaglądał na onet :
Andrzej Placzyński z firmy SportFive, która pośredniczyła w sprzedaży praw telewizyjnych, potwierdził, że piłkarska reprezentacja Polski, przygotowująca się do finałów Euro 2008, zmierzy się 11 marca w Szczecinie z drużyną zagranicznych gwiazd Orange Ekstraklasy - informuje "Przegląd Sportowy".
Początkowo wybór padł na reprezentacje Liechtensteinu, ale ostatecznie zdecydowano się na drugi wariant. Selekcjonerem cudzoziemców ma być Jan Urban, trener Legii Warszawa.

Leo Beenhakker, selekcjoner naszej kadry, będzie miał zatem okazje przyjrzeć się pomocnikowi Legii Brazylijczykowi Rogerowi, który wkrótce może otrzymać polskie obywatelstwo, co otworzy mu drogę do Euro 2008.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 lut 2008, 21:48

Tylko czy on przypadkiem nie jest Brazylijczykiem?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lut 2008, 22:01

Cris7 pisze:Tylko czy on przypadkiem nie jest Brazylijczykiem?

Tak, ale wkrótce może dostać polskie obywatelstwo.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 lut 2008, 22:31

guru pisze:Tak, ale wkrótce może dostać polskie obywatelstwo.

Co to za Polak ?
Precz z dociskaniem stranierich do reprezentacji !

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lut 2008, 22:32

Sero pisze:Co to za Polak ?
Mnie tam to buja. Jak chce dla nas grać, to trzeba chłopaka nawet i pochwalić, że chce grać dla innego kraju.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 lut 2008, 22:38

guru pisze:Jak chce dla nas grać, to trzeba chłopaka nawet i pochwalić, że chce grać dla innego kraju.

Pochwalić ? gdyby miał jakiekolwiek szanse gry w Brazylii nie pomyślał by nawet o polskiej kadrze. A tak nie łapie się tam to przejdzie do nas ... takie coś tylko w klubach. No, ale może jestem staromodny.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 mar 2008, 15:28

Olisadebe przynajmniej miał żonę(wówczas chyba narzeczoną) Polkę. To go w jakiś sposób łączyło z krajem. A Roger? Jestem zdecydowanie przeciwny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 mar 2008, 15:31

Bez nerwów, Mauro Cantoro tez dostal polskie obywatelstwo i nie było takich sprzeciwów.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 mar 2008, 16:09

cloner pisze:Mauro Cantoro tez dostal polskie obywatelstwo i nie było takich sprzeciwów.
Ja jednak pamiętam, ze również były dyskusje dotyczące Maurycego. Faktycznie nie były tak negatywne, ale różnica polega na tym, że Cantoro nie dostawał obywatelstwa w przyspieszonym trybie, by mógł jechać na Euro/MŚ, a w chwili gdy je otrzymywał było jasne, że grać w reprezentacji nie może, tak więc siłą rzeczy nie mogło to budzić takich kontrowersji. Cantoro siedzi od kilku dobrych lat w Polsce, mówi po polsku, podobnie jak jego dzieci, które chodzą do polskich szkół i grają w szkółce Wisły, a Roger jest szybkim zakupem z Biedronki w stylu reprezentacji katarskiej. Co nie zmienia faktu, że ani jeden, ani drugi w reprezentacji grać nie powinni.

Równie ciekawa jest kwestia gry Arkadiusza Malarza vel Malaridisa w reprezentacji... Grecji. Widać Polska to potęga, skoro niechciani u nas są gwiazdami za granicą :rotfl:.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 mar 2008, 16:44

I właśnie tymi sposobami piłka reprezentacyjna staje się gorszą wersją klubowej. Geje się rozmnażają, a stranieri niedługo będą w każdej drużynie narodowej świata.

:stop:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 01 mar 2008, 19:31

Sero pisze:I właśnie tymi sposobami piłka reprezentacyjna staje się gorszą wersją klubowej. Geje się rozmnażają, a stranieri niedługo będą w każdej drużynie narodowej świata.

Popieram w pelni, NIE dla Rogera i innych przypadkowych wynalazkow w reprezentacji. A jak juz ktos chce zeby gral to niech zacznie od eliminacji MŚ. Na Euro zdecydowanie nie zasluguje

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 mar 2008, 19:37

Z całym szacunkiem dla Materiałów opałowych ... ale wolałbym nawet Grzesia widzieć w Ekipie na Euro 2008 niż Rogera .

Dla mnie takie kombinowanie z paszportem Brazylijczyka aby ten pojechał na imprezę którą wspólnie wywaliczyliśmy jest mało moralne .

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 mar 2008, 19:41

peepe pisze:zacznie od eliminacji MŚ. Na Euro zdecydowanie nie zasluguje

Też mówię wielkie NIE dla Rogera , ale co do twojej wypowiedzi na Euro nie jedzie się za zasługi tylko jedzie ten kto jest w formie, chyba że chcesz powtórki z MŚ 2006 (nie chodzi mi tu oto że wtedy jechali za zasługi ale jechali Ci co nie byli w formie ) ;)

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 02 mar 2008, 10:38

majer13 pisze:Euro nie jedzie się za zasługi tylko jedzie ten kto jest w formie, chyba że chcesz powtórki z MŚ 2006 (nie chodzi mi tu oto że wtedy jechali za zasługi ale jechali Ci co nie byli w formie ) Wink

Wiem, uzylem chyba zlego slowa. Obecne wypowiedzi niektorych osob sa w tonie jakby Roger po otrzymaniu obywatelstwa byl zawodnikiem kluczowym, bez problemu znajdujacym miejsce w kadrze. To mi sie nie podoba, gosciu pewnie miesiac temu nawet nie wieidzial jak nazywa sie selekcjoner a teraz zrobiono wokol niego wielkie halo.
Btw, ktos wie jak sam zainteresowany reaguje na ten szum wokol swojej osoby?

Awatar użytkownika
JakubG
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JakubG » 03 mar 2008, 12:13

Roger sam zgłosił akces do gry w naszej reprezentacji bo wcześniejszym zainteresowaniu się nim przez Leo Beenhakkera. Roger złożył już papiery i rzekomo do 3-4 tygodni ma otrzymać obywatelstwo więc wielce prawdopodobne, że jeżeli tak się stanie to zobaczymy piłkarza Legii w spotkaniu reprezentacji z USA. Roger na pewno okazał by się wielkim wzmocnieniem i nie dziwie sie, że Leo chce go mieć w kadrze. Owszem jest wielu wrogów powoływania tego zawodnika do reprezentacji ale jeżeli sprawdzi się w meczu towarzyskim to dlaczego Lego nie miałbym go wziąć na Euro. Jeżeli chodzi o Roger i jego grę w reprezentacji to jestem jak najbardziej na tak.

Zablokowany

Wróć do „Polska”