FMy - Strona 427

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 28 lut 2008, 16:40

Loczek pisze:
Rozwijać się powoli, aczkolwiek systematycznie, a nie rozwijać się w ogóle to dwa różne pojęcia i mi chodziło o to drugie. Poza tym kupując zawodników z Chile do United ( niegdyś ) za sam klub zostawali powołania do kadry. Dla mnie była to nie lada zabawa, bo po zdobyciu wszystkiego co można było, włącznie z cnotami matek, można było pobawić się w kreatora karier. Z kolei w Bundeslidze bardzo ciężko mi się wprowadza nowe twarze 16-17-18 letnie do składu.
Najczęściej wpuszczam danego zawodnika na końcowe 5-8 minut. W miarę upływu czasu staram się znaleźć dla niego odpowiedniego " nauczyciela ". Nie bawi mnie ściąganie wszystkich, którzy teoretycznie wydają się dobrzy. Później po nauce wartość piłkarza zwykle rośnie, a jeśli nie mam miejsca dla niego w I zespole, staram się wypożyczyć go do jakiegoś klubu. Pisząc jakiegoś mam na myśli klub ani mega mocny, ani mega słaby. W mocnym piłkarz będzie przesiadywał na ławce, a w słabym może zatracić swoje wartości. Zwykle jest to klub ze środka tabeli.
Poza tym jeszcze nigdy nie spotkałem się z młodym Polakiem, który rozwinął się pod moimi skrzydłami.
testowałem u siebie Czaplińskiego, Szczęsnego, był też niegdyś Korzym, żaden nie pokazał, że potrafi grać. Trudno.

Nigdy nie wystarczyło mi czasu, żeby znudzić się grą. Zwykle daję " zapisz " wtedy, kiedy organizm woła - kołdra, poduszka, spać, chociaż kilka godzin. Boję się tego, że za 3-4 lata Football Manager przejdzie szereg zmian zarówno kosmetycznych jak i tych poważnych, a wprowadzając nowe opcje pochłonie mój czas doszczętnie.
Szkoda, że nie ma kierunku na studiach związanego z tą grą :lol:
A tak na poważnie, czego wam brakuje w obecnej edycji ? Nie licząc bugów. Chodzi mi konkretnie o dodatkowe opcje.
Ja np chciałbym móc mieć więcej alternatyw karania piłkarzy, rozmów z prasą. Chciałbym również mieć większy wpływ na rozbudowę stadionu.
Zaczynając w 5 lidze chciałbym sam decydować na co wydać zarobioną kasę. Kiedy postawić nową trybunę, czy zatrudnić ochronę na meczach, czy trybuny mają znajdować się tuż przy linii, czy jednak mają być oddzielone kratą i siatką.
Co do Polaków:
Ja podczas gry ze swoim kumplem który gra Juve kupił do składu Jańczyka, który miał być ostatnim napastnikiem a w końcu gra tyle samo co jego Sobis. W 15 meczach sieknął 12 bramek w tym mi jedną...

Co do drugiej części wypowiedzi:
Z tego co wiem to managerowie nie mają nic do gadania na temat stadionów, biletów, ochrony itp. Loczek Ty chcesz być prezesem a nie managerem :D
Mi brakuje w tym fmie tego że inne kluby nie płacą za twoich piłkarzy już jakichś normalnych kwot tylko je strasznie zaniżają nie mówiąc już o kupnie od nich piłkarzy :evil:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lut 2008, 18:25

W fmie jest ciekawa sprawa, że wysokie umiejętności zawodników wcale nie muszą się pokrywac z ich dobrą grą i na odwrót. W fm 2006 bodajże był taki zawodnik - Konrad Nowak, który atrybuty miał beznadziejne ale jak ze mną w Pucharze załadował 2 kapitalne gole to go kupiłem bodajże za 3 tysiące funtów :lol:. Grał u mnie bardzo dobrze (patrząc na noty to świetnie), ale oczywiście chciał ,,nowych wrażeń" i sprzedałem go do Turasów za prawie 10 milionów :lol:.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 28 lut 2008, 19:21

maciek_88 pisze:W fmie jest ciekawa sprawa, że wysokie umiejętności zawodników wcale nie muszą się pokrywac z ich dobrą grą i na odwrót. W fm 2006
a jak bylo z Henrym ? w fm 2006 mial tak beznadziejne statystyki ze przerastal go praktycznie kazdy "dobry" napastnik, a bramki walil na zawolanie w najnowszym fmie chyba te 'bledy' ? zostaly zniwelowane ale wcale nie trzeba skreslac zawodnika ze slabszymi statystykami..

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 28 lut 2008, 19:35

kon2r pisze:
maciek_88 pisze:W fmie jest ciekawa sprawa, że wysokie umiejętności zawodników wcale nie muszą się pokrywac z ich dobrą grą i na odwrót. W fm 2006
a jak bylo z Henrym ? w fm 2006 mial tak beznadziejne statystyki ze przerastal go praktycznie kazdy "dobry" napastnik, a bramki walil na zawolanie w najnowszym fmie chyba te 'bledy' ? zostaly zniwelowane ale wcale nie trzeba skreslac zawodnika ze slabszymi statystykami..
Teraz jest tak samo, z niektórymi zawodnikami. Albo na odwrót. Może zawodnik mieć statystyki bardzo dobre, a grać zupełny piach.

Loczek, jak chcesz być prezesem, to zakup sobie FIFA Manager. Tam jest zdecydowanie więcej powiązania z Twoimi zachciankami :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 28 lut 2008, 20:25

Teraz jest tak samo, z niektórymi zawodnikami. Albo na odwrót. Może zawodnik mieć statystyki bardzo dobre, a grać zupełny piach.
I troche to wkurzajace, szczegolnie jak robisz zakup za jakas grubsza kase, scouci pisza ze gosc jest zajebisty, staty ma bardzo wysokie a nie gra nic i mozesz tlyko zalowac wydanych pieniedzy. Eh, zycie..;)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 28 lut 2008, 20:29

peepe pisze:I troche to wkurzajace, szczegolnie jak robisz zakup za jakas grubsza kase, scouci pisza ze gosc jest zajebisty, staty ma bardzo wysokie a nie gra nic i mozesz tlyko zalowac wydanych pieniedzy. Eh, zycie..
potrzebuje czasu na zaaklimatyzowanie co innego jak gra piach po 2 sezonach regularnych wystepow.... :?

Awatar użytkownika
Pablito(J)
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pablito(J) » 28 lut 2008, 22:23

peepe pisze:I troche to wkurzajace, szczegolnie jak robisz zakup za jakas grubsza kase, scouci pisza ze gosc jest zajebisty, staty ma bardzo wysokie a nie gra nic i mozesz tlyko zalowac wydanych pieniedzy. Eh, zycie..

miałem to samo z fredem.statsy wysokie,scouci wychwalaja a gra jedna wielka lipe .w pierwszym sezonie u mnie gral czesto strzelał malo a teraz w drugim na jego bramke czekalem az 3 miesiace :?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 28 lut 2008, 23:05

Pablito(J) pisze:

miałem to samo z fredem.statsy wysokie,scouci wychwalaja a gra jedna wielka lipe .w pierwszym sezonie u mnie gral czesto strzelał malo a teraz w drugim na jego bramke czekalem az 3 miesiace :?
Ale przecież to nie od scoutów zależy czy zawodnik trafi w formę... U mnie o dziwo Gilardino gra tak jak naprawde :D 30 meczy 6 goli w lidze hahaha :D ale za to Gourcuff 20 goli w lidze :)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 lut 2008, 9:01

U mnie Villa, atrybuty ma bardzo wysokie, materiał na świetnego napastnika, a goli strzela bardzo mało. Przynajmniej w mojej karierze. Wyręcza go tylko Silva i Mata ... :roll:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 lut 2008, 10:04

Ja gram sobie Lechem Poznań . Reiss i Rengifo strzelali bramki jak na lekarstwo w końcu zdenerwowałem się i na mecz Pucharu Ligi powołałem młodego Cueto który nieźle spisywał się w młodzieżowej drużynie. Wprowadziłem go zamiast Reissa na drugą połowę i strzelił 2 bramki w ciągu 20 minut :shock: . Teraz żałuje że nie zgłosiłem na Ligę. Od tego czasu jest powoływany do reprezentacji Peru U-21 i ładuje bramki w prawie każdym meczu reprezentacji ;)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 lut 2008, 11:11

majer13 pisze:Teraz żałuje że nie zgłosiłem na Ligę. Od tego czasu jest powoływany do reprezentacji Peru U-21 i ładuje bramki w prawie każdym meczu reprezentacji Wink
Ja go kupiłem do Schalke i w rezerwach go wystawiam. Chłopak ma 18 lat, więc pierwszą rundę jeszcze gra w juniorach, sporadycznie w rezerwach, a jego wartość wzrosła już ze 100 tys euro do 350. A nie minęła jeszcze runda jesienna. Mam nadzieję, że to będzie opłacalna inwestycja.

peepe pisze:I troche to wkurzajace, szczegolnie jak robisz zakup za jakas grubsza kase, scouci pisza ze gosc jest zajebisty, staty ma bardzo wysokie a nie gra nic i mozesz tlyko zalowac wydanych pieniedzy. Eh, zycie..Wink
Takich przykładów z rzeczywistości chyba wymieniać nie muszę :wink:

Van der Vaart pisze:Loczek, jak chcesz być prezesem, to zakup sobie FIFA Manager. Tam jest zdecydowanie więcej powiązania z Twoimi zachciankami Razz

Za dużo po angielsku, a spolszczenia brak :lol:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 01 mar 2008, 12:33

Van der Vaart pisze:W takim razie daję.

http://www.gameburnworld.com/dl/dl.php? ... exeAll.rar

Mógłbyś wrzucić jeszcze raz :D ? bo jednak spróbuje tego patcha, oprócz kosmicznych wyników to jakieś ciekawe pozytywy zawiera ?

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 01 mar 2008, 12:43

Uzywajcie alcohola, nie trzeba zadnych crackow, sztuczek itp. emulujesz i grasz

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 01 mar 2008, 13:46

Loczek pisze:Van der Vaart napisał:
Loczek, jak chcesz być prezesem, to zakup sobie FIFA Manager. Tam jest zdecydowanie więcej powiązania z Twoimi zachciankami Razz

Za dużo po angielsku, a spolszczenia brak Laughing
Nowa wersja jest też po polsku :]

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 01 mar 2008, 14:22

pochwalę się 8)
najdroższy bramkarz w historii... a kupiłem go za 0.5 mln euro

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”