Co do Polaków:Loczek pisze:Rozwijać się powoli, aczkolwiek systematycznie, a nie rozwijać się w ogóle to dwa różne pojęcia i mi chodziło o to drugie. Poza tym kupując zawodników z Chile do United ( niegdyś ) za sam klub zostawali powołania do kadry. Dla mnie była to nie lada zabawa, bo po zdobyciu wszystkiego co można było, włącznie z cnotami matek, można było pobawić się w kreatora karier. Z kolei w Bundeslidze bardzo ciężko mi się wprowadza nowe twarze 16-17-18 letnie do składu.
Najczęściej wpuszczam danego zawodnika na końcowe 5-8 minut. W miarę upływu czasu staram się znaleźć dla niego odpowiedniego " nauczyciela ". Nie bawi mnie ściąganie wszystkich, którzy teoretycznie wydają się dobrzy. Później po nauce wartość piłkarza zwykle rośnie, a jeśli nie mam miejsca dla niego w I zespole, staram się wypożyczyć go do jakiegoś klubu. Pisząc jakiegoś mam na myśli klub ani mega mocny, ani mega słaby. W mocnym piłkarz będzie przesiadywał na ławce, a w słabym może zatracić swoje wartości. Zwykle jest to klub ze środka tabeli.
Poza tym jeszcze nigdy nie spotkałem się z młodym Polakiem, który rozwinął się pod moimi skrzydłami.
testowałem u siebie Czaplińskiego, Szczęsnego, był też niegdyś Korzym, żaden nie pokazał, że potrafi grać. Trudno.
Nigdy nie wystarczyło mi czasu, żeby znudzić się grą. Zwykle daję " zapisz " wtedy, kiedy organizm woła - kołdra, poduszka, spać, chociaż kilka godzin. Boję się tego, że za 3-4 lata Football Manager przejdzie szereg zmian zarówno kosmetycznych jak i tych poważnych, a wprowadzając nowe opcje pochłonie mój czas doszczętnie.
Szkoda, że nie ma kierunku na studiach związanego z tą grą![]()
A tak na poważnie, czego wam brakuje w obecnej edycji ? Nie licząc bugów. Chodzi mi konkretnie o dodatkowe opcje.
Ja np chciałbym móc mieć więcej alternatyw karania piłkarzy, rozmów z prasą. Chciałbym również mieć większy wpływ na rozbudowę stadionu.
Zaczynając w 5 lidze chciałbym sam decydować na co wydać zarobioną kasę. Kiedy postawić nową trybunę, czy zatrudnić ochronę na meczach, czy trybuny mają znajdować się tuż przy linii, czy jednak mają być oddzielone kratą i siatką.
Ja podczas gry ze swoim kumplem który gra Juve kupił do składu Jańczyka, który miał być ostatnim napastnikiem a w końcu gra tyle samo co jego Sobis. W 15 meczach sieknął 12 bramek w tym mi jedną...
Co do drugiej części wypowiedzi:
Z tego co wiem to managerowie nie mają nic do gadania na temat stadionów, biletów, ochrony itp. Loczek Ty chcesz być prezesem a nie managerem
Mi brakuje w tym fmie tego że inne kluby nie płacą za twoich piłkarzy już jakichś normalnych kwot tylko je strasznie zaniżają nie mówiąc już o kupnie od nich piłkarzy