Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 371

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2423
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 mar 2008, 11:20

Mysle, ze zagraja razem. Arsenal gra zwykle dwoma napastnikami i jednak zmiana tego systemu na jeden mecz i to w dodatku tak wazny chyba nie bylaby dobra. Zwlaszcza, ze gra 4-4-2 daje w ich przypadku znakomite efekty, a z 4-5-1 bywalo roznie. Wiadomo, ze Dunczyk to nie jest Eduardo, czy van Persie, ale ze wzgledow taktycznych raczej Kanonierzy wyjda dwojka z przodu. Istnieje jeszcze jedna opcja - trudno mi powiedziec na ile realna. Gra w ataku Walcotta (zawodnika wieledajacego w prowadzeniu akcji podobnie jak dwojka nieobecnych) obok Ade.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 01 mar 2008, 11:24

no rzeczywiscie, Walcott... to lepsze rozwiazanie niz Bendtner. potrafi ozywic gre, pokazal na Emirates przy dosrodkowaniu do Adebayora

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 01 mar 2008, 13:02

CO do absencji Rosickyego to na ten temat wypowiedizal sie Wenger ze Thomas nie wroci jeszce w najblizszym czasie. Przecyztac mozna o tym na jednej z stron poswieconym Arsenalowi... Ja osobisice widzialem ta wypowiedz w Eurosporcie!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 mar 2008, 17:58

Podsumowując mecz, to tragedia. Bendtner uratował nam remis (i mój kupon) w ostatnich sekundach meczu. Spodziewałem się trudnego meczu i tak też było. Aston Villa napsuła na wyjeździe krwi już nie jednemu. Chelsea, LFC, teraz my. Tylko MU ma na nich patent.

Jeszcze niedawno mieliśmy 5 punktową przewagę nad Manchesterem, a teraz tylko mamy o jedno oczko więcej... ['] Jeszcze biorąc pod uwagę mecz na OT, to trudno być optymistą.

EDIT:

Zapomniałem o pięknym wykończeniu Sendiego. Ładny strzał przy słupku. Bramkarz bez szans. Tą bramką przypomniał mi o Eduardo. Takie wykończenie z zimną krwią. Brawo!

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 mar 2008, 18:04

Mecz mogl sie podobac, Villa miala wiecej grozynch sytuacji, ale to Arsenal dominowal, tyle ze nie wiele z tego wynikalo.

Ja i tak podtrzymuje to co mowilem przed sezonem, czyli ze Chelsea bedzie mistrzem.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 01 mar 2008, 18:27

Boje sie bo forma chyba gdzies uciekla... Nie gramy juz tak pieknie, plynnie a przede wszystkim tak skutecznie...
Do tytulu dluga droga wszystko jest mozliwe mysle jednak ze to Arsenal okaze sie mimo wszystko najlepszy w Anglii.
Boli to ze tracimy punkty w glupim styllu bo jestem pewien ze jesli nie samoboj Senderosa mecz ulozylby sie inaczej...
Tydzien temu stracilismy 2 pkt przez blad Clichy'ego...
Dzisiaj remis szczesliwy to trzeba przyzanc ale i tak to my mamy pecha (Milan, Birmingham, Eduardo) mam nadzieje ze Arsenal jednak to przezwyciezy... baaa... jestem tego pewien!
Wierze w to (albo poprostu sobie to wmawiam) ze dzisiaj myslami Kanonierzy byli przy Eduardo i na San Siro...
Mam nadzieje ze ostatnie 2 tygodnie i tydzien przyszly to nie jest kolejna czarna seria Arsenalu (rok temu w krotkim okresie odpadlismy ze wszystkiego co tylko sie dalo) ale to poprostu lekka zadyszka.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 mar 2008, 18:35

ddworakk pisze:Boje sie bo forma chyba gdzies uciekla... Nie gramy juz tak pieknie, plynnie a przede wszystkim tak skutecznie...

A to w porę to zauważyłeś.

W meczu z Milanem przestałem wierzyć w awans. Nie z taką grą. W sumie to dobrze wcześniej odpaść i skupić się na Premiership, bo United walczy na trzech frontach, więc liczę na jakąś zadyszkę Czerwonych Diabłów.

Strasznie brakuje mi Rosickiego. Wtedy to i Fabregas ma łatwiej, czy też Hleb. Razem potrafią rozklepać rywala. Nie mogę też się doczekać powrotu Robina. Oby zagrał ostatnie 10 kolejek... Wniesie trochę świeżości do ataku.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 01 mar 2008, 22:57

W meczu z Milanem przestałem wierzyć w awans
To wczesnie przestales wierzyc... I miejmy nadzieje ze sie przejedziesz!
Sezonowcem jestes czy mi ise tylko tak wydaje??? :)

Jesli mialbym wybierac mistrzostwo czy Lige Mistrzow napewno wybralbym zwyciestwo w Europie! W Angli jestesmy potega i Uznana marka a w Europie nas nie doceniaja, no i nigdy nie wygralismy Ligi Mistrzow!

jasiu smietana
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jasiu smietana » 02 mar 2008, 8:07

Według mnie arsenal nie zdobędzie mistrza przez przegranie spotkania z evertonem i Liverpoolem

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 mar 2008, 8:54

ddworakk pisze:W Anglii jesteśmy potęga

Nie żartuj sobie w ostatnich sezonach (jak na wasze możliwości ) graliście totalne dno. W tym sezonie (chyba po trzech latach przerwy) wracacie do walki o mistrza ... ale bez przesady czy po jednym świetnym sezonie ( w którym jeszcze wszystko może się zdarzyć i możecie nic nie wygrać) można nazwać się potęgą ? Nazwałbym was raczej jeden z faworytów ale nie POTĘGĄ !! :shock:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 02 mar 2008, 10:21

Oglądając wczoraj mecz byłem totalnie wnerwiony.
Ten gol Bendtnera to jakby kamień spadł mi z serca. Ale teraz trzeba przejść do sedna sprawy. Jak dla mnie... Senderos to obrońca co najwyżej na 2 ligę angielską. Przecież ten chłopak wczoraj wcale nie był zaintersowany grą. I nie chodzi mi tutaj o tą jego bramkę, ale o cały mecz. Był wolny, odpuszczał rywalą... przecież takie rzeczy nie mogą mieć miejsca. Drugą sprawą jest występ Flaminiego. Chyba wrócił do dawnej formy i w tym meczu udowodnił że nie nadaje się on do podstawowej jedenastki. Gdy wszedł Gilberto, gra w środku pola wyglądała o niebo lepiej. Pochwalić mogę niewątpliwie Theo, który dużo mieszał i Cesca. Clichy niby gdzieś zgubił formę ale wczoraj źle nie grał. Myślę że do meczu z Włochami wróci do swojej dobrej dyspozycji. Arsene ma teraz dużo do myślenia przed spotkaniem na San Siro z Milanem.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 02 mar 2008, 12:53

Zdecydowanie podtrzymuje ze w Anglii jestesmy potega!!!
Potega moze nie byc Chelsea ktora w zasadzie istenieje od kilku lat, przed momentem w ktorym kupił ja Abramowicz The Blues posiadali 1 tytul mistrza Anglii...
Ty mnie nie rozsmieszaj majer13 bo jak mozna nie nazwac potega klubu ktory ma 13 tytulow mistrza Anglii o 3 mniej zdobywal Puchar Anglii i od dluzszego czasu nie znalazl sie w lidze nizej niz 4 miejsce! i co maja do tego 3 sezony wlansie na 4 miejscu to juz Arsenal nie jest potega tak :lol: ja wiem ze ty masz nadzieje ze tylko jedna potega jest w Anglii ja dobrze o tym wiem ale prawda jest brutalana i MU Arsenalu nieprzewyzsza niczym... Jedynie zwyciestwami w Champions League ale mowimy teraz o panowaniu na wyspach...

I bez wzgledu na to czy w tym sezonie cos wygrmy czy nie wygramy nic to potega i tak zostaniemy!!!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 mar 2008, 13:04

ddworakk pisze: Potega moze nie byc Chelsea ktora w zasadzie istenieje od kilku lat, przed momentem w ktorym kupił ja Abramowicz The Blues posiadali 1 tytul mistrza Anglii...
:lol: I Ty tu chcesz się wypowiadać o stanie futbolu w Anglii? :lol:
majer13 pisze:Nazwałbym was raczej jeden z faworytów ale nie POTĘGĄ !!
O tak, dokładnie. Potęgą to była Chelsea, gdy była bezkonkurencyjna w Anglii, a nie Arsenal, który w rywalizacji z United nie jest lepszy. :)

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 02 mar 2008, 14:59

ddworakk pisze:prawda jest brutalana i MU Arsenalu nieprzewyzsza niczym...
Więcej zwycięstw w Premier League, więcej zwycięstw w Pucharze Anglii, więcej zwycięstw w Lidze Mistrzów. To jest wszystko, a nie nic.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 mar 2008, 16:41

:zgon: co za ludzie...
majer13 pisze:Nazwałbym was raczej jeden z faworytów ale nie POTĘGĄ !! Shocked
Czy Ty masz pojęcie o czym piszesz? Tu chodzi o wielkość klubu. Arsenal w Anglii do nich należy. Tu nie chodzi o 2-3 ostatnie sezony.

Barcelona w tamtym sezonie nic nie wygrała. W tym sezonie (na ligowym podwórku) są 5 pkt. za Realem. Czy oni w Hiszpanii( chociaż w tym przypadku to nie tylko w Hiszpanii) też nie są uważani za potęgę? :>
Wilmore pisze:O tak, dokładnie. Potęgą to była Chelsea, gdy była bezkonkurencyjna w Anglii, a nie Arsenal, który w rywalizacji z United nie jest lepszy. Smile
Była.. Arsenal też był. :] Swoją drogą. Milan też nie jest potęgą we Włoszech?
ddworakk pisze:ale prawda jest brutalana i MU Arsenalu nieprzewyzsza niczym...
Niestety nie :arrow:
Giggsy King pisze:Więcej zwycięstw w Premier League, więcej zwycięstw w Pucharze Anglii, więcej zwycięstw w Lidze Mistrzów.
Hanni pisze:Senderos to obrońca co najwyżej na 2 ligę angielską.
Oglądaliśmy inny mecz. Gdyby nie ten samobój mecz mógłby uznać za udany.
Hanni pisze:Drugą sprawą jest występ Flaminiego. Chyba wrócił do dawnej formy i w tym meczu udowodnił że nie nadaje się on do podstawowej jedenastki.
['] Jak to skomentować? :shock: Rozegrał jeden słaby mecz i już nie nadaje się do podstawowej 11? wtf?!
Hanni pisze:Gdy wszedł Gilberto, gra w środku pola wyglądała o niebo lepiej.
Pierwszy dobry mecz Gilberto w tym sezonie? Możliwe, bo wcześniejszych dobrych występów ciężko się doliczyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”