Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 31

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lut 2008, 19:03

Te zagrania ręką po upadku to gracze Tottenhamu chyba na treningach cwiczą. Pierwsza bramka wg mnie nie powinna byc uznana ale sedzia mial prawo tego nie widziec.
Mimo to gospodarze zasłużenie prowadzili, byli druzyna lepsza. My pod koniec przycisnęlismy, było pare ładnych akcji no i nalezala nam sie ta bramka.

Ręka Evry? Mozecie mowic ze nie jestem bezstronny, ale nie mialo to wpływu na przebieg akcji, wiec karnego byc nie powinno.

Ogolnie nowe nabytki Spursow sie swietnie wprowadzily. Wróci King - nie zazdroszcze nikomu kto bedzie podejmował Tottenham.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 lut 2008, 19:09

John Travolta pisze:Te zagrania ręką po upadku to gracze Tottenhamu chyba na treningach cwiczą.

Ręka Evry? Mozecie mowic ze nie jestem bezstronny, ale nie mialo to wpływu na przebieg akcji, wiec karnego byc nie powinno.

Ogolnie nowe nabytki Spursow sie swietnie wprowadzily. Wróci King - nie zazdroszcze nikomu kto bedzie podejmował Tottenham.
Jednak to gracze Manchesteru grali dzisiaj czesciej w siatkowke, niz przeciwnik. Co do reki Evry to jak powiedzial Jarzinho - zmienila tor lotu. Tym bardziej, ze juz nadbiegal Lennon. Gdyby nie ta reka to mogloby byc roznie.

Rooney z tej frustracji nie wytrzymal i zanurkowal :oops:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lut 2008, 19:21

mistyk pisze:Tym bardziej, ze juz nadbiegal Lennon. Gdyby nie ta reka to mogloby byc roznie.

Nic by to nie zmienilo. Piłka odbiłaby sie wtedy od brzucha.

Juz nie bardzo chce mi sie kłócić, napisze tylko ze wg mnie remis jak najbardziej spawiedliwy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lut 2008, 19:26

John Travolta pisze:Nic by to nie zmienilo. Piłka odbiłaby sie wtedy od brzucha.

Juz nie bardzo chce mi sie kłócić, napisze tylko ze wg mnie remis jak najbardziej spawiedliwy.

Gdyby Abel Xavier nie zagrał pilki ręka to i tak złapałby ja Baia w jednym z najciekawszych spotkań Euro. 8) Szkoda, ze wtedy sedzia tak nie myśła, bo kibicowałem Portugalii, ale co tam reka sie w polu karnym nie liczy jak pozniej moze sie odbic od brzucha. :P

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lut 2008, 19:34

Z drugiej strony sędzie kiedys nie podyktował karnego bo Zidane był ustawiony tyłem do piłki i nie mogł widziec ze uderzy go ona w wyciągniętą rękę.(zablokował przy tym dosrodkowanie).
Evra mial ręke blisko ciała i był ustawiony tak ze ręka nic nie zmieniła w torze lotu piłki. Dla mnie nie ma mowy o karnym.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 lut 2008, 19:36

A co sadzisz o faulu Naniego Jonh Travolta? Zasluzyl na czerwo czy nie?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lut 2008, 19:59

Wg mnie mogło byc czerwo, ale jesli za faul Jenasa na Ronaldo z pierwszej połowy nie było nic, to sędzia był poprostu konsekwentny w swoich decyzjach. Pozwolił na ostrą grę wiec tak grali.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lut 2008, 20:00

John Travolta pisze:Evra mial ręke blisko ciała
:shock:

ręka była jakies pół metra od ciała, z tego co pamiętam - widziałem to tylko podczas meczu, musiałbym widzieć powtórkę, ale tak mi się wydaje.

Jak dla mnie karny mógł być za to podyktowany, nie został - zdarza się. ManU miało szczęscie, bo to była chyba 75 minuta i pewnie byłoby 2:0. Tego by juz nie obronili.
Nowe nabytki Spurs zaprezentowały się bardzo dobrze i już po tym meczu można powiedzieć, że te transfery to dobre posunięcie.

Nie lubie Spurs, ale zasłużyli dziś na 3 pkt.

No, a Spurs sobie mogą pluć w brode nie tylko z powodu straty 2 pkt.
Puścili Defoe, a on od razu urawał punkty Chelsea :]
Ostatnio zmieniony 02 lut 2008, 20:10 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 02 lut 2008, 20:01

United miało tyle akcji, że bramka musiała wpaść. Jednak oglądając ten mecz mniej więcej w 92' myślałem że będziemy mieli nad nimi 3 pkt przewagi. Niestety nie udało się, a ciągła obrona nie jest metodą na wygranie meczu.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lut 2008, 20:12

fieldy pisze:ręka była jakies pół metra od ciała, z tego co pamiętam - widziałem to tylko podczas meczu, musiałbym widzieć powtórkę, ale tak mi się wydaje.
No moje wrazenie bylo ze blisko, nie przy ciele ale na tyle ze nie za wiele to zmienilo, moge sie mylic bo jako strona bezposrednio zainteresowana - adrenaliny mialem sporo :lol: Sciągne skrót i jesli zmienie zdanie to dam znac :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lut 2008, 23:54

Widzę, że piszecie w tym temacie, to się nie będę wyłamywał. Tottenham zagrał dzisiaj bardzo dobre spotkanie, jedno z lepszych w sezonie. Z kolei United dziś dużo mniej uważnie w obronie. Pierwsza połowa przebiegała pod dyktando gospodarzy i w sumie prowadzenie 1:0 było zasłużone. Choć mam małe wątpliwości, czy sędzie powinien puścić tę akcję. Jak dla mnie ewidentnie nurkował Jenas(chyba on to był). Wówczas podyktowany powinien być rzut wolny pośredni dla nas. Ale mówi się trudno. Często w takich wypadkach nie karze się wciąż piłkarzy. Jak już wymieniacie sytuacje kontrowersyjen to wspomniałbym o faulu Dawsona na Evrze w polu karnym. Moim zdaniem wówczas powinna być jedenastka.

Ale mniejsza o to. Zagraliśmy gorsze spotkanie i chyba trzeba się cieszyć z punktu ciężko wywalczonego. Spurs dobrze bronili się w drugiej połowie. Ramos dokonując zmian starał się zagęszczać środek i rzeczywiście wszystkie nasze strzały sprzed szesnastki lądowały gdzieś w gąszczu nóg. Jedyną nadzieją były akcje skrzydłami. I tak próbowaliśmy zdobyć bramkę. Udało się dopiero w 94 minucie po rzucie rożnym.

Ostatnio spieraliśmy się o dyspozycję Evry Francuz zdecydowanie dostarczył dzisiaj fieldy'iemu argumentów. Wyglądał na mocno zagubionego na boisku. Chyba Lennon to mu się śni po nocach.

Brawo za walkę do ostatniej minuty. Diabły wierzyły i to im się opłaciło. Po raz kolejny pokazali charakter. Straciliśmy pozycję lidera, ale spotkań jeszcze sporo. Każdy jeszcze pogubi punkty, więc musimy być do końca mocno skoncentrowani. Dziś zremisowaliśmy z jedną z mocniejszych ekip. I z tym trzeba się pogodzić i specjalnie się nie martwić.

Awatar użytkownika
mati0123
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati0123 » 05 lut 2008, 23:25

Widać już ręke Ramosa w Tottenhamie, prezentują się coraz lepiej, a nowe nabytki to strzał w 10. Hutton to dla mnie zawodnik nr. 1 tego spotkania, a nr2 Huddlestone!

spurs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spurs » 06 mar 2008, 21:38

Tottenham wygrał Carling Cup z Chelsea, a tu taka cisza(już kilka dni minęło). Widać, ze Ramos umiał poukładać zespół po Jolu, który nie był zły ale jednak czegoś mu brakowało. Ramos zrobił dobre transfery Hutton jest rzeczywiście bardzo dobry, Woodgate już przyczynił się do zwycięstwa nad Chelsea. Jest dobrze, Spurs maja zapewniony udział w Uefa, ale i bez CCup dostaliby sie do niego mimo straty jaka jeszcze mają, a będą mieć ją już coraz mniejszą(oby!)

Właśnie rozgrywany jest mecz z PSV, który trzeba wygrać mając przed sobą spotkanie w Holandii. Nie mogę go oglądać, ale mam nadzieję, że Spurs wygrają, a przynajmniej zremisują

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 mar 2008, 21:45

Ale kupił także Gilberto z Herthy, a to już niekoniecznie dobre posuniecie :D

Gilberto gra dziś bardzo słabo. Najpierw faul taktyczny, po którym dostał zółtą kartke [jakby napastnik PSV wychodził sam na sam - a było blisko - to pewnie byłaby czerwona] przed chwilą Brazylijczyk zachował się jeszcze gorzej. Przed polem karnym jak junior stracił piłkę, na rzecz Farfana, a ten ładnym uderzeniem pokonał Robinsona.
Spurs tracą gola u siebie. Jak sie nie wezmą do roboty, to bedą mili cięzko w rewanżu.

Do tej pory dużo walki w środku pola - okazji strzeleckich mniej. Może teraz Spurs ruszy do ataku i coś sie zacznie dziać. H. Gomes gra bardzo przeciętnie, wiec pewnie coś sie uda strzelić.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 mar 2008, 21:57

Ja dopiero włączyłem mecz jak strzelili gola. Od tamtej pory Tottenham atakuje i mógł już co najmniej wyrównać. Mieli bodajże 3 dogodne sytuacje. Malbranque 2 razy i Keane raz (ładna indywidualna akcja). Oby w drugiej połowię Tottenham strzelił chociaż 2 bramki. :P
spurs pisze:Tottenham wygrał Carling Cup z Chelsea, a tu taka cisza(już kilka dni minęło).

Na to był inny temat. :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”