Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 163

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2008, 15:59

Nie wiem, bo nie było ankiety. Zreszta - pokonalismy ubiegłorocznego triumfatora - pokonamy reszte :D

Wenger najpierw mówił, ze nie chce nikogo z Anglii, bo on chce czuć, ze gramy w europie, a nie w lidze :] teraz mówi, że jak trafimy np na Fener, to też niedobrze, bo mało czasu jest aby przygotować hotel, rozpracować rywala, i takie tam :D

Nie chciałbym, ale myśle że wylosują nam kogos z Anglii - ManU, albo Liverpool.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 mar 2008, 16:09

A tak a propos tych systemów z rozstawieniami, ja już dawno oglądałem jak na eNce komentatorzy spekulują, że może być para Fener - Schalke, ale myślałem że to bardziej wynika z ich niekompetencji :lol:

No ale jak już pisałem stronę wcześniej dla Romy to może być spore ułatwienie, wiec jest dobrze.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 mar 2008, 16:45

Podzielam zdanie, ze praktycznie jedynie Schalke skazana jest na porazke, chociaz w futbolu to nigdy nic nie wiadomo.

Osobiscie nie chcialbym, zebysmy trafili na Liverpool, dlaczego chyba nie musze tlumaczyc. Chelsea i Roma tez nie bardzo mi pasuja. Chcialbym trafic na Manchester.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 13 mar 2008, 16:50

Osobiscie nie chcialbym, zebysmy trafili na Liverpool, dlaczego chyba nie musze tlumaczyc. Chelsea i Roma tez nie bardzo mi pasuja. Chcialbym trafic na Manchester.
A to ma jakiś głębszy powód, czy uważasz United za słabszy klub od Romy czy Liverpoolu? Bo chyba zdajesz sobie sprawę, że w meczu z nami Barca faworytem nie będzie :) Z Romą już tak (nieznacznym, ale będzie, wg mnie).

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 mar 2008, 16:56

Roma tez w meczu z Realem faworytem nie byla, a wiemy jak sie skonczylo. Zreszta od poczatku tej edycji LM (i dwoch ostatnich) jestesmy jesdnym z faworytow do wygrania LM. Czy z wami bedziemy faworytem? Nie wiem. Na Camp Nou pewnie bedziemy, na Old Trafford nie. Preferuje jednak Manchester z tego powodu, ze bedzie przynajmniej probowal grac w pilke, co mojemu zespolowi akurat odpowiada. Lubicie tez atakowac spora iloscia graczy, co sprawia, ze z przodu u nas bedzie wiecej miejsca. Po prostu wasz styl gry wedlug mnie Barcelonie odpowiada.

hoofer
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hoofer » 13 mar 2008, 17:24

Rozstawienia żadnego nie ma na pewno, na uefa.com jest news, że teraz każdy może zagrać z każdym.

http://www.uefa.com/magazine/news/kind= ... 71269.html

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 mar 2008, 19:49

Jeśli chodzi o rywala dla Liverpoolu to w ćwierćfinale z chęcią zobaczyłbym mecz z Chelsea, Romą bądź Schalke. W półfinale ewentualnie Arsenal lub Barcelona a finał z Manchesterem United he he.

Teraz dlaczego Chelsea. Z prostego powodu, Benitez ten zespół ma rozpracowany jak żaden inny i jeśli mamy trafić na kogoś z Anglii, na co jest spore prawdopodobieństwo to najlepiej dla Liverpoolu byłoby gdyby to była Cheslea właśnie. Po za tym wyeliminowanie 3 raz z rzędu londyńczyków z Europy byłoby nieocenione :lol: .

Roma dlatego, że darze sporą sympatią ten klub jeszcze od czasów Batistuty i z chęcią zobaczyłbym ten dwumecz, chociaż zdaje sobie sprawę, że łatwo by nie było.

Schalke, bo jest bez obrazy dla kibiców chyba najłatwiejszym rywalem, który pozostał (chociaż się mówi że na tym etapie niema łatwych przeciwników). Wyjazd do Turcji raczej na dobre nie wyjdzie żadnej z drużyn i wydaje mi się, że jeśli ktoś już sprawi niespodzianke w tych ćwierćfinałach to będą to właśnie Turcy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2008, 21:06

Ja bym chciał trafić na Manchester United po to, aby przyjąć na siebie serię ciosów od jednego z największych napinaczy młodego pokolenia pilka.pl a więc użytkownika Giggsy King. Piękna sprawa.

Tak bardziej na poważnie to teoretycznie najprostszym rywalem wydaje mi się oczywiście Schalke.

Turków wolałbym uniknąć, ale lepsze Fener niż Liver :P

Fajnie by było zagrać z Romą. Nie dość, że może dalibyśmy radę ich ograć to na dodatek zapowiadałby się naprawdę przyjemny dla oka dwumecz.

Gdybym miał wybierać z najcięższych rywali to chciałbym Manchester. Dawno z nimi nie graliśmy i byłby to zapewne szalenie interesujący pojedynek.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 mar 2008, 22:31

Giggsy King pisze:A to ma jakiś głębszy powód, czy uważasz United za słabszy klub od Romy czy Liverpoolu? Bo chyba zdajesz sobie sprawę, że w meczu z nami Barca faworytem nie będzie Z Romą już tak (nieznacznym, ale będzie, wg mnie).

W zeszłym sezonie olałem Liverpool, teraz takze to robie, jednak wiem co potrafi zrobic taktyka Beniteza z pilka nozna. Kazdy kto dostanie Liverpool ma przejeb... Pamietam zeszly sezon i ogladalem dwumecz Liverpoolu z Interem. Wole Manchester.

Osobiscie zaluje, ze nie ma Interu, ale co tam Arsenal takze dobry rywal i tak naprawde te 3 ekipy z Premiership to najtrudniejsi rywale. Reszta jest do ogrania z łatwoscia jaka byla przeciwko Celticowi.
A kto najlatwiejszym rywalem, zdecydoanie Chelsea z zajebistym duetem na ławce. Chyba, że Sheva zostanie nagrodzony i z kapitana rezerw zrobia go ponownie napastnikiem pierwszego skladu, a Barcelonie potrafi strzelac.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 13 mar 2008, 22:53

No a ja zrobilem sobie małe losowanko dzisiaj jakos tak natchnienia dostalem no i powiem że ciekawie by to wyglądalo:
Barcelona - Chelsea
Liverpool - Manchester
Schalke - Fenerbahce
Arsenal - Roma

no ale jak bedzie dowiemy się jutro ;)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 mar 2008, 22:58

Yukasz pisze:I na kogo kibice 'najlepszego klubu świata' chcieliby trafić :?:

U Romanistów wygląda to następująco :arrow:

Obrazek

Ja osobiście zagłosowałem Liverpool i ku mojemu zdziwieniu jestem wśród większości. Jakoś nie trzęsę się przed Benitezem no a przy okazji dobrze byłoby pomścić Inter :boruta:
Czemu nie mówiliście że Barca zmieniła nazwę na Barcellona :?: :o
Wracając do tych ankiet to już raz na Włoskiej stronce ponad 90% bała się Polski w grupie na Euro :lol2:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 mar 2008, 1:01

Ja chciałbym (jak każdy chyba kibic MU) Schalke albo Fener dla Manchesteru ale szanse na to raczej małe. Co do reszty to w zasadzie każda z tych ekip jest szalenie mocna i każdy wynik jest możliwy.

Barcelona. To nie ta drużyna co dwa lata temu ale nasz styl gry to dla nich woda na młyn choć z drugiej strony nam też odpowiadałaby chyba taktyka Blaugrany. No i jak wspomniał Mentor, dawno z nimi nie graliśmy, to byłaby zdecydowanie najciekawsza para ćwierćfinałowa i pewna transmisja w TVP.
Ale chyba nie chciałbym na nich trafić właśnie teraz. Jak już to w półfinale albo finale.

Arsenal. Co prawda powinniśmy ich w tym sezonie ograć na Emirates i wygraliśmy 4:0 w FA Cup ale LM to zupełnie inna bajka a Kanonierzy grają naprawdę świetnie. Taki dwumecz pewnie byłby bardzo dobrym widowiskiem ale Arsenal też wolałbym na deser. Poza tym, im więcej drużyn angielskich w półfinałach tym lepiej. 4 angielskie drużyny w 1/4 to byłoby coś niesamowitego ale wątpię w takiego farta, że wszystkie 4 z drużyn z Premiership uchronią się przed "bitwą o Anglię".

Roma. Drugi raz nie wygramy z nimi 7:1. Ta drużyna jest jeszcze lepsza niż przed rokiem a w Rzymie w poprzedniej edycji powinno się skończyć na więcej niż 2:1 dla Rzymian. Poza tym jakoś nie lubię trafiać na włoskie drużyny. Jak to dobrze, że nie ma już Milanu :-)

Z Chelsea ciężko bo Grant ich trochę poukładał i nie licząc wpadki w FA Cup grają naprawdę dobrze i są w niezłym gazie.

Liverpool. Niby w lidze mamy z nimi od dłuższego czasu z górki ale ostatnio złapali wiatr w żagle a Torres w chwili obecnej jest jednym z najlepszych piłkarzy na świecie w tym sezonie.

Kolejność wymienionych drużyn nieprzypadkowa.

O Schalke i Fener już wspominałem. Będę rad jeśli los okaże się łaskawy i trafimy najlepiej na Niemców. Zresztą na tym etapie już nie ma słabych drużyn. Każdego można ograć i z każdym odpaść.

A co typuję? Czuję, że to będzie Roma. A jak nie Roma to Barca.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 mar 2008, 1:14

Arsenal- Barcelona
Manchester- Schalke
Roma- Liverpool
Fenerbahce- Chelsea

Czuje że tak będzie. Najbardziej to chciałbym Schalke. Szerokim łukiem omijałbym drużyny z Anglii. Wolę kogoś z kontynentu, gdyż rzadziej z nimi gramy. Nie chciałbym Fenerbahce. Tłuc się do Turcji, do tego oni na własnym terenie są groźni i nie wiem jak podeszlibyśmy do tego meczu. Najbardziej chciałbym Barcelonę. Taki mały rewanżyk z finał, a nawet jak odpadniemy to zawsze jest to Barcelona, a nie Fenerbahce. :wink:

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 14 mar 2008, 2:03

guru odnosnie Arsenal - Barcelona tez buzuje się we mnie ta myśl o rewanżu no i chicałbym utrzeć nosa naszej legendzie ktora odeszla do Blaugrany by... wygrać Lige Mistrzow jak pieknie bylo by ja wyeliminowac... to byloby słodkie!
Moj zestaw nie wynika z tego ze tak mysle czy tak bym chcial ale poprostu tak wylosowalem! :D
Ucieszyłbym sie zeby bylo jak sadzi guru 2 powody podalem juz wyzej ale patrzac na ten zestaw par nasuwa sie jescze jedna mysl... :D
Przy "dobrych wiatrach" 4 druzyny z Angli w pólfinale Ligi Mistrzow :D nie sadzicie ze byloby to piekne? :D pierwszy raz w historii 4 druzyny z jednego kraju sa 1/4 i pierwszy raz 4 druzyny byłyby w 1/2 kawał historii by sie napisal... Ale czy to mozlwe? Mozliwe napewno ale czy los splata figla :D noi nie wystarczy wylosowac trzeba wygrac! :D
Tak na "chlopski rozum" BITWA O ANGLIĘ NIEUNIKNIONA!

Morrow
Co prawda powinniśmy ich w tym sezonie ograć na Emirates i wygraliśmy 4:0 w FA Cup
Sugerujcie sie tym 4-0 a napewno daleko zajdziecie. Dzisiaj juz Evra wypowiedzial sie na temat tego meczu na Old Traffod (przypomnijmy sobie jakie problemy kadrowie mial wtedy Arsenal ilu pilkarzy do dyspozycji mial Wenger) zreszta na 3 dni przed meczem z Milanem, wiec chyba t aporazka poprostu sie oplacala... moze boli styl i rozmiar no ale MU jak wiemy Pucharu Anglii tez nie podniesie :D a czy "powinniscie ograc Arsenal na emirates nie wydaje mi sie wynik w pelni sprawiedliwy (a w piłke gra sie do konca) Na sile rowniez moge powiedziec ze w tamtym sezonie pokonalismy MU w lidze 2 krotnie w tym jestesmy mocniejsi wiec nic nie szkodzi na przeszkodzie by Wygrac na OT w lidze no i w LM jesli na siebie wpadniemy!

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 14 mar 2008, 2:21

Liga Mistrzów to najtrudniejsze rozgrywki. Nie chce, żeby potem ktoś mówił, że Blaugrana wygrała LM dzięki zwycięstwom nad Celticiem i Schalke itd. Chciałbym, żeby dla Barcelony wylosowano jedną z najlepszych drużyn w europie. Najbardziej odpowiada mi Chelsea i pojedynek trenerski Ten Cate versus Ryjek :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”