FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 574

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2008, 23:15

Większość kibiców zdaje sobie z tego sprawę fieldy, ale lepiej odpaść z MU niż z Schalke :] Ot cała okrutna prawda. Zresztą istnieje teoretyczna szansa, ale sprężymy się na dwa mecze (te ewentualne z MU jeżeli dojdzie do takiego pojedynku), wyjdziemy na przysłowiowej pełnej k***** + Leo i może coś z tego będzie :P Porzućmy na razie ten temat.

Wracam wprowadzać do organizmu bajkowy nastrój :]

[EDIT]
Jeśli chodzi o wyróżnienia indywidualne po meczu to ja bym wyróżnił jednak Bojana który grał najlepiej z całego ataku. Eto'o strzelił gola, ale przez większość meczu grał po prostu słabo. Bojan był bardzo aktywny i stwarzał jakieś zagrożenie.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 20 mar 2008, 23:18

Obrazek
mozemy popatrzec

cholernie chciałem ten puchar chociażby z tego względu że mam obawe przed tym że mógł to byc jedyny który dane nam było zdobyć po raz kolejny daliśmy dupy, po raz kolejny odpadliśmy w półfinale jestem tak podirytowany i sfrustrowany że zaraz coś rozpierdole. Przez Ryjka popadne w głęboki alkohlizm nie rozumiem jak można nie było ograć tak przeciętnej drużyny jak Valencia, jak mozna popełniac takie błędy w obronie w tak ważnych meczach z takimi grajkami nadal tego nie pojmuje, nie pojmuje też VV bawi sie w Boruca ? sra się do tych obrońców przez cały mecz a w deydujących momentach meczu puszcza przelatującą obok niego piłke wg mnie popełnił błąd kolejny w ostatnim czasie. Ten playboy zaczyna mnie irytować. Apropo Schalke 04 gel... to jak odpadniemy z teoretycznie najłatwiejszym rywalem to wydepiluje sobie całe ciało i zasram się na śmierć. kibicuje już troche temu klubowi i nadal nie pojmuje pewnych spraw nie pojmuje dlaczego z coraz lepszą kadra gramy coraz gorzej liczę na odpowiedź utytułowanych kolegów takich Mentos Freshmaker czy inni prosze objaśnijcie mi to
btw. sory jutro będe lepiej dysponowany..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2008, 23:34

Wlepiłem Ci 2 WP na uspokojenie.
kon2r pisze:Przez Ryjka
Ja wiem, że Rijkaard w dużej mierze jest winny i to on jako trener ponosi odpowiedzialność za całokształt, ale zaczyna mnie denerwować kiedy po każdej porażce czy nawet straconej bramce czytam o złym Ryjku. Dwumecz z Ches zawalili piłkarze a nie trener. Nie Mister zepsuł multum okazji w pierwszym meczu. Nie Mister gra żenadę w obronie.

Odnośnie interwencji Valdesa przy trzecim golu to rzeczywiście mogła (powinna?) być lepsza. Chyba nawet miał piłkę już na palcach tak więc nie wiem jak to się stało, że wpadła a nie chce mi się dzisiaj ściągać powtórki i oglądać tego jeszcze raz. Kiedyś włączę sobie za karę, ale nie dziś. Iker by to wyjął pewnie :P
kon2r pisze:nie pojmuje pewnych spraw nie pojmuje dlaczego z coraz lepszą kadra gramy coraz gorzej liczę na odpowiedź utytułowanych kolegów takich Mentos Freshmaker czy inni prosze objaśnijcie mi to
Zasadniczo nie wiem dlaczego stosunek potencjału drużyny do jakości gry wygląda tak dramatycznie. Jest to pewnie złożona sprawa. Wiem natomiast, że w La Liga tak właśnie jest, że dominacja jednej ekipy trwa kilka sezonów a potem jest zmiana. Barcelona dominowała, teraz dominuje Real. Niedługo pewnie znowu Barcelona wróci na szczyt. Mam nadzieję, że szybko bo szkoda ekipy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 mar 2008, 23:36

kon2r pisze:, nie pojmuje też VV bawi sie w Boruca ? sra się do tych obrońców przez cały mecz a w deydujących momentach meczu puszcza przelatującą obok niego piłke wg mnie popełnił błąd kolejny w ostatnim czasie.
Myslalem ze nikt tego nie dostrzeze. W koncu polscy cule ta fani vv.
Nie bede sie wypowiadal nt ale pozwole sobie zacytowac kolege "nie broni nic ponadto co trzeba"
Ten cytat chyba najlepiej oddaje postawe naszego portero :)

PS; Boruc ma charakter i jestem pewien ze by sie nie patyczkowal z takimi dziurawymi obroncami

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2008, 23:38

I co by zrobił Boruc z naszą obroną czego nie robi Valdes? Nakrzyczał by lepiej? Uderzył kogoś?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 mar 2008, 23:43

Powiedzial to i owo w szatni. Przeciez to co oni wyprawiaja w defensywie to jest smiesznosc. Pal go licho gdyby to bylo pierwszy raz ale kolejny? To wyglada tak jakby mieli wszystko w dupie bo i tak Mister wezmie porazke na siebie a druzyne pochwali za walke do konca. Nasza druzyna a raczej jej filary chyba zyja jeszcze sukcesem sprzed 2 lat.
PS: co do Boruca to skonczy to smieszne porownywanie tak modne w Polsce( wiem wiem zaczalem ale juz chce skonczyc)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 mar 2008, 23:46

Bienias pisze:Powiedzial to i owo w szatni.
Tak, i oczywiście Boruc przyszedłby z jakiegoś tam Celticu do wielkiej Barcelony i z miejsca miałby posłuch większy, niż wychowanek i wieloletni bramkarz Barcy Valdes.
Lubię Boruca, ale zbawcą Barcelony to on nie będzie. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2008, 23:46

Mentor pisze:I co by zrobił Boruc z naszą obroną czego nie robi Valdes?
Bienias pisze:Powiedzial to i owo w szatni.
Bienias :/ Dobrze, że chcesz skończyć bo to było naprawdę... słabe. Fajnie, że wiesz co robi/czego nie robi Valdes w szatni i w ogóle. Kończmy lepiej rzeczywiście.

Na oddzielny temat zasługuje chyba też Puyol, który gra najgorszy sezon od lat o ile nawet nie najgorszy w karierze nie licząc pierwszego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 mar 2008, 23:55

Wilmore akurat nie wierze zeby Boruc byl zbawca naszej bramki faktem jest ze jest dobrym bramkarzem z charakterem.
Mentor przechodzi przeze mnie ogolna frustracja gdyz dosc bardzo zalezalo mi na tym trofeum...chyba nie mniej niz na LM. Pewnie dlatego wysuwam tak glupio idace tezy. Ale fakt faktem powinien obronic ten strzal. Eot

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 mar 2008, 0:15

Trudno się nie frustrować. W dwumeczu z Valencią oddaliśmy 47 (!) strzałów zdobywając 3 bramki. Valencia oddała 17 strzałów i strzeliła 4 bramki. Jeżeli to nie jest powód do frustracji to nie wiem co nim jest :]

[EDIT]
Tak patrzę na nasze dokonania w ostatnim czasie i ręce opadają niestety. Nie licząc LM w ostatnich 5 spotkaniach zanotowaliśmy 3 porażki i 2 remisy. Zwycięstwo okrągłe zero. Dramat.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 21 mar 2008, 12:05

A mnie najbardziej zaskakuje nagly spadek formy Milito i wprost beznadziejna gra Puyola z meczu na mecz. W Almerii byl taki obrazek gdy biegl z pilka na nasza bramke,bo nie wiedzial co zrobic.....gra naszego kapitana ,to idealne odzwierciedlenie gry calego zespolu.

Jestem ciekaw jakie zmiany kadrowe zostana poczynione po sezonie..na pewno Thuram,Zambro,Santi,Edmil.Pewnie Giovani i Deco. I chcialbym,zeby odszedl Ronaldinho. Ostatnia chwila,w ktorej mozna dostac za niego dosc duzo kapuchy. Letnie mercato bedzie gorace. No i nowy trener=nowa filozofia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 mar 2008, 16:31

Ja tam winy od jakiegos czasu nie widze po stronie Ryja. Tak do spotkania z Realem byłem przeciwko jego daleszej pracy na CN, teraz gdy widze gre kilku zawodnikow, to jak mozna miec pretensje do trenera. Co na ma zrobic skoro w jednym czy w drugim meczu 4 z 5 zawodnikow odpowiedzialnych za defensywe nie wie co robi na boisku i nie potrafia sie skoncentrowac. Defensywa to byla najmocniejsza formacja. Przeciez obroncy to jedni z najleszych w ostatnich latach na swoich pozycjach.

Jakas mala rewolucja musi nastapic, szczegolnie musi cos sie zmienic w podstawie ekipy, ktora wygrywala, bo poprostu to oni zawodza. Deco, Ronaldinho, kilku zbytecznych jak Ezquerro, Edmilson czy nawet Giovani.

Szkoda, bo ponownie Barca gra w CdR dochodzi daleko i odpada, przynajmniej podchodza profesjonalnie do tematu.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 mar 2008, 17:17

Jarzinho pisze:Szkoda, bo ponownie Barca gra w CdR dochodzi daleko i odpada, przynajmniej podchodza profesjonalnie do tematu.

W gruncie rzeczy lepiej odpaść z Mallorcą w 1/8 niż robić se nadzieje do samego półfinału :lol: Ale chyba Mentor nawet to pisał że nie cieszy się zbytnio z naszej porażki 8)

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 22 mar 2008, 0:02

kaczy pisze: W gruncie rzeczy lepiej odpaść z Mallorcą w 1/8 niż robić se nadzieje do samego półfinału
No rzeczywiscie lepiej odpasc w 1/8 finalu, nie wykorzystujac 15 sytuacji bramkowych. :roll: Schuster - OUT, kaczy - IN :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 mar 2008, 0:05

Nie o to mi biega 8)

Chodzi o to aby w tej tragedii dostrzec pozytywne strony :)
Jak ma się nie wygrać tego pucharu to lepiej mieć go prędzej z głowy niż łudzić się przez tyle czasu ... :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”