Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 38

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
DRAWEK
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DRAWEK » 25 mar 2008, 12:19

Dobrze powiedziane Filip :!: Juve miało kontrole nad Interem i to fakt jakich mało obrona grała dobrze, mogliśmy wygrac wiecej szkoda tej niewykożystanej bramki przez Del Piero :( ale liczy się zwycięstwo i 3 pkt. Teraz czas na Parme :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lis 2008, 19:23

Szaranowicza miałem na uszach i zgłupiałem - jako rzecze klasyk. Za niespełna 1,5 h klasyk a tu cisza, nuda, apatia. Musieliście czekać na takiego ciecia malinowego by odświeżył ten temat. Albo nikt już tego forum nie czyta, albo wszyscy mają w dupie derby d'Italia. Odświeżam i mam nadzieję, że będzie o czym pisać.

Miałem być dziś na koncercie dwóch zespołów, ale odpuściłem, bo liczę na koncert tego jedynego. Inter! Dziś nikt nie wygra ani nie przegra scudetto, ale trudno zapomnieć o wszystkich antagonizmach na linii Inter - Juve. Mecz szczególny dla kibiców i ich nastrojów przez następne pół roku.

Forza Inter!

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 22 lis 2008, 19:54

hmm..a jakie koncerty o(d)puściłeś?? :P
...a tak na poważnie to (też) uważam, że to "mecz o samopoczucie" dla zainteresowanych..na tym etapie rozgrywek.
Juve może wygrać, później pogubić głupio punkty..kiedy Inter -może w mniej efektowny sposób-będzie zwyciężał i przewodził stawce.
Ogólnie liczę na niejedną kołyskę dla Victorii Cambiasso :)i ciekawy mecz jak Fiora-Udine.

Forza Inter!

edit:
dużo się dzieje..tiago out..no i ten "karny"..a minęły 2 min
Ostatnio zmieniony 22 lis 2008, 20:38 przez fidelus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 lis 2008, 19:55

Czasu ostatnio brak, właśnie piszę pracę na jutro ale jak przeczytałem post Babla, to wstyd mi się zrobiło i coś trzeba skrobnąć. W moim przypadku obejrzenie tego meczu również wymagało wyrzeczeń. Ciężko wywalczyłem wolną nockę w robocie, by dziś delektować się zwycięstwem Juventusu :P

Wojna na słowa pomiędzy klubami i kibicami trwa w najlepsze już od dobrych kilku dni. Najważniejsza jednak dziś na boisku. Trenerzy zgodnie twierdzą, że jest to mecz jak każdy inny, o 3 punkty jednak wszyscy wiedzą, dziadek wie, babcia wie, że Derby d'Italia to coś więcej. Nie mam zbyt wiele czasu, więc napiszę tylko, że spodziewam się twardej gry z obu stron, wspaniałych pojedynków Ibra-Kielon, Vieira-Momo, Alex-Matrix (lub Burdisso :P ) itp itd. Ameryki oczywiście nie odkryłem. Mam tylko nadzieję, że Ranieri nie przegra nam tego meczu. Wyjściowa jedenastka Juve jest praktycznie jasna, ale taktyka będzie kluczowa. Jeśli zagramy tak solidnie, jak z Realem, to możemy wygrać. Rozum mówi, że Juve nie jest faworytem ale nie jest tajemnicą, że nasi piłkarze w takich meczach grają na 200% swoich możliwości. Oby tak było i dziś. Z remisu będę zadowolony, lecz zwycięstwo jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Jedziemy z koksem :]

EDIT:

Camor :evil: w reprezentacji zagrał zdaje się cały mecz :roll:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 lis 2008, 20:12

LE FORMAZIONI UFFICIALI
INTER (4-3-1-2): J. Cesar; Maicon, Samuel, Materazzi, Maxwell; Stankovic, Cambiasso, J.Zanetti; Muntari; Ibrahimovic, Adriano. A disp. Toldo, Burdisso, Quaresma, Mancini, Figo, Cruz, Balotelli. All. Mourinho
JUVENTUS (4-4-2): Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Sissoko, Tiago, Nedved; Amauri, Del Piero. A disp. Chimenti, Mellberg, De Ceglie, Marchisio, Camoranesi, Giovinco, Iaquinta. All. Ranieri

Forza Inter

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 lis 2008, 21:24

Karny dla Interu zdecydowanie się należał. Ręka w polu karnym w dodatku wszystko - zdaje się - powinien widzieć sędzia bo był dobrze ustawiony. Tak więc ciężko zrozumieć jak to arbiter zinterpretował ?

co do "karnego" dla Juve ... hmmm słabe kino, słaby aktor Marchioni. Tyle.

Dobrze Ibra, Adriano co chwilę łapany na spalonym. Samuel radzi sobie z Amaurim, a Matrix nie daje pograć Del Piero. Zresztą widać, że szukacie tego wolnego dla waszego kapitana.

Ustrzelmy coś !

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 22 lis 2008, 21:26

Karnych nie było...ale poza tym sędzia zdaję się nie panować nad sytuacją:/
Mecz wyrównany..jednakże Inter stwarza zdecydowanie groźniejsze sytuację.
Muntari w tym meczu dla mnie to porażka, liczę na Cruza w drugiej połowie:)
Reasumując..Forza Inter!

p.s. zwany edit-em
może przesadziłem z tym wyrównanym meczem,ale ilekroć Juve jest pod polem karnym Interu..to drży me serce...i hiperbolizuje później:P
Ostatnio zmieniony 22 lis 2008, 21:39 przez fidelus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 lis 2008, 21:29

Gramy beznadziejnie, Inter przewyższa nas pod każdym względem. Są szybsi, lepiej zorganizowani, lepiej ustawieni, grają dokładniej, wiedzą czego chcą. Nasz zespół fatalnie ustawiony, bardzo dużo miejsca zostawiamy piłkarzom Interu. Gramy wolno, przewidywalnie i nie dokładnie, popełniamy fatalne błędy. Tylko serii cudów i Manningerowi zawdzięczamy to, że do przerwy nie straciliśmy bramki. Remis będzie dziś sukcesem. Del Piero i Amauri niewidoczni, druga linia nie gra, może poza Sissoko, który pokazał się kilka razy z dobrej strony odbierając rywalom piłkę. Poza tym cieniutko ale to dlatego, że gramy z pominięciem linii pomocy. Znów długie podania do napastników, a obroncy Interu dziś bardzo dobrze dysponowani, w przeciwieństwie do naszych... co wyprawia Legro :angry2: Molinaro fatalnie, ani on, ani Grygera nie potrafią dokładnie dośrodkować, Ibra robi dziś co chce. Kontuzja Tiago troche pkrzyżowała plany ale w II połowie musi wejść Camoranesi, bo w ataku nie gramy nic.

Błagam, dotrwajcie do końca :pray:

Co do karnych, nie było ani jednego, ani drugiego imo ale sędzia momentami nie nadąża. Ze 2-3 wątpliwe spalone, niepotrzebna kartka dla Amauriego, ogólnie pare wątpliwych drobnostek ale wyniku na razie nie wypacza.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 lis 2008, 21:29

Inter bez skrzydłowych to dobry Inter.
Ibra i Stanko zmarnowali 1 na 1 - a mogliśmy, powinniśmy prowadzić 2-0.
Liczę zę w drugiej połowie zagramy na tym samym poziomie, ale poprawimy skuteczność.

Precz z graniem skrzydłowymi ! :P
Ostatnio zmieniony 22 lis 2008, 21:30 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 lis 2008, 21:30

Skoro karny nalezal sie Interowi to nam tym bardziej. Moze kontakt nie byl zdecydowany, ale byl i spowodowal upadek Marco. A reka Giorgi byla poza polem karnym.
Dobre zawody graja Grygera, Giorgio, Momo i Alex. Reszta slabo, niektorzy nawet bardzo.
Jedziem chlopaki!!!!!!!! Trza to wygrac!!!

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 22 lis 2008, 21:35

Marchionni do zmiany .Manninger sissoko i chellini tylko grają,reszta blado

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 22 lis 2008, 22:22

znowu zajebiste zmiany, w odpowiednim momencie. zalosny juventus dzisiaj byl.
im mniej ranieri przeszkadza, tym lepiej gramy.

powinnismy wyzej dostac wpierdol.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2008, 22:25 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 22 lis 2008, 22:25

Poza strzałem z główki Del Piero Juve nie istniało!!! Oj Zlatan Zlatan...ale i tak pięknie!!! Bylismy lepsi

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 22 lis 2008, 22:26

Dokładnie..Inter wygrał zasłużenie-nic dodać, nic ująć :D

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 lis 2008, 22:29

Słaby, beznadziejny Juventus. Zwycięstwo Interu zasłużone, biorąc pod uwagę brak przeciwnika.
Niemniej - gratulacje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”