Tenis - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 27 sty 2005, 16:31

Dzisiaj Safin zagrał dobrze w piątym secie, tylko ten oglądałem, bo nie jestem aż tak wytrwały, by oglądać pięciogodzinne widowisko ;) Wygrał zasłużenie, zresztą wolałem jego w finale niż tego Szwajcarczyczka ;) Ogólnie to jestem zadowolony :twisted:

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 27 sty 2005, 20:18

Szkoda ze Sharapova odpadla :( teraz niebede mial motywacji zeby final ogladac, bo nie bedzie na co patrzec :wink: Pewnie wygra Williams

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 27 sty 2005, 22:03

qczak pisze:no nareszcie ktoś pokonał Federera, i to na dodatek był nim mój faworyt :) ; teraz tylko czekam na zwycięstwo Marata w finale z Roddickiem, bo nie sądze, aby Hewitt poradził sobie z bombami Amerykanina

VISCA EL SAFIN :D
ostatnio sobie poradzil. hewitt cos ostatnio woli 5-cio setowe pojedynki, wiec moze jutro nie da tak latwo za wygrana..chygba, ze sie za bardzo zmeczyl tym bieganiem..w kazdym razie zapowiada sie ciekawy mecz :D

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 27 sty 2005, 23:24

forzaROSSONERI pisze:
qczak pisze:no nareszcie ktoś pokonał Federera, i to na dodatek był nim mój faworyt :) ; teraz tylko czekam na zwycięstwo Marata w finale z Roddickiem, bo nie sądze, aby Hewitt poradził sobie z bombami Amerykanina

VISCA EL SAFIN :D
ostatnio sobie poradzil. hewitt cos ostatnio woli 5-cio setowe pojedynki, wiec moze jutro nie da tak latwo za wygrana..chygba, ze sie za bardzo zmeczyl tym bieganiem..w kazdym razie zapowiada sie ciekawy mecz :D
no ja licze na równie wielkie widowisko jak dziś; dobrze że ferie wypadły na AO, rok temu się tak złożyło że byłem chory :twisted:

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 28 sty 2005, 12:57

no a jednak Hewitt; i to na dodatek całkiem łatwo pokonał Roddicka; no ale mam nadzieje, że w finale Safin pokona Australijczyka

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 28 sty 2005, 13:01

qczak pisze:no a jednak Hewitt; i to na dodatek całkiem łatwo pokonał Roddicka; no ale mam nadzieje, że w finale Safin pokona Australijczyka
Kurcze, a byłem za Amerykaninem... :evil:

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 28 sty 2005, 13:16

qczak pisze:no a jednak Hewitt; i to na dodatek całkiem łatwo pokonał Roddicka; no ale mam nadzieje, że w finale Safin pokona Australijczyka
az tak latwo nie bylo. dopiero po tym drugim tiebreak'u wygranym przez Hewitta jakos sie zalamal...
a czy tylko ja tutaj kibicuje Hewittowi? :? final to dobiero bedzie pojedynek :D juz sie nie moge doczekac :D

Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jesus;p » 30 sty 2005, 21:35

Ja osobiscie od poczatku stawialem na final Federer - Roddick poniewaz pojedynki pomiedzy tymi tenisistami to zawsze wspaniale widowiska...Jednak z drugiej strony ciesze sie ze Safin wraca do formy po kontuzji...Jak juz wiemy pokonal Hewitta w 4 setach...Zapowiada sie bardzo ciekawy sezon :) ...Ale ciagle teskinie za Samprasem...Nie bedzie juz nigdy takich tenisistow jak on :cry:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 30 sty 2005, 21:43

kurcze :x przez cały ostatni tydzień ogląłem regularnie relacje z Australian Open o godz 9.30 ( w pierwszym tygodniu turnieju sporadycznie), były naprawde pasjonujące pojedynki, i juz od piątku szykowałem sie na "wielki" finał i co......??? ZAPOMNIAŁEM obejrzeć, choć nie wiem jak to sie stało, codziennie pamiętałem o relacjach i nie wiem jak to sie stało ale o finale zapomniałem. Jezeli ktoś z was wie kiedy bedzie powtórka to mogłby napisac ( wiem ze byla tez popoludniu, ale oglądałem Hertha-Bayern ), bede wdzięczny. POZDRO

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 30 sty 2005, 22:50

Szkoda troche Hewitta, bylem za nim w finale :D jak bylo 4-1 w trzecim secie to myslalem ze zwyciestwo Hewitta to kwestia czasu, ale jednak sie mylilem
pozdro dla fanow Hewitta

Awatar użytkownika
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KUBA » 01 lut 2005, 17:53

ja tam liczyłem na safina.no teraz turniej w mediolanie.ciekaw jestem jakie gwiazdy tam wystąpią.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Wimbledon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 cze 2005, 18:15

Już kilka H grają i nikt jeszcze nie założył tematu o najstarszym turnieju tenisowym na świecie :?:

Kto wygra, kto się ośmieszy , kto bedzie czarnym koniem :?:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Wimbledon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 cze 2005, 18:43

fieldy pisze:Już kilka H grają i nikt jeszcze nie założył tematu o najstarszym turnieju tenisowym na świecie :?:
Nikt nie zalozyl tego tematu, bo wszyscy chcieli zebys Ty go zalozyl. :wink:

Szwajcar Roger Federer bez straty seta awansował do drugiej rundy Wimbledonu. Awans do drugiej rundy wywalczył także triumfator Wimbledonu z 2002 roku, Australijczyk Lleytoin Hewitt, po wygranej 6:3, 6:3, 6:1 nad Belgiem Christophem Rochusem, triumfatorem poznańskiego challengera ATP - Polish Open w 2000 roku.

Moim faworytem jest Lleytoin Hewitt bo wydaje mi sie ze jest on najlepiej grajacym na trawie tenisista na swiecie. A co do Rafaela Nadala to mysle ze nie jest jeszcze w stanie wygrac tego wielkiego szlema bo nie jest na to przygotowany psychicznie.

Ciekawosta jest ze Numer 10. turnieju, Szwajcarka Patty Schnyder, przegrała w trzech setach 4:6, 7:6 (9-7), 3:6 z Włoszką Antonellą Serra Zanetti. Niewiele dłużej przebywała na korcie Amelie Mauresmo (numer 3.). Francuzka łatwo rozprawiła się z Węgierką Melindą Czink (6:3, 6:2). Moja faworytka jest zwyciezczyni tegorocznego Roland Garros, Justine Henin-Hardine.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 cze 2005, 19:01

Pewnie jak zwykle ostatnią twierdzą Angli będzie Tim Henman.Ileż to razy wygrywał niemożliwe mecze i zawsze dochodził wysoko w tym turnieju.Osobiście liczę na Andy'ego Roddicka, ale faworytami będą Roger Fedderer, Hewitt.Moim pozostałym ulubieńcemi będzie Philippoussis.Mark jak i Andy przegrali oba ostatnie finaly z Feddererem, odpowiednio 7-6 (7-5), 6-2, 7-6 (7-3) i 4-6, 7-5, 7-6 (7-3), 6-4.Mam nadzieję, że ktoś przełamie w tym roku Szwajcara, najlepiej ktoś z wymienionej dwójki :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2005, 19:59

Henman pewnie jak zwykle będzie grał nieźle ale nic wielkiego nie zdobędzie. Ja standardowo liczę na Hewitta i jeśli nie dojdzie chociaż do finału to będe poważnie zawiedziony. Ciekaw jestem jak na trawie spisze się Nadal. Obstawiam, że jeśli nie trafi na zbyt wymagających rywali to może dojść gdzieś do ćwierćfinału. Roddick może nawet wygrać turniej jak mu będzie serwis wchodził :wink: Roger Federer jak zawsze jeden z żelaznych faworytów ale ja oczywiście liczę na to, że ktoś go pokona.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”