Ogladales czy aby na pewno? Ten mecz odbyl sie w SALT LAKE CITY na stadionie Rice-Eccles Stadium wiec mam watpliwosci co ogladales.Tak Real gra na sztucznej i do tego nie najlepszej nawierzchni ale juz niedlugo przenosza sie na swoj wlasny 20 tys. obiekt z trawa.Nowy stadion ma byc oddany do uzytku gdzies we wrzesniu warto zobaczyc jak bedzie wygladal oraz zdjecia z budowy na tej stronie.kaczy pisze:Oglądałem ten meczyk i byłem zaskoczony boiskiem drużyny Chicago![]()
Wyglądało to jakby tylko dostawili bramki na meczu futbolu Amerykańskiego ... całe pokreślone linie, a myślałem że to jest już przeszłość.
Ahh ci Jankesi
http://www.rslstadium.com/index2.html
Pare zespolow z MLS gra na sztucznej nawierzchni na duzych stadionach NFL ale do czasu Red Bull NY rozpoczal budowe swaojego 25 tys. stadionu w New Jersey i ma ukonczyc prace na jesien 2009 po kilku latach negocjacji i opoznien.Kansas City Wizards wlasnie wyniesli sie z duzego NFL stadionu z liniami, ktore sa dopiero od wrzesnia przed startem NFL jednak tam byla trawa.KC niedlugo rozpocznie budowe swojego stadionu do 20 tys. ale potrwa to ok. 2 lat.Inny klub New England Revolution gra na ladnym 65tys. stadionie ze sztuczna ale dobra nawierzchnia lecz tam tez linie NFL pojawiaja sie dopiero okolo wrzesnia jak liga NFL startuje.Tutaj za to wlasciciel ma Revolution i zespol ligi NFL wiec raczej nie szybko zaczna cos tam budowac choc juz zaczynaja wspominac ze mysla o miejscu na stadion dla druzyny Revolution.
Jak nie widziales ligi MLS w pierwszych latach istnienia to sie ciesz bo wtedy wiekszosc druzyn grala na duzych stadionach do football NFL z liniami pojawiajacymi sie czasami w jesieni a czesc klubow miala takie boiska caly rok.Teraz to jest bardzo dobrze z tym powiedzmy w 2009 roku boisko z jakims zespolem z NFL bedzie dzielic tylko Revolution i Houston a w tym roku oprocz nich Red Bull, Houston Dynamo, ktore i tak jest w zaawansowanym stadium finalizacji rozpoczecia budowy wlasnego soccerowego obiektu, i do polowy sezonu Real Salt Lake.