1/4 finału LM - AS Roma vs Manchester United - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do półfinału ?

Manchester
26
51%
AS Roma
25
49%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 01 kwie 2008, 19:54

Mamy składy :]

VdS-Wes-Rio-Vida-Evra-Scholes-Carrick-Andi-Ronaldo-Park-Roo

Doni
* 2 Panucci
* 5 Mexes
* 7 Pizarro
* 8 Aquilani
* 9 Vučinić
* 11 Taddei
* 16 De Rossi
* 22 Tonetto
* 30 Mancini
* 77 Cassetti

Scholes & Carrick & Andi grrubo :]

Giggs chyba jeszcze nie doszedł całkowicie do siebie po ostatnim spotkaniu. Niech się kuruje na Boro :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 kwie 2008, 21:37

Poszli bark w bark, a Ronaldo upada i się za nogę łapie :P
Ale poskutkowało, rywal dostał kartkę.

Roma miała optyczna przewagę, ale jak wiadomo to nie wystarczy. Akcja bramkowa to był chyba w ogóle pierwszy strzał United na bramkę Romy i od razu gol. Roma troche pechowo. Scholesa ratuje asysta, bo parę minut wcześniej miał 2 straty.

Z tylu obrońców United akurat Vidić musiał zejsć :? [mam go w fantasy football]

Roma musi coś strzelić, jak chce myśleć o awansie. Dzisiejsza przegrana Romy = odpadnięciu z LM. Nie są w stanie wygrać na OT [oczywiście moim skromnym zdaniem].

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 01 kwie 2008, 21:44

Po pierwszych 45 minutach AS Roma przegrywa na swoim stadionie z Manchesterem United 0:1. Bramkę strzelił niesamowity w tym sezonie Cristiano Ronaldo.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 kwie 2008, 21:46

Jaro1910 pisze:Po pierwszych 45 minutach AS Roma przegrywa na swoim stadionie z Manchesterem United 0:1. Bramkę strzelił niesamowity w tym sezonie Cristiano Ronaldo.
Jakis ty zajebisty jest, dzieki za relacje bo oprocz ciebie to nikt nie ma dostepu do tv ani internetu na tym forum...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 kwie 2008, 22:01

Martinho pisze:
Jaro1910 pisze:Po pierwszych 45 minutach AS Roma przegrywa na swoim stadionie z Manchesterem United 0:1. Bramkę strzelił niesamowity w tym sezonie Cristiano Ronaldo.
Jakis ty zajebisty jest, dzieki za relacje bo oprocz ciebie to nikt nie ma dostepu do tv ani internetu na tym forum...
nO i ty się sapiesz że mamy coraz mniej ludu na forum :?

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 01 kwie 2008, 22:11

Roo na 0:2 i praktycznie United już w ćwierćfinale :) Takiej nieskuteczności jak Roma to nawet moi napastnicy w FM'ie nie mają :P

EDIT: Ronaldo słupek ;/ Mógł skończyć zabawę już w pełni.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 kwie 2008, 22:14

prawie jak PAP :lol:

2-0 i raczej po zawodach w tym dwumeczu. Kolejny przykład na to, że futbol nie jest sprawiedliwy. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 kwie 2008, 22:15

Giggsy King pisze:Roo na 0:2 i praktycznie United już w ćwierćfinale
emocje :P w 1/2

Roma coś sobie stwarza, ale pudłuje. United mało stwarzają, ale skuteczność dziś na wysokim poziomie. Jeszcze słupek Ronaldo ...

Jak jeszcze marzą o awansie, to koniecznie muszą wyrównać. Wątpię, aby się udało. United coraz groźniej kontrują, bo Roma ruszyła do przodu. Jak polecą kolejne gole to się specjalnie nie zdziwię.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 01 kwie 2008, 22:39

Ja chcę tylko powiedzieć jedno...

Niech mi się ktoś spróbuje przyczepić do Scholes'a!!

Zawodnik który ma w meczu 50 kontaktów z piłką a traci ją 2 razy...wnioski nasuwają się same.

Brawo Cris, Brawo Scholes, Brawo Roo, Brawo Rio(miał utrudnione zadanie nie mając za partnera Vidicia- miejmy nadzieję że to nic poważnego).

Ogólnie Glory,Glory Man.United :)

Follow, Follow, Follow, Cause United Are Go To Moscow!!

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 01 kwie 2008, 22:43

No cóż, Roma zasłużyła dziś przynajmniej na jedną bramke. Mu bardzo konsekwentnie w obronie, w I połowie mało sobie stwarzali sytuacji ale wystarczyła jedna i stało się. Druga to już fatalny błąd Doniego i troche Panucciego do spółki. Roma bardziej się otworzyłą i posypały się sytuacje dla MU, C.R., Rooney, Carrick, mogli jeszcze po jednej dołożyć. Mimo wszystko Roma mogła to wygrać mimo utraty dwóch goli. Chwile po pierwszej bramce Vucinic miał świetną okazje ale co zrobił, to tylko on jeden wie. Tonetto, Panucci, takie pudła, że hoho. Słaby mecz Aquilaniego, Mancini też nie na miarę swoich możliwości. De Rossi kilka niecelnych podań ale poza tym chyba najlepiej w drugiej linii, nie bał się odpowiedzialności, próbował coś tam pociągnąć.

Szkoda, bo dla Romy to praktycznie koniec rywalizacji. MU nie grałdziś kosmicznej piłki, a Roma miała mnóstwo okazji. Rzymianie są be, bo teraz skupią się na lidze. Cóż, może za rok się zrewanżują :P

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 01 kwie 2008, 22:46

Koniec 0:2 dla Manchesteru, który wykonał ogromny krok w stronę awansu do półfinału LM.
Rzeczywiście skuteczność podopiecznych Fergusona była na wysokim poziomie. Kolejna bramka Ronaldo (do fanów MU ile on w oficjalnych meczach w tym sezonie strzelił bramek?).
Ciekawe co z Vidiciem.
Co do Romy, to nie wiem jak przy stanie 0:1 Panucci nie potrafił wykorzystać ładnej wrzutki (chyba Manciniego... nie jestem pewien).
Na OT nie widzę dużych szans dla Rzymian, bo oglądając sporo meczów ManU na własnym stadionie, wątpię żeby popełnili takie błędy, które pozbawią ich awansu.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 01 kwie 2008, 22:49

AdamMadridista pisze:Kolejna bramka Ronaldo (do fanów MU ile on w oficjalnych meczach w tym sezonie strzelił bramek?)
36. dzisiaj strzelił o ile dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 kwie 2008, 22:54

:arrow: obraz mi się pierdolił a poza tym nie było na co patrzeć więc mecz dla mnie skończył się kilka minut przed gwizdkiem :P
:arrow: niestety byłem złym prorokiem, nie wiedzieć czemu miałem przed oczami wynik 0:3 a skończyło się na 0:2. Choć równie dobrze mogło i powinno być po mojemu :cry:
:arrow: jednak coś jest w tych snach - odczytuje się je na odwrót, ale to już dawno udowodnione :foch:
:arrow: przeciętna forma z ostatnich meczów podtrzymana, Totti nic by nie pomógł a MU wygrywa nie będąc zmuszone do wielkiego wysiłku i robi to na luzie choć gdybyśmy wykorzystali to co mieliśmy może byłoby inaczej. Bramka z dupy na 2:0 zakończyła nasze nadzieje na boisku, piłkarze przestali wierzyć w cokolwiek i rywalizacja w tej parze już się skończyła.
:arrow: szkoda że znowu po dobrej poprzedniej rundzie w kolejnej tak brutalnie żegnamy się z LM. Ale to co przeżyłem z Realem to moje i jak rok temu nie żałuję awansu do 1/4 :]
:arrow: Ferguson ponownie zrzucił na ziemię wielkiego Spalla i pokazał mu ile jeszcze musi się uczyć :(
:arrow: fieldy będzie mógł leczyć kompleksy przegraną ligą czy czym tam jeszcze i napisać newsa że MU w 1/3 zdeklasowało Romę bo miało być coś w rodzaju 1:7 :P
:arrow: gratulacje MU, macie wielki team (po takich meczach ponoć poznaje się wielkie drużyny), graliście konsekwentnie, dojrzale i co tam jeszcze chcecie. Obiło mi się o uszy (bo meczów nie oglądam) że Barca nie jest w najwyższej formie więc z pewnością będziecie z nimi faworytem. Boję się że wygracie LM ale widocznie zasługujecie na to. Pozdro dla normalnych kibiców MU, kij w oko wszystkim lupkom :cegła:
:arrow: znowu ktoś mnie jebnął cegłówką w głowę i znowu mnie boli :hardkor2:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 01 kwie 2008, 23:12

Ajajaj. A miało być tak pięknie.

Pierwsza połowa z minimalnym wskazaniem na Rome. Manchester jednak jedną akcją i błyskiem geniuszu Ronaldo zapewnił sobie prowadzenie. "No ale nic to" - pomyślałem sobie - "na pewno skończy się jak z Realem" :P

Groźnie wyglądał uraz Vidicia, mam nadzieje, że nic mu nie będzie... Na szczescie nie musze sie wstydzić za żadnego z piłkarzy Romy, bo kontakt oczywiście był przypadkowy :roll:

W drugiej części gry zgodnie z moimi oczekiwaniami Giallorossi przycisnęli. Tyle okazji co oni mieli... jak choćby ta Panucciego, co nad bramka walnął (swoja droga ładna (i widać, że przetrenowana) akcja). Niestety w 66' wrzutka Parka (zreszta z piłki, do której byłem pewien, że nie dojdzie), spory błąd Doniego, małe zamieszanie i 0-2. Choć jak sie później okazało (na spokojnie w studiu po meczu) sędzia mógł odgwizdać faul Rooneya na Panuccim. Nie zauważył go niestety (o co nie mam pretensji, bo sytuacja naprawde ciężka) i było po meczu. Od tamtego czasu Roma mocno siadła, widać było, że chłopaki już się pogodzili z porażką. Nawet pare szans na 3-0 miał Manchester, na szczescie zadnej z nich nie wykorzystał i nie skończyło sie blamażem.

Na swoje usprawiedliwienie możemy mieć jedynie brak trzech kluczowych piłkarzy... Cóż, cieszę się, że przynajmniej Roma nawiązała walkę i nie poddała się bez gry. GRAZIE ROMA!

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 01 kwie 2008, 23:20

Ja tak z innej beczki. Wie ktoś jaki mecz poleci za tydzien w środę na TVP?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”