Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 08 kwie 2008, 20:19

el Crack pisze: Jak mówisz, że nie pasuje do Sevilli, która gra szybko i ma olśniewających techników, trener nie lubi klasycznych DM.
Nie napisałem tego.
el Crack pisze:A potem piszesz, że do Realu by pasował to chyba wychodzi jedno z drugiego nie?
Jedno z drugiego wychodziło, jak matka Cię rodziła. Nie wysuwaj za daleko idących wniosków, bo się kompromitujesz jeszcze bardziej.
el Crack pisze:Super to powiedz mi w której encyklopedii jest napisane, że Keita to centralny pomocnik, a Poulsen to klasyczny DP.
Ah, czyli taki z Ciebie człowiek. Nie ma w encyklopedii, nie ma wcale.
Jak się dokształcisz i zaczniesz rozróżniać DP, MC, AMC od siebie, to pogadamy.
Podpowiedź - DP to taki Poulsen, MC to taki Fabregas (choćby w LM), AMC to taki Kaka.
el Crack pisze: Widze, że masz problem z czytaniem, bo mowa była również o CMFie.
Dupa tam. Powiedziałeś, że wymienisz bez kłopotu 30 lepszych kopaczy od niego. Kopaczy to wymieni każdy, ale DMC (a nim jest Poulsen) lepszych od Duńczyka to wymienisz góra kilku (Essien, Mascherano, de Rossi, Yaya Toure). Jasne, możesz sobie podpakować listę Gattuso czy Ambrosinim, ale oni ostatni naprawdę dobry mecz zagrali w Atenach, wcześniej z United, a wcześniej to cholera wie kiedy.
A wpakowywanie na tę listę Seedorfa czy Gilberto Silvy trąci totalnym brakiem wiedzy na temat ich pozycji i/lub obecnej formy.
el Crack pisze:bo mowa była również o CMFie.
I gwoli ścisłości - DP(DM), MC, AMC to nazewnictwo używane nie tylko w FM, ale i w wielu dyskusjach o piłkarzach. CMF kojarzy mi się tylko z nazwą forum o FM. Central Midfielder Forward? :lol:
el Crack pisze: Słyszałem, że jak ktoś nie ma argumentów to schodzi do aluzji osobistych i słownych pyskówek, ale to tak odnośnie pewnego fana, bodajże Barcelony.
Przyznaj się, co Ci Yaya Toure zrobił, co? :lol:
RealFan pisze: Silnego murzyna juz mamy i wszyscy na niego ostatnio marudza, jak byl Makelele to nikt go nie docenial - poza wyjatkami, ktore maja pojecie o tym, co mowia
Jak przyjdzie Poulsen i zacznie dobrze grać, to będzie powtórka z rozrywki. Dzieciaki kibicujące Realowi będą widzieć w nim zapchajdziurę, która nic nie zrobi, a znających się na rzeczy kibiców wyśmieją, bo przecież strzelił w sezonie jedną bramkę fartem, a asyst nie zalicza.
Problem będzie, jeśli korzyści z posiadania takiego grajka nie zauważy prezes, jak to było z Makelele. :wink:
el Crack pisze: No właśnie dlatego nie rozumiem zaszufladkowania Keity jako jedynie MC, a Poulsena jako DP i chciałem, żeby mi to wyjaśnił.
Poulsen - z całym szacunkiem dla niego - nie umie nic ponad odbiór i podanie do najbliższego rywala, ma końską siłę i wytrzymałość, w obronie jest świetny.
Keita to inna bajka - od biedy może grać nawet na skrzydle (to ten, co to czasem śmigał też po lewej stronie, czy mnie pamięć myli?), w Sevilli ma wyraźnie inne zadania od Poulsena - częściej próbuje zagrać do przodu, częściej ryzykuje w zagraniach, częściej uderza na bramkę rywala, częściej stosuje dalsze przerzuty, gra wyżej, dalej od rywala, i odważniej od Poulsena, który biega za rywalami i odbiera piłki.
Keita to typowy MC. Trochę grający z tyłu, ale do DMC mu daleko. Ale to już jest wdawanie się w szczegóły.

Wróć do „Hiszpania”