Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 399

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 kwie 2008, 17:23

No cóż, sezon zbliża się ku końcowi, a my znów z pustymi rękami. Taki obrót spraw boli, szczególnie, że przez cały sezon graliśmy bardzo ładną i poukładaną piłkę. Wielu już przed rozpoczęciem sezonu skreślało Arsenal, a tu taki pstryczek w nos :P . Ale nie wydaje mi się, że po porażce z Manchesterem nie powinniśmy chodzić pogrążeni w żałobie. Dlaczego? Ano dlatego, że w chwili obecnej na Diabełki po prostu nie ma mocnych. Są na gazie i nie zamierzam za wszelką cenę tego podważać. Ale to nie ten temat :P .

Nie da się ukryć, że potrzebujemy zmian. Zmian personalnych. I nie mam w tym momencie na myśli Wengera, chociaż przyznam się bez bicia że i taki pomysł chodził mi po głowie. Ale to nie w osobie Wengera tkwi problem- w końcu to Wenger zwerbował w nasze szeregi graczy dzięki którym mogliśmy realnie myśleć o mistrzostwie przez większą część sezonu. To, że nie przewidział plagi koszmarnych kontuzji nie jest jego winą. Co by było gdyby do dyspozycji miał Rosicky'ego? Van Persiego? Eduardo? Wystarczyłoby, że dwójka z wymienionych przeze mnie graczy byłaby do dyspozycji Wengera chociaż przez półtora miesiąca dłużej i już nasza ławka wyglądałaby troszeczkę lepiej. Niestety, gdy Ci wypadli ze składu w kadrze pozostali jedynie Ci, którzy mieli zapełniać luki a nie ciągnąć grę...

To tak w ramach wstępu i przetłumaczenia co po niektórym, że nowy trener nie jest wcale potrzebny, a jedynie umocnienie (nie całkowite zmiany!) na kilku pozycjach + dokupienie kogoś solidnego na ławkę. To wszystko, żadnych rewolucji nam nie potrzeba.

ddworakk
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 16 kwie 2008, 15:40

Villa mowi ze chciałby zagrac dla Arsenalu...
A ja bym tego bardzo chciał! Swietny napastnik ktorego pewnie i tak nie pozyskamy ze wzgledu na jego cene...
Arsene skoro taki pilkarz sam przyznaje na łamach prasy ze chciałby nas wzmocnic to jak najszybciej powinnismy zaczac z nim rozmowy...
W tym roku i tak nie zobaczymy Eduardo, jescze Nicklas moze zechce odejsc. Nawet z atakiem Adebayor - Villa Robin moze grac na skrzydle, na bank zaprezentuje sie tam lepiej niz Eboue... Nie wiadomo co z Hlebem bo o jego odejsciu (choc nie chce w to wierzyc) mowi sie coraz glosniej. A majac Ville z przodu napewno bedziemy wiele skuteczniejsi.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 16 kwie 2008, 15:46

Haha, każdy mówi że chciałby grać dla Arsenalu, że to jego ulubiony klub, blablabla. A później widzimy go w barwach Chelsea czy Tottenhamu. Niebiescy ponoć chcą dać za niego 30mln. Damy więcej? Raczej nie

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 16 kwie 2008, 21:03

Ja mam inne odczucia. Raczej zadko ktos mowi (jakas gwiazda) ze chcialaby grac dla Arsenalu czesto jest tak ze wymienia sie Chelsea, MU czy LFC a o Arsenalu sie tak nie mowi.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 kwie 2008, 8:31

http://www.dailymotion.com/relevance/se ... omps_sport

Niby stare, ale przesłanie z końcowych fragmentów nadal jak najbardziej aktualne :wink:

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 18 kwie 2008, 12:00

ddworakk pisze:Ja mam inne odczucia. Raczej zadko ktos mowi (jakas gwiazda) ze chcialaby grac dla Arsenalu czesto jest tak ze wymienia sie Chelsea, MU czy LFC a o Arsenalu sie tak nie mowi.
Są też tacy którzy głośno mówią że chcieliby przyjść(vide Ribery w zeszłym sezonie), a Wenger i tak nic nie robi (albo mówi że nie ma tyle kasy). Ostatnio Sagna powiedział że chce w Arsenalu być do końca kariery. Zakład że za jakieś 4 lata odejdzie?

Jesteśmy poważnie zainteresowani Amaurim. Nawet Grimaldi potwierdził zainteresowanie z naszej strony. Ponoć możemy przebić oferte Juventusu i wyłożyć około 25mln na niego. Jak dla mnie ten zawodnik nie jest wart tyle kasy i jakoś nie mogę sobie wyobrazić Wengera bijącego klubowy rekord kupując napastnika Palermo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 kwie 2008, 13:38

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 kwie 2008, 14:09

Heh, jakieś wskazówki ? :D To było po przegranym meczu z MU czy może jakiś krzyk godowy określający radość ? :D

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 18 kwie 2008, 18:00

Amauri? 25mln? :lol:
A kto to jest porownujac go do Torresa czy Riberiego czy nawet Villi ktorzy raczej w tych samych cenach sie plasuja.

Adebayor :lol: :lol: :lol:
Co za typ! :D :D :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 kwie 2008, 18:51

Jesteśmy po konferencji prasowej.

- Almunia chory, zagra Jens,
- Wenger coś mówił o 2 klasowych graczach do sprowadzenia latem,
- Flamini ma czas do końca kwietnia na odpowiedź, coś czuje że odejdzie :(

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 18 kwie 2008, 19:36

fieldy pisze:- Wenger coś mówił o 2 klasowych graczach do sprowadzenia latem,
No to mamy tendencje wzwyżkową. Jeszcze niedawno była mowa o 1. Być może Wenger wie o czymś czego my nie wiemy?
- Flamini ma czas do końca kwietnia na odpowiedź, coś czuje że odejdzie
A ja myślę że jednak zostanie. W końcu to dzięki Arsenalowi jest w obecnym miejscu swojej kariery. No i idealnie wpasował się w drużynę.

Co do meczu to mam nadzieje że w końcu zobacze Theo od pierwszej minuty. Wenger już niczym nie ryzykuje bo wczoraj wygrała Chelsea i bardzo ciężko będzie ją dogonić.
ddworakk pisze:Amauri? 25mln? Laughing
A kto to jest porownujac go do Torresa czy Riberiego czy nawet Villi ktorzy raczej w tych samych cenach sie plasuja.
A kto to jest Villa żeby płacić za niego 30mln? Chore są te ceny

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 kwie 2008, 19:45

amolinn pisze:A kto to jest Villa żeby płacić za niego 30mln?
Jeden z najlepszych technicznie i najbardziej kreatywnych napastnikow swiata? :>

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 18 kwie 2008, 19:51

RealFan pisze:Jeden z najlepszych technicznie i najbardziej kreatywnych napastnikow swiata?
Nie to że nie doceniam jego umiejętności. Jeszcze jak grał w Saragossie byłem zwolennikiem jego talentu. Chodzi mi głównie o to że 30 mln to powinien kosztować zawodnik który już jest wielką gwiazdą. Jak na przykład Ribery czy Torres. A płacenie tyle kasy za Ville, Berbatova czy Quaresme uważam za głupote

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 kwie 2008, 19:51

fieldy pisze:- Flamini ma czas do końca kwietnia na odpowiedź, coś czuje że odejdzie
Mi natomiast się wydaje, że Flamini zostanie. Dlaczego? Głównie dlatego, że ma zagwarantowane miejsce w pierwszej jedenastce. Gilberto najprawdopodobniej odejdzie, także Francuz praktycznie nie będzie miał żadnego rywala w walce o pierwszą jedenastkę. Do tego wystarczy dołożyć odpowiedni kontrakt :wink: . Nie ma sensu wygłaszać teorii, że Mathieu zostanie ze względu na to, że wypromowaliśmy, gdyż takie myślenie w dzisiejszej piłce nie ma najmniejszego sensu.
amolinn pisze:A kto to jest Villa żeby płacić za niego 30mln?
Gdyby te pogłoski o chęci gry Villi w Arsenalu byłyby prawdą, to bez wahania dałbym za niego te trzydzieści baniek. Biorąc pod uwagę kontuzjogenność Van Persiego i długą przerwę w grze Eduardo, Hiszpan byłbym ogromnym wzmocnieniem. A umiejętności ma niemałe :] .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 kwie 2008, 20:05

Nie to że nie doceniam jego umiejętności. Jeszcze jak grał w Saragossie byłem zwolennikiem jego talentu. Chodzi mi głównie o to że 30 mln to powinien kosztować zawodnik który już jest wielką gwiazdą. Jak na przykład Ribery czy Torres.
Villa nie jest gorszym pilkarzem od Torresa. To sa gracze bardzo podobnego kalibru. 30 mln to i tak cena promocyjna, bo w normalnych okolicznosciach, gdy Valencia byla w czolowce tabeli to nie brali pod uwage takiej mozliwosci by zaakceptowac 70 mln za Ville. Moze ten sezon pod wzgledem ilosci bramek jest w jego wykonaniu nieco slabszy, ale to wynika zapewne ze slabej postawy calego zespolu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”