Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: el Crack » 22 kwie 2008, 23:36

Toudinho pisze:Nie przesadzajmy, Iker odpukać kontuzji nie łapie więc spokojnie może grać w Copa i innych meczach o niską stawke np. Adan. W końcu znaduje uznanie u szkoleniowca młodzieżówki, ba bywa nawet kapitanem. Po co nam ktoś z nazwiskiem, Dudek wielkie nazwisko czym się wyróżnił? Tym że wszedł w pucharze na karne i nie wytrwał bo puścił sztukę...

Tak teraz jest ok bo Iker jest cyborgiem, ale tfu tfu jakby coś się stało i doznał kontuzji przewlekłej to byłoby wielkie halo. Poza tym rywalizacja w skłądzie również musi być, a chyba nie sądzisz, że godnymi rywalami dla Ikera jest Codina czy Adan :roll: . Szkoda, że Diego Lopez odszedł..
Toudinho pisze:Moze jednak Pander?
Kto?
Toudinho pisze:choc ja bym wzmocnil i te pozycje jakims graczem pewnie kazdy sie domysla ze chodzi o Diego.
Według mnie zakup klasowego rozgrywającego to cel numer jeden na ten sezon. Już o Kace i Cescu nawet nie marzę, chociaż ostatnio wg prasy są bliżej niż dalej od Realu. Ten pierwszy po przejściu Dinho miałby być niepotrzebny, a raczej obaj nie będą pasowali do koncepcji "nowego" Milanu, a Cesc Fabregas ma podobno dość oczekiwania na tytuły, ale to raczej tylko (niestety plotki). Dlatego pojawia się tutaj tylko kilka racjonalnych, ale światowych nazwisk: Diego, VDV i Silva. Dla mnie ten trzeci byłby najlepszym rozwiązaniem. Młody utalentowany Hiszpan, ograny i na pewno do wyciągnięcia. Dodatkowo może grac praktycznie na każdej pozycji w pomocy (no może oprócz DM). Chociaż Diego + Robinho, może być wyśmienitym duetem, znają się z reprezentacji Brazylii i z Santosu, na pewno rozumieliby się na boisku. No chyba, że Pirlo da radę wyciągnąć jeszcze :wink:
Toudinho pisze:Real Madryt to druzyna bardzo dobra ale nie genialna, potrzeba nam wzmocnien na kazdej pozycji poza bramka, napastnik, 2 pomocnikow i defensor.
Może zapachnie to trochę FMem, ale dla mnie powinniśmy wzmocnić:

- prawą obronę (Alves byłby idealnym wzmocnieniem, żegnamy Salgado)
- środek obrony (Garay!!!, Metzelder mnie nie przekonuje, a podobno NUFC oferuje za niego ok. 15 mln Euro, łamliwy i mało ruchliwy stoper)
- lewą pomoc, niekoniecznie, ale warto by sięzastanowić nad młodym i uzdolniony Caceresem (może grać również na środku, mówi się o nim jako o nowym Ramosie tylko lewostronnym ;))
- defensywny pomocnik (jeśli Diarra odejdzie, Essien idealny kandydat)
- playmaker (pomarzyć można o Cescu i Kace, jednak jestem za Silvą, ale Diego nie byłby złym wyborem)
- prawy pomocnik (ale tylko gdyby był C.Ronaldo do wyciągnięcia za uczciwą cenę i może za Joaquina chcieliby grosze, bo jedynym sensownym kandydatem byłby chyba Ribery i może Quaresma)
- napastnik typowa 9 ( by by Soldado, witamy (bardzo chciałbym) ujrzeć Benzemę w białej koszulce, ale on raczej nie ruszy się z Francji w tym sezonie, a jest wyceniany na 50 mln Euro, co jest kwotą za dużą, patrząc, że dopiero miał jeden sezon naprawdę udany, Hunt opcją numer 2, bo o Torresie też niestety nie ma mowy, można też pomyśleć o sporwadzeniu Negredo, ale on nie pali się do powrotu)
- kreatywny napastnik ( Villa, jednak nie wiem czy jest sens sprowadzeni go bo jak wiadomo Raul i tak będzie grał :lol: ktokolwiek by nie przyszedł, no i Aguero jest też idealnym kandydatem, jednak tak niewyparzona buźka nie może grać w Realu)

Oczywiście zbyt duża ilość transferów może zaszkodzić drużynie, ale jak się bawić to się bawić :lol:
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2008, 23:39 przez el Crack, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Hiszpania”