Tez bym nim nie pogardzil, oczym wielokrotnie pisalem na forum, ale widocznie mamy inne cele. Z dzisiejszych doniesien wynika jasno - na 90% nie kupimy obroncy.el Crack pisze:Oj Alvesem by na pewno nie pogardził o czym zresztą już mówił wielokrotnie w wywiadach.
el Crack pisze:Nie, ale dobrze, żeby to umiał i każdy zawodnik z topu światowego to potrafi (RVN, E2, Torres czy Drogba)
RealFan pisze:A tak poza tym u nas ma kto grac glowa - nie zapominaj o tym.
Skoro tak to czemu oczekujesz od naszego nowego napastnika swietnej gry glowa? Przeciez "nie ma kto mu wrzucic" i "Schuster tego nie wymaga". W zwiazku z tym nie wiem do czego zmierzasz.el Crack pisze: A dlaczego tak jest? Bo już nie mamy Beckhama, nie mamy zawodnika, który regularnie by wrzucał piłkę na głowy napastników, a drugą sprawą jest taktyka Schustera, który raczej nie chce, aby dużo piłek było kierowanych z boku w pole karne. Poza Ramosem i od biedy Sneijderem, nikt nie potrafi dobrze wrzucić futbolówki na głowę jakiemuś zawodnikowi.
Ja nie napisalem, ze sie wyklucza. Sadzilem, ze jestes w stanie to rozszyfrowacel Crack pisze: Ale to się przecież nie wyklucza.
Co Villa potrafi jeszcze lepiejel Crack pisze:Ruud też jest "9", ale umie zagrać piłkę do Raula czy nawet przejśc zawodnika dryblingiem lub strzelić z dystansu Smile
Wiesz, we wczorajszym meczu to tylko Ronaldo prawie nie wracal pod wlasne pole karne w szeregach ManUel Crack pisze: Szczególnie w tym sezonie, gdzie Rooney jest bardzo cofnięty, teraz zastanawiam się czy jest pomocnikiem czy obrońcą, szczególnie po wczorajszym meczu
Rooney jest pilkarzem, ktory czesto sie troche cofa, Tevez takze, a mimo to,gdy graja razem (nie dzieje sie tak w kazdym meczu) to nie mozna powiedziec, zeby zle ze soba wspolpracowali.
Gra sie nie klei i nie wyglada dobrze, kiedy graja ze soba dwie "9", a dwaj kreatywni wygladaja bardzo dobrze. Tylko to juz pisalem kilka razyel Crack pisze: i znowu się nie zgadzam. Chyba nie powiesz mi, że taki Real czy Manu nie może znaleźć dwóch kreatywnych atakujących czy dwóch "9" do grania razem w składzie. Tutaj chodzi po prostu o to, że w 99% wypadków, podczas grania dwóch bardzo podobnych napastników (czy to 9 czy kreatywnych) gra się nie klei i nie wypada to dobrze.
Zawodnik grajacy za plecami napastnika/ow to Mediapunta - pozycja na ktorej gra David Silvael Crack pisze: A gdzie niby przedstawiam go jako pomocnika? Po prostu dla mnie to zawodnik najlepiej pasujący do grania za plecami sępa, oczywiście można go i na "9" upchać, ale tam straci swoje walory.
Wyglada na to, ze Schuster szuka troche innego napastnika (priorytet), co absolutnie nie znaczy, ze gdyby byla mozliwosc kupienia Villi, nie chcialby go w zespole. Widocznie lubi gre z tym pilkarzem najbardziej wysunietym, ktory czesto czeka w polu karnym i nie rozprowadza pilki w kazdej akcji. Chce miec po prostu naturalnego zmiennika dla Ruuda bez jakichkolwiek zmian w taktyce. Ale juz samo stwierdzenie, ze pasowalby mu Ibrahimovic - pilkarz o dobrej technice i dryblingu, silny, dobrze grajacy glowa i ruchliwy, ale potrafiacy tez sie przyczaic na plke pokazuje, ze niekoniecznie musi to byc taki gracz jak np. Huntelaar i gracza z szerszym wachlarzem mozliwosci przyjmie z otwartymi ramionami
Tylko Szwed nie bardzo do mnie trafia i wolalbym go nie sprowadzac, ale to inna sprawa. Nie umiejetnosci sa przyczyna.