AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 423

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 maja 2008, 18:54

Kto jest tym zagorzałym fanatykiem? Ja? Jeśli tak to się mylisz. Ja tylko próbuję się dowiedzieć, czemu Gattuso-symbol Milanu, nagle, po jednym nieudanym sezonie chce zmienić barwy klubowe, przechodząc do słabszego zespołu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 maja 2008, 19:03

Moze poczekajmy na wypowiedz samego zainteresowanego. Jeszcze nigdzie nie przeszedl wciaz jest pilkarzem Milanu.
Ciezko mi uwierzyc w ten transfer.Pozostaje sceptykiem.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 10 maja 2008, 19:12

PubuśBubuś pisze:Kto jest tym zagorzałym fanatykiem? Ja? Jeśli tak to się mylisz. Ja tylko próbuję się dowiedzieć, czemu Gattuso-symbol Milanu, nagle, po jednym nieudanym sezonie chce zmienić barwy klubowe, przechodząc do słabszego zespołu.
Podałem przykład, że prawdziwego fana nigdy nie przekonasz. A skąd Ty możesz wiedzieć, że chce przejść? Nigdzie tego nie potwierdził, ale że w każdej plotce jest ziarno prawdy dlatego się wypowiedziałem co do niezbyt możliwego transferu.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 maja 2008, 19:14

Chlopaczek pisze:Moze poczekajmy na wypowiedz samego zainteresowanego. Jeszcze nigdzie nie przeszedl wciaz jest pilkarzem Milanu.
Ciezko mi uwierzyc w ten transfer.Pozostaje sceptykiem.
Wreszcie ktoś się ze mną zgadza. :lol: Prasa coś wymyśli, ktoś podchwyci, plotka się rozchodzi i jest traktowana jako pewnik.
Mam pytanie: gdzie obecnie gra Ronaldinho? Czy od półtora roku nie przenosi się do Milanu? To samo jest z Gattuso. Poczekajmy na oficjalny komunikat i wtedy na ten temat dyskutujmy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2008, 21:19

BRAMKARZE: Fiori, Kalac, Offredi;
OBROŃCY: Bonera, Digao, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Oddo, Serginho, Simic;
POMOCNICY: Ambrosini, Ba, Brocchi, Gattuso, Kakà, Seedorf;
NAPASTNICY: Gilardino, Inzaghi, Pato.
Ancelotti, zlituj się. Serginho już dajże spokój, niech facet idzie gdziekolwiek, byle dalej od Milanu.
Digao wypożyczyć, albo sprzedać, obojętnie, byle nie zabierał miejsca komukolwiek, czy starszemu, czy młodszemu - to po prostu mierny piłkarz.
Ba - szkoda gadać. Co on tu robi?
Czemu w ataku nie ma Paloschiego? Czemu w pomocy nie może być kogokolwiek, choćby młodziutkiego, tylko stary Ba? Brocchiego jeszcze da się wyjaśnić, ale Francuz? :roll:
Niech Carlo nie będzie taki pewny wyniku, Napoli łatwo punktów nie odda, a Viola już się czai za nami, by wywalczyć to czwarte miejsce. Po triumfie z Interem oddanie czwartej pozycji będzie teraz totalnym frajerstwem, tym bardziej, że Viola zwyczajnie gra źle. A Carlo robi prezenty z powołaniami. :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 maja 2008, 21:33

Mam pytanie. Czy Gourcuff czasem nie zostanie wystawiony na listę transferową?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2008, 21:39

guru pisze:Mam pytanie. Czy Gourcuff czasem nie zostanie wystawiony na listę transferową?
Zakładając, że Berlusconi powiedział razem z Ancelottim, że od nowego sezonu będzie Francuz dostawał szanse, to chyba nie zostanie wystawiony...
Na razie w temacie ofensywnych pomocników Milanu jest tak ogromne zamieszanie, że ciężko cokolwiek powiedzieć zdecydowanie.
Inna rzecz, że teraz zauważyłem, że nie ma go w składzie - dziwne. Zawsze był, olewany, ale był. :roll:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 10 maja 2008, 21:40

Chyba niestety będziemy musieli go pożegnać, Carlo go niezbyt lubi i nie wierzy prawdopodobnie w jego talent. Zamiast niego z ławki wchodzi 'genialny' brocchi :evil: :cry: :x . Może jakiś dodatek do pieniędzy za Ade będzie :P?

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 maja 2008, 21:43

THEMANIEK pisze:Może jakiś dodatek do pieniędzy za Ade będzie Razz?
Wątpię. Mimo, iż swego czasu mówiło się o zainteresowaniu ze strony Arsenalu, to jednak Wenger nie pozwoli odejść swojemu najbardziej bramkostrzelnemu napastnikowi.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 10 maja 2008, 22:12

THEMANIEK pisze:Chyba niestety będziemy musieli go pożegnać, Carlo go niezbyt lubi i nie wierzy prawdopodobnie w jego talent.
Skąd możesz wiedzieć kogo Carlo darz sympatią a kogo nie. Strasznie mnie denerwuje poruszanie tematu młodego Francuza. Każdy jest chyba zajarany 'młodym talentem' i uważa, że tylko z tego powodu musi on grać. Carlo prowadzi codziennie treningi i moge wam szczerze powiedzieć, że on najlepiej wie, na co stać Gourcuffa i wie w jakiej obecnie formie znajduje się Yoann. Także wyluzujcie troche, bo to nie szkoła podstawowa że ktoś się może na kogoś uwziąć tylko najlepszy klub na świecie.

De facto Gourcuff ma jakieś małe problemy zdrowotne.

Po casusie z Flaminim i ostatniej wypowiedzi Wengera mysle, że Sparta Rejowiec ma większe szanse na pozyskanie Adebayora niż Milan.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 11 maja 2008, 9:56

Kendo pisze:
THEMANIEK pisze:Chyba niestety będziemy musieli go pożegnać, Carlo go niezbyt lubi i nie wierzy prawdopodobnie w jego talent.
Skąd możesz wiedzieć kogo Carlo darz sympatią a kogo nie. Strasznie mnie denerwuje poruszanie tematu młodego Francuza. Każdy jest chyba zajarany 'młodym talentem' i uważa, że tylko z tego powodu musi on grać. Carlo prowadzi codziennie treningi i moge wam szczerze powiedzieć, że on najlepiej wie, na co stać Gourcuffa i wie w jakiej obecnie formie znajduje się Yoann. Także wyluzujcie troche, bo to nie szkoła podstawowa że ktoś się może na kogoś uwziąć tylko najlepszy klub na świecie.

De facto Gourcuff ma jakieś małe problemy zdrowotne.

Po casusie z Flaminim i ostatniej wypowiedzi Wengera mysle, że Sparta Rejowiec ma większe szanse na pozyskanie Adebayora niż Milan.
Czyli uważasz że Brocchi jest lepszym piłkarzem od Gofra ? Uważam, ze on stawia na Brocchiego tylko i wyłącznie z powodu swojej sympatii do niego. Tyle meczy i zawsze wchodził.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 11 maja 2008, 11:34

Nieważne co ja uważam. Ancelotti chyba tak uważa i ja z tym nie polemizuje bo to on jest na co dien z drużyną i wie kto jest w jakiej formie. Trzeba pamiętać jeszcze o odpowiednim przystosowaniu. Brocchi jest starym wyjadaczem w SerieA a Gourcuff rozegrał garść meczy. Poza tym najczęściej wchodzi za Gattuso albo Ambro, czyli po to zeby bronić wyniku. A dlaczego nie wprowadza Gofra? Może jest po prostu w słabej formie.

Dzisiaj mecz z Napoli. W tamtej rundzie to pamietny debiut Pato i świetny mecz Ronaldo. Teraz trzeba liczyc na trio Kaka-Seedorf-Pippo. Według mnie powinnism zagrac dwoma napastnikami(Pato) ale Carlo zdecydowal inaczej. Obrona bez zmian(Favalli na lewej) pomoc bez Pirlo a z Brocchim. Licze na jakieś minimalne zwycięstwo i niech coś Pippo ukąsi :twisted:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 maja 2008, 11:46

Kendo pisze:A dlaczego nie wprowadza Gofra? Może jest po prostu w słabej formie.
Widziałeś kiedyś piłkarza który nie rozgrywa meczy, zero ciągłości w jakiejkolwiek grze i tryska formą ? Ja takiego nie widziałem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2008, 12:07

Widziałeś kiedyś piłkarza który nie rozgrywa meczy, zero ciągłości w jakiejkolwiek grze i tryska formą ? Ja takiego nie widziałem.
wydaje mi sie ze takim pilkarzem jest Ba ktory caly sezon nie powachal nawet lawki a teraz gdy jest bardzo wazny mecz to jest na lawce.nie zdziwie sie jak wejdzie w II polowie za ktoregos z DM

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2008, 12:43

mete pisze: wydaje mi sie ze takim pilkarzem jest Ba ktory caly sezon nie powachal nawet lawki a teraz gdy jest bardzo wazny mecz to jest na lawce.
Może jest po prostu dlatego, że nie ma lepszych? Spójrz na pomoc - Gourcuff kontuzjowany, Pirlo zawieszony, kto ma być w pomocy? A kadrę trzeba wypełnić jakimś nazwiskiem.
Ba nigdy, nigdy nie grał na poziomie, jakiego się dziś od niego wymaga - dziś ma być jednym z DM, a on zawsze jako piłkarz bardziej ofensywny w obronie się do niczego nie nadawał. Od lat nie zagrał meczu na porównywalnym do dzisiejszego poziomie, jeszcze dłużej nie zagrał dobrego meczu.
Jest w składzie tylko dlatego, że ktoś w klubie go lubi. To samo tyczy się Brocchiego.
Kendo pisze:Ancelotti chyba tak uważa i ja z tym nie polemizuje bo to on jest na co dien z drużyną i wie kto jest w jakiej formie.
Co innego wierzyć absolutnie w trenera, który osiąga sukcesy, a co innego wierzyć na słowo Ancelottiemu - on dawno odstaje od rzeczywistości pod kątem prostym i podejmuje chore decyzje. Brocchi w kadrze i jako pierwszy zmiennik Milanu to taka wisienka na torcie. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”