Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 419

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 09 maja 2008, 19:06

fieldy pisze:Hleb genialnie prowadzi piłkę przy nodze, jak mało kto.
Czy genialnie to nie wiem. Na pewno bardzo skuteczny jest w tych swoich dryblingach i ciężko mu piłkę odebrać. Ale tak naprawdę to wygląda jakby piłka plątała mu się gdzieś między nogami i tylko jakimś szczęściem przetaczała się gdzieś obok rywala. Wiem że Hleb ma po prostu taki styl, piszę tylko jak to wygląda.
fieldy pisze:Też oczywiście mija rywali, ale wykorzystując częściej swoje warunki fizyczne niż technikę.
Ale mi nie chodziło tylko o dryblingi, ale o ogólną technikę użytkową. Nie widzę jakiejś przepaści miedzy tymi piłkarzami.

Jasne że wolisz Hleba, bo na dzień dzisiejszy to jest piłkarz po prostu lepszy. Niko musi dopiero dojść do poziomu Alexa. Ale ma ku temu predyspozycje.

też nie uważam, aby dzieliła ich przepaść ;) // fieldy

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 09 maja 2008, 21:34

A ja się nawet cieszę, że Hleb odchodzi. Tu bynajmniej dostaniemy trochę pieniędzy, a do białorusina zaufanie miałem wtedy, gdy grał w Vfb. Wtedy uważałem go za genialnego pomocnika, a w arsenalu jakoś mnie nie zachwycał. Fakt, grał dobrze, ale często miast wyprowadzać kontrę spowalniał grę, czym mnie irytował.
amolinn pisze:Czy genialnie to nie wiem. Na pewno bardzo skuteczny jest w tych swoich dryblingach i ciężko mu piłkę odebrać. Ale tak naprawdę to wygląda jakby piłka plątała mu się gdzieś między nogami i tylko jakimś szczęściem przetaczała się gdzieś obok rywala. Wiem że Hleb ma po prostu taki styl, piszę tylko jak to wygląda.
Czyli nie tylko ja mam takie wrażenie ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 maja 2008, 22:30

Hleb? Dobry piłkarz, niezły drybler. Kranjcar? Zdolny chłopak. Czy od razu sie sprawdzi?Znając geniusz Wengera, tak. Ale Hleb to piłkarz potrzebny Arsenalowi

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 09 maja 2008, 22:58

piotrcies pisze:Hleb? Dobry piłkarz, niezły drybler. Kranjcar? Zdolny chłopak.
Dobrze, że nas poinformowałeś, bo byśmy nie wiedzieli. Ale wszyscy tutaj już traktują Kranjcara jak pełnoprawnego zawodnika the gunners, a przecież to narazie niepotwierdzona informacja.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 maja 2008, 23:00

Czy z mojej wypowiedzi wynikało, że Kranjcar jest juz graczem Arsenalu? Pisałem o ewentualnym wzmocnieniu.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 09 maja 2008, 23:29

PubuśBubuś pisze:A ja się nawet cieszę, że Hleb odchodzi. Tu bynajmniej dostaniemy trochę pieniędzy, a do białorusina zaufanie miałem wtedy, gdy grał w Vfb. Wtedy uważałem go za genialnego pomocnika, a w arsenalu jakoś mnie nie zachwycał. Fakt, grał dobrze, ale często miast wyprowadzać kontrę spowalniał grę, czym mnie irytował.
amolinn pisze:Czy genialnie to nie wiem. Na pewno bardzo skuteczny jest w tych swoich dryblingach i ciężko mu piłkę odebrać. Ale tak naprawdę to wygląda jakby piłka plątała mu się gdzieś między nogami i tylko jakimś szczęściem przetaczała się gdzieś obok rywala. Wiem że Hleb ma po prostu taki styl, piszę tylko jak to wygląda.
Czyli nie tylko ja mam takie wrażenie ;)
Naoglądaliscie sie Cristiano i chcielibyscie zeby kazdy tak prowadzil pilke jak on. Ot co. Hleb jest swietny i tyle. Kranczar-poki co niepotrzebny. Zamiast niego wole wspominanego juz Nasriego

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 10 maja 2008, 0:06

Piotr pisze: Naoglądaliscie sie Cristiano i chcielibyscie zeby kazdy tak prowadzil pilke jak on. Ot co. Hleb jest swietny i tyle. Kranczar-poki co niepotrzebny. Zamiast niego wole wspominanego juz Nasriego
Są zawodnicy którzy ładniej prowadzą piłkę niż Ronaldo. Hleb moim zdaniem nie osiągnął tego co mógł osiągnąć. Kiedy chłopaka zobaczyłem w meczu z polską młodzieżówką pomyślałem że z niego będzie niesamowity piłkarz. To nie do końca się sprawdziło. Aleksandr w Arsenalu trochę przygasł, zmarnował 2 lata. Dopiero w tym sezonie zaczął prezentować się wyśmienicie. Pewnie jeśli zmieni barwy klubowe znowu minie jakiś czas zanim dostosuje się o wymogów ligi. Zresztą nikt tutaj nie pisze że to nie jest świetny zawodnik. Tylko w trochę śmieszny sposób prowadzi piłkę.

Co do Nasriego to na jakiej pozycji miałby u nas grać? Może i to dobry piłkarz, chociaż wg mnie troche przereklamowany. A pewnie Marsylia będzie chciała za niego sporo kasy. Kranjcar byłby lepszym zakupem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 maja 2008, 10:31

Nasri przedwczoraj przedłużył umowę - tak więc nie ma sensu dyskutować. Poza tym nie było raczej zainteresowania z Wengera strony tym graczem ?

Hleb na początku nie błyszczał, bo musiał nabrać trochę masy, jak przyszedł to był taki chłopaczyna wychodzony, że szkoda gadać :D

Śmiesznie prowadzi piłkę, co z tego ? Ważne, że skutecznie. Jakby jeszcze częsciej strzelał zamiast próbować na siłe asystować - byłby kapitalnym graczem.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 maja 2008, 11:38

fieldy pisze:Śmiesznie prowadzi piłkę, co z tego ? Ważne, że skutecznie. Jakby jeszcze częsciej strzelał zamiast próbować na siłe asystować - byłby kapitalnym graczem.
Co do tego, że w Arsenalu każdy woli asystować niż strzelać bramki, nie ma najmniejszych wątpliwości. Tam próbują z tą piłką wejść do bramki, a nawet jak by był któryś piłkarz sam na sam z pustą bramką, też pewnie by podawał :lol: Jedyny piłkarz, który strzela często z dystansu, i najbardziej zagraża bramce przeciwnika jest Van Persie, tyle że on niestety więcej czasu spędza w szpitalu niż na boisku.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 10 maja 2008, 11:58

fieldy pisze:Poza tym nie było raczej zainteresowania z Wengera strony tym graczem ?
Niedawno chyba Th Sun pisało że Wenger ma zamiar złożyć mu ofertę. A któryś tam z dyrektorów Marsylii powiedział że są skłonni zaakceptować ofertę w wysokości ok 12mln.
fieldy pisze: Hleb na początku nie błyszczał, bo musiał nabrać trochę masy, jak przyszedł to był taki chłopaczyna wychodzony, że szkoda gadać Very Happy
A teraz odchodzi do innej ligi gdzie znowu będzie musiał się dostosować. Czy on sam nie widzi że ciężko mu przychodzi aklimatyzacja? Moim zdaniem odejście będzie jeszcze większym błędem niż w przypadku Flaminiego.
PubuśBubuś pisze:Jedyny piłkarz, który strzela często z dystansu, i najbardziej zagraża bramce przeciwnika jest Van Persie, tyle że on niestety więcej czasu spędza w szpitalu niż na boisku.
Cesc i Rosa też uderzają często z dystansu. Ade z kolei ma tendencję do samolubstwa pod bramką przeciwnika. Więc nie jest tak źle. Oczywiście czasami przesadzają z kombinacjami, ale nauczyli się dużo w porównaniu z zeszłym sezonem.

Arsenal ma włączyć się w walkę o Barry'ego i złożyć ofertę ok 20mln za niego. Ostatnią, złożoną przez Liverpool, w wysokości 10mln O'Neill wręcz wyśmiał. No ale Wenger powiedział ostatnio że otrzymał 220 telefonów od zawodników i ich menedżerów na temat gry w Arsenalu. Więc chyba nie musimy się martwić :lol:

A tak z innej beczki. Rosicky nie jedzie na Euro. Musi przejść operacje i chce dojść wreszcie do zdrowia. Może od sierpnia wreszcie go zobaczymy na boisku.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 maja 2008, 12:05

eh, jak ja lubię te plotki. Arsenal rzeczywiście dużo się nauczył, jak oglądałem ich mecze w zeszłym sezonie, nie zachwycali mnie, w tym jest lepiej, mają pomysł, grają do przodu. Niewiele trzeba zmieniać. Polityka Wengera przynosi bardzo dobre skutki, gwiazdami są gracze, którzy przechodząc do Arsenalu byli dla większości śmiertelników anonimowi. Wenger, "sir" Alex Ferguson i Mou to trójka najlepszych obecnie trenerów. Arsenalowi brakuje tylko jeszcze jednego piłkarza takiego jak Gallas (mówie o charakterze) z przodu i byłoby dla was super. Takie mam zdanie

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 maja 2008, 18:02

amolinn pisze:A któryś tam z dyrektorów Marsylii powiedział że są skłonni zaakceptować ofertę w wysokości ok 12mln.

Z tego co ja czytałem to są gotowi do negocjacji jak otrzymają ofertę w granicach 12-16 milionów funtów. :wink: Dlatego myślę, że trzeba by było dać za niego z 14 baniek.

Co do Barryego to jestem zwolennikiem tego transferu. Bardzo bym chciał tego zawodnika u nas. Cena 20 milionów funtów to jakiś żart. za 15 na pewno można go wyciągnąć. Albo rzućmy 25 milionów funtów na Younga i Barryego. Taki pakiecik. :lol:

IMO Hleb odejdzie. Ja tam płakał nie będę. Doceniam tego zawodnika, ale nigdy nie darzyłem go specjalną sympatią. Wierzę że Wenger znajdzie odpowiedniego zastępce i do tego wzmocni ofensywę jeszcze jakimś innym zawodnikiem.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 maja 2008, 18:16

guru pisze:MO Hleb odejdzie. Ja tam płakał nie będę. Doceniam tego zawodnika, ale nigdy nie darzyłem go specjalną sympatią. Wierzę że Wenger znajdzie odpowiedniego zastępce i do tego wzmocni ofensywę jeszcze jakimś innym zawodnikiem.
Jakby tak dokupić Silvę zamiast Hleba, do ataku Ville, i Casillasa na bramkę, to byłbym zadowolony :lol:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 10 maja 2008, 20:10

guru pisze:IMO Hleb odejdzie. Ja tam płakał nie będę. Doceniam tego zawodnika, ale nigdy nie darzyłem go specjalną sympatią. Wierzę że Wenger znajdzie odpowiedniego zastępce i do tego wzmocni ofensywę jeszcze jakimś innym zawodnikiem.
Dokładnie... Hleb piłkarzem jest przednim, ale jest cała masa grajków, którzy mogą go zatsąpić... Arsene mówił, że Białorusina chce zatrzymać za wszleką cene... czy warto ?? Po pierwsze z niewolnika nie ma pracownika pod drugie nie jest aż tak dobrym piłkarzem, aby ryzykować zatrzymanie go w klubie wbrew jego woli i wprowadzał złą atmosfere do drużyny... podobnie jak guru za Aleksem płakać nie bede...
Podobno do klubu ma trafić Ben Arfa, a Arsenal wygrał rywalizacje o zawodnika z ManU... transfer ma wynosić 20 mln euro... jest fanem talentu Francuza i jestm za jego transferem, tym bardziej, że Arsenal potrzebuje skrzydłowych jednak 20 mln to zdecydowanie za dużo...

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 maja 2008, 21:50

Jeśli już o transferach mowa, to za 12 mln. funtów ma przejść do Arsenalu Nasri. Blisko jest także Aquilani, który miałby zasilić klub za 20 mln.
Prócz zawodników do pierwszej jedenastki, niespodziewanie Wenger chce kupić także młodszych graczy, mianowicie: Oğuzhana Özyakupa, oraz Gaëla Kakutę, który za sobą ma pociągnąć innego juniora ze szkółki Chelsea-Franco Di Santo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”