Roger w reprezentacji - Strona 10

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2008, 22:28

Biedni Polacy dalej urazeni :lol:

Nie chce mi sie rozwijac w tym watku, bo niektorzy i tak zawsze beda krzyczec i nic do nich nie bedzie trafiac - zero integracji z rzeczywistoscia. Trudno. Ich prawo. Roger ma polskie obywatelstwo i ma prawo grac w tej druzynie, jesli selekcjoner tak uzna, a zawodnik wyrazi zgode - tak samo jak powolac moze kazdego z tysiecy warszawskich Wietnamczykow, ktorzy tez maja polskie obywatelstwo. Jesli tylko uzna.

Jesli rodowici Polacy beda lepsi od gracza z importu to Rogera w reprezentacji nie bedzie. Proste jak drut. Czlowiek nie musi sie urodzic w Polsce, zeby mogl byc Polakiem. Takie swiatlo prawa.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 maja 2008, 22:30

bellus pisze:Dla mnie tutaj nie ma żadnej różnicy

A da mnie jest myślę że to piłkarze zdecydowanie bardziej są postrzegani jako REPREZENTANCI KRAJU aniżeli trener :D Więc nadal upieram się przy swoim nie dla Rogera , absolutne TAK dla Leo ;)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 22:35

bellus pisze:Jednak skoro to takie proste i oczywiste dla Ciebie to mi pokaż tą różnicę.

Trudne... nie łatwe, bardzo łatwe. Otóż trenerem dla mnie może być każdy... trener nie gra w kadrze reprezentacji Polski ale powołuje skład, przygotowuje Polaków itd, itd.

Piłkarz dla mnie jak i dla Kibiców musi być Polakiem. Nie mów, że nie widzisz różnicy błagam Cie. To Polak walczy na boisku nie trener, jak rozpocznie sie pierwszy gwizdek wszystko w nogach piłkarza... w Anglii jest Włoch na stanowisku trenera, ale nie ma Włocha, czy Brazylijczyka w składzie, piłkarza - oni nawet sobie tego nie wyobrażają. Szkoda, że my musimy.

Otóż trenerem danej reprezentacji nie musi byc jej obywatel - tu Polak ale np Holender, Włoch, itp, taka jest różnica

UWAGA
podam przykład: Athletic Bilbao. Grają tam sami Baskowie a trenerem jest Joaquín Caparrós urodzony w Sevilli... :P :P :P
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 22:41 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2008, 22:40

Ojj... mamy Polakow z holenderska mysla szkoleniowa i holenderskim sposobem na futbol. Jestesmy prawie jak Holandia, a nie Polska. Kto to toleruje w ogole! :p

Polacy maja grac wedlug polskiego spojrzenia na pilke! Skandal!

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 22:44

RealFan pisze:Ojj... mamy Polakow z holenderska mysla szkoleniowa i holenderskim sposobem na futbol. Jestesmy prawie jak Holandia, a nie Polska. Kto to toleruje w ogole!

ŻAl, DNO I 100 M MUŁU....
Znasz klub Athletic Bilbao? Zobacz co o nim napisałem... oj Bakowie pogrążeni... nie mają własnej kultury ŻAL

A tak na marginesie:
RealFan pisze:Nie chce mi sie rozwijac w tym watku

:pogrzeb: :angry: :badziewie:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 maja 2008, 22:47

Generalnie widze to tak:

Roger dostał okazje szybszego zdobycia paszportu UE, byc moze podlansuje sie na Euro i troche podbije swoja wartość, wyjedzie za granice i jak raz straci miejsce w składzie z tytułu wyjazdu na zgrupowanie zacznie się powtórka z rozrywki. A to kolano, a to przewodziciel, a to nastepca Beenhakera za bardzo antyrogerowy, a to w Polszcze sami rasisci. Coś sie znajdzie, jestem spokojny.

Sam Roger jako człowiek mi nie przeszkadza, strasznie przeszkadza mi ta hucpa z przyznaniem obywatelstwa i pewnie bardzo szybki koniec Rogera w kadrze. Coż, prawdziwgo Rogera poznamy po tym jak skończy. A koniec bedzie typowo polski.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2008, 22:50

MENDEZ pisze: ŻAl, DNO I 100 M MUŁU....
Znasz klub Athletic Bilbao? Zobacz co o nim napisałem... oj Bakowie pogrążeni... nie mają własnej kultury ŻAL
Tak, napisalem to calkiem serio :lol: Kiedy jeszcze pare dni temu bronilem Leo w sprawie Matusiaka. Podsumuje Cie
MENDEZ pisze: ŻAl, DNO I 100 M MUŁU....

Co Bilbao (klub) ma do reprezentacji Polski?

A po co mam w tym temacie pisac po 50 zdan w kazdym poscie, jak i tak bedziesz uparty jak osiol? Bom ciekaw.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 12 maja 2008, 22:52

MENDEZ
majer13

Ja to widzę w sposób następujący. Reprezentację traktuję jako całość. Grupę tam powiedzmy około 30 ludzi, którzy mają być wyznacznikiem siły Polski. Mówisz, że trener nie walczy na boisku - fizycznie oczywiście nie. Jednak z tego co mówisz, to można dojść do wniosku, że ten trener nic takiego szczególnego nie robi. Ja jestem jednak zdania, że robi bardzo wiele. Jego wkład trudno przeceni czy to w sukces czy to w porażkę. Nie rozumiem więc jak można stosować dwa różne kryteria. Piłkarz nie, trener tak. Uznaliśmy, że nie mamy odpowiedniego trenera w Polsce i potrzebujemy zaciągu z zagranicy, ok. Jednak kiedy ten wybrany przez nas trener stwierdza, że nie mamy odpowiedniego pomocnika (zawodnika) i potrzebny nam zaciąg to już jest źle. Dla mnie jedno i drugie jest swego rodzaju dopingiem dla kadry, reprezentacji, etc.

Padały tutaj hasła (nie chce mi się szukać kto to napisał), że nawet jeśli przegrają wszystkie mecze, ale w składzie z samymi Polakami to będzie dobrze. No to, czemu nie można tego rozszerzyć na trenera? Powiadam wg mnie ma co najmniej porównywalny wpływ na wyniki jak piłkarze.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 23:00

bellus

Różnica polega na tym jak u Basków.
RealFan
Tak, tak o Matusiaku powiedziałeś już wiele sucharów i nie zaprzeczam temu, zresztą Leo mówił, kto pojedzie na EURO, że nie będzie nikogo za zasługi tylko, za formę i jak gra (o ile gra) w klubie.

Tymczasem Radumatu pojechał za free'ko, znajomość, za bramkę z Belgią i Serbią... za coś jeszcze?? Bo nie pamiętam... noprzynajmniej nie za to jakie Leo postawił warunki. A Brożek strzela, gra w wieku 25 lat Żurwaski nawet nie może pochawlić sie tyloma bramkami co Brożek...
RealFan pisze:Co Bilbao (klub) ma do reprezentacji Polski?
Pisałem to generalnie do bellusa, a ma o tyle wspólnego, że Baskowie (Polacy) traktują swój klub (Polska) jak reprezentację i grają nam tylko Baskowie, a choc trenerem jest rodowity Hiszpan, który nie jest Baskiem nie ma to dla nich żadnego znaczenia. Dodam, że Athletic Bilbao nigdy nie spadł z PD i są 4 najbardziej utytułowanym klubem w Hiszpanii

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2008, 23:07

Nie jest to odpowiedni temat do tego, bym znow rozwijal temat Matusiaka.

Ale kluczowa sprawa jest to, ze Matusiak i Brozek sa troche innymi zawodnikami. Popatrz, jakim systemem w drugiej linii gra reprezentacja Polski wiekszosc spotkan i jacy napastnicy moga sie w tym zestawieniu sprawdzic. Potem zadaj sobie pytanie, czemu to Zurawski i Smolarek najlepiej pasuja. Nastepnie porownaj druga linie reprezentacji do drugiej linii Wisly. Jak jestes bystry to wydedukujesz, dlaczego nie ma Brozka.

Matusiak jest sporym ryzykiem, ruchem troche w ciemno, ale na nim mozna znacznie wiecej zyskac, niz stracic. A tam... o wszystkim juz bylo.

My badzmy bardziej wrazliwi od Baskow. Dlaczego nie mozemy? :(

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 12 maja 2008, 23:08

MENDEZ pisze:Pisałem to generalnie do bellusa, a ma o tyle wspólnego, że Baskowie (Polacy) traktują swój klub (Polska) jak reprezentację i grają nam tylko Baskowie, a choc trenerem jest rodowity Hiszpan, który nie jest Baskiem nie ma to dla nich żadnego znaczenia. Dodam, że Athletic Bilbao nigdy nie spadł z PD i są 4 najbardziej utytułowanym klubem w Hiszpanii

A to Baskowie ustalają reguły rozumienia patriotyzmu, stosunku do reprezentacji dla Europy, albo całego świata? W Bilba jest jakaś wyrocznia czy coś takiego?

Jak dla mnie to, żaden argument. A przynajmniej w żaden sposób nie nawiązujący do tego co napisałem.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 maja 2008, 23:09

majer13 pisze:Szkoda że żaden nie jest w połowie tak dobry jak Leo. Więc mnie nie obchodzi kto trenuje ważne by dobrze wykonywał swoja robotę co najmniej dobrze Wink Co innego piłkarze oni nas reprezentują oni grają z orzełkiem na pierwsi i dlatego piłkarze reprezentujący kraj powinni być Polakami , a nie Brazylijczykami z polskimi obywatelstwami Very Happy
Szkoda że Żurawski nie jest w połowie tak dobry jak Drogba. A Leo podczas meczów reprezentacji występuje z orzełkiem na piersi, reprezentuje nasz kraj, nie jakiś klub. A nasze Orły są przedłużeniem myśli szkoleniowej Leo.
MENDEZ pisze:Leo mówił, kto pojedzie na EURO, że nie będzie nikogo za zasługi tylko, za formę i jak gra (o ile gra) w klubie.

Tymczasem Radumatu pojechał za free'ko, znajomość, za bramkę z Belgią i Serbią... za coś jeszcze?? Bo nie pamiętam... noprzynajmniej nie za to jakie Leo postawił warunki. A Brożek strzela, gra w wieku 25 lat Żurwaski nawet nie może pochawlić sie tyloma bramkami co Brożek...
A kij z tym Brożkiem. Żurawski ciągle był powoływany do kadry mimo że w klubie nie grał, w reprezentacji też za wiele nie pokazywał. Ale jednak awansowaliśmy i to broni Leo. Jest selekcjonerem więc miał nawet prawo powołać Krystynę z gazowni jeśli ta wpadła mu w oko.
I albo nie umiem czytac albo zapomniałeś uargumentować swoją wypowiedź odpowiadając bellusowi :glass: Bo to że traktujesz reprezentację jak Baskowie swój słaby klubik :lol: to żaden argument.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 23:14

bellus pisze:A to Baskowie ustalają reguły rozumienia patriotyzmu, stosunku do reprezentacji dla Europy, albo całego świata? W Bilba jest jakaś wyrocznia czy coś takiego?
No to nie potrafię Ci tego lepiej wytłumaczyć - jak sam nie pomyślisz, to nie załapiesz o co chodzi :think:
Aha pisałem jaka jest różnica jeszcze wcześniej wg mnie (przed Bilbao) i nie pisz, że mu nie odpisałem bo odpisałem... może się z nią nie zgadzać ale ja chyba wiem lepiej jaka dla mnie jest róznica, no nie? 8)

A Ci Baskowie to też dobry przykład, czemu nie bo to klub? To tym bardziej! Jak klub tak robi to repra tym bardziej powinna iść takim tokiem myślenia - w teamie grają NASI

Zresztą Baskowie Bilbao traktują jak pewnego rodzaju własna reprę

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2008, 23:32

Bardzo smutny jest sposob Twojej dyskusji.

Najpierw nie wychwytujesz ironii i piszesz o jakims mule, nastepnie wyrywasz fragment zdania z kontekstu zamiast ewentualnie odniesc sie do calosci. Jeszcze pozniej atakujesz mnie za Matusiaka, po czym unikasz odpowiedzi, a na koniec gadasz cos o Baskach i znow unikasz odpowiedi na pytanie
RealFan pisze:My badzmy bardziej wrazliwi od Baskow. Dlaczego nie mozemy?
i wlasciwie nie odpowiedziales na wczesniejszy post bellusa.

Traktujmy sie powaznie.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 23:38

Do Bullusa swoje napisałem... widocznie nic więcej nie mam mu do powiedzenia bo nie ma sesu ciagnąć tej rozmowu

Smutny sposó dyskusji to może ty prowadzisz :shock:

A nie mogę napisać Ci o matusiaku?? Zresztą bronisz zawodnika, który ze wszytkich nie powinien pojechać jako pierwwszy... zresztą słowo "Matusiak" to ty pierwszy użyłes w tym temacie

Zdania urwane z kontekstu?? Buheheheehhe chyba ty tak zrobiłeś a te "mule" to była ironia do tego coś napisał, ze:
RealFan pisze:Nie chce mi sie rozwijac w tym watku
Ale ty chcesz widzieć tylko to na co masz ochotę.... A jak nie wiesz po co pisałem o Baskach to żal mi z Tobą gadać... dobranoc. Sen Ci dobrze zrobi

Zablokowany

Wróć do „Polska”