Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 797

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 17 maja 2008, 11:04

RealFan pisze:Rowniez jestem zdania, ze Cristiano jest teraz w Madrycie najmniej potrzebna postacia.
Ja rowniez. Najbardziej bedzie mi zal ogladania na lawce Robbena na zmiane z Robinho... Bo jesli by przyszedl CR to nie po to, zeby siedziec na lawce, majac na uwadze, ze kupiliby go za rekordowa sume. Tak wiec - jestem na nie. Wolalbym jakiegos mlodego, obiecujacego skrzydlowego na jego pozycje.

A jesli chodzi o Ville - to byloby fantastycznie! Obecnie to najlepszy napastnik do wziecia na rynku transferowym. Jest jeszcze Drogba, ale on ma juz 30 lat i to jest jego duzy minus.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 17 maja 2008, 11:21

vakabayashi pisze:holender na lewej obronie to mordestwo Bernd wystawiał go tam przez pierwsze mecze i od razu skreślił jego gre na tej pozycji
Jednak nie zmienia to faktu, że lewa strona obrony to jego "defaultowa" pozycja
RealFan pisze:zekomo kapitanowie Realu mieliby sie nie zgodzic na transfer Cristiano Ronaldo do Realu w obawie wlasnie o druzyne, bo co by nie mowic, ale Portugalczyk bylby drugim Beckhamem dla mediow. Ponadto pensja oferowana przez Real - 13 mln euro za sezon (netto Exclamation ) moglaby miec bardzo rozny wplyw na pozostalych. W koncu nalezy przypomniec, ze najwyzsze zarobki w zespole nieco tylko przekraczaja 6 mln i nagle ktos mialby zarabiac dwie pensje Raula?

Ja jestem coraz bardziej na NIE jeśli chodzi o ten transfer. Nie wątpię w to, ze C.Ronaldo to w tym sezonie najlepszy zawodnik na świecie jednak właśnie obawiam się o atmosferę w drużynie. Dodatkowa chora pensja (tako na już jest chora) najwięcej u nas zarabiają Raul i Ruud, po 6,420 mln Euro, a C.R. miałby zarabiać dwukrotnie więcej? Wolne żarty... + cena za transfer, tez pewnie do małych należeć nie będzie.

Nie wątpię w to, że CR7 wniósłby nową jakość grę zespołu i na pewno dużo zarobilibyśmy na jego wizerunku, jednak jakiś umiar w rozmiarach należy mieć.

Nie chcę ponownej telenoweli coś jak było z Kaką. Czekamy na jeden transfer, tymczasem uciekają nam inni zawodnicy z rynku transferowego.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 maja 2008, 11:32

el Crack pisze:Jednak nie zmienia to faktu, że lewa strona obrony to jego "defaultowa" pozycja
Drenthe jest lewym pomocnikiem ewentualnie środkowym ofensywnym pomocnikiem. Na lewej obronie moze grać z konieczności. od Roystona na tej pozycji juz Marcelo jest lepszy

Spekulacje na temat trasferu Ronadlo mnie aż tak nie martwią. Bo taki serial kibicom w hiszpanii rok w rok serwują AS i Marca - a konczy sie jak zwykle :roll: (wystarczy popatrzeć gdzie gra Kaka :?: )

Ronadlo do nas tego lata nie przyjdzie, jeśli takby sie stało byłbym ogromnie, ogrominie zaskoczony. Natomiast sprytem wykazuje sie jego agent i sam Christiano o co chodzi :?: o kase, Ronadlo chce wiecej wyciągnąc od United. Dziwne ze jeszcze 2 tyg temu jak mówiło sie o nowym kontrakcie - Ronadlo mówił ze nigdzie sie nie rusza. Teraz jak MAn Utd przedstawił mu nowy kontrakt - portuaglczyk mówi ze "nie wie co przyniesie przyszłość" :lol:

serial sie skonczy gdy Ronaldo po finale w Moskwie w towarzystwie Fergusona ogłosi ze "kocha United" "zostaje w Manchesterze" "nigdy nie myślał o odejsciu" :roll:

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 17 maja 2008, 11:42

vakabayashi pisze:Ronadlo do nas tego lata nie przyjdzie, jeśli takby sie stało byłbym ogromnie, ogrominie zaskoczony. Natomiast sprytem wykazuje sie jego agent i sam Christiano o co chodzi Question o kase, Ronadlo chce wiecej wyciągnąc od United. Dziwne ze jeszcze 2 tyg temu jak mówiło sie o nowym kontrakcie - Ronadlo mówił ze nigdzie sie nie rusza. Teraz jak MAn Utd przedstawił mu nowy kontrakt - portuaglczyk mówi ze "nie wie co przyniesie przyszłość" Laughing

serial sie skonczy gdy Ronaldo po finale w Moskwie w towarzystwie Fergusona ogłosi ze "kocha United" "zostaje w Manchesterze" "nigdy nie myślał o odejsciu" Rolling Eyes
Bardzo mozliwy scenariusz. Chociaz kto wie? Ronaldo po MŚ oglaszal w wywiadach, ze chce grac w Realu Madryt, ze tam odchodzi. Liczyl pewnie na to, ze zarzad sie posra ze szczescia i zloza jakas oferte, ale wtedy nie bylo zadnego ruchu ze strony wladz Realu i pozostal w Man Utd, godzac sie z Rooneyem i kibicami. W kazdym razie potrafi podjac powazna decyzje i kto wie, czy teraz znow nie bedzie chcial odejsc? Moze jesli wygraja LM to on stwierdzi, ze juz osiagnal z Diablami wszystko co mogl i odejdzie w glorii mistrza? Wszystko zalezy od niego.
CR bylby, nie ma co ukrywac, wielkim transferem. Zarowno pod wzgledem sportowym, jak i ekonomicznym. Ale czy jest potrzebny na gwalt? I czy rzeczywiscie jego ewentualne zarobki (13 mln Euro :O) nie skloca druzyny z zarzadem? Wiec atmosfera moze ulec zmianie. Zgadzam sie z Wami co do ryzyka, jesli chodzi o jego wynagrodzenie. Pamietajmy jeszcze o tym, ze RVN odchodzac z Man Utd mial konflikt z C. Ronaldo, wyzywajac go od placzkow :P

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 17 maja 2008, 11:43

vakabayashi pisze:Drenthe jest lewym pomocnikiem ewentualnie środkowym ofensywnym pomocnikiem. Na lewej obronie moze grać z konieczności. od Roystona na tej pozycji juz Marcelo jest lepszy

Lewego pomocnika to bardziej z niego zrobił Schuster, już nie wspominam o środku, gdzie według mnie całkowicie się nie nadaje, bo traci tam swoje najlepsze właściwości. Drenthe w Feyenordzie i reprezentacji zawsze grał na lewej stronie obrony
vakabayashi pisze:Ronadlo do nas tego lata nie przyjdzie
Ja płakać za nim nie będę, tym bardziej, że skrzydła Robben,Robinho,Drenthe,Balboa, od bidy Higuain czy włączający się Ramos z Marcelo, są mocne. A jeśli tak bardzo Schuster chcę prawego pomocnika to niech zakręcą się wokół Riberiego, Quaresmy czy bardzo uniwersalnego Silvy.

Awatar użytkownika
Zinho7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zinho7 » 17 maja 2008, 11:53

Real sie interesuje jakims Vargasem... Niewiem po co on nam :? Mamy przeciez Marcelo ktory z meczu na mecz gra coraz lepiej (mam nadzieje ze z Levante zagra bardzo dobrze :P ) i do tego jeszcze Hainze i Torresa . Nam potrzebny jest srodkowy obronca a nie boczny ,Cannavaro juz dziadek jest i trzeba go kims zastąpic najlepiej jakby to byl Garay :D
Ostatnio zmieniony 17 maja 2008, 13:12 przez Zinho7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 17 maja 2008, 12:02

A ja chcialbym Ronaldo w Realu, nawet kosztem niezadowolenia Ruuda i Raula. Powod? Oni niedlugo beda konczyc z gra w pilke na najwyzszym poziomie, natomiast Ronaldo to gracz ktory zapewnilby nam sporo sezonow dobrej gry. I te nasze skrzydla wcale nie sa takie mocne- przypomnijcie sobie co pisalismy wszyscy w srodku sezonu- ze na gwalt potrzeba nam wzmocnien na boki, bo Robben czesto kontuzje, a Drenthe i Rocky fajnie graja z druzynami pokroju Levante i Murcii.
Co do Vargasa jestem na tak po tym jak zobaczylem jego kompilacje na youtube :lol: tak serio to nie widzialem go w akcji nigdy i cena jaka podobno sklonny jest dac Real jest dla mnie jakby za wysoka. Choc z drugiej storny pokazuje ona ze wcale z naszymi finansami nie jest tak zle jak by tego chciala polowa prasy europejskiej.
Dziwi mnie natomiast fakt praktycznie kompletego braku plotek dotyczacych wzmocnienia srodka pola w naszej druznie. Diego wypadl z gry i nikogo nie widac chyba na jego miejsce. :wink:

Tak w ogole z transferow bede sie cieszyc/bede zalowac kasy dopiero jak zobacze prezentacje danego pilkarza.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 maja 2008, 12:11

hmmm... To ja proponuje CR7 - 100 mln funtow + Sergio Ramos . Pasuje wam ? :D

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 maja 2008, 12:18

el Crack pisze:Lewego pomocnika to bardziej z niego zrobił Schuster, już nie wspominam o środku, gdzie według mnie całkowicie się nie nadaje, bo traci tam swoje najlepsze właściwości. Drenthe w Feyenordzie i reprezentacji zawsze grał na lewej stronie obrony
lewym pomocnikiem Drenthe był od zawsze przypomninam sobie mecz w jakims pucharze w holandii kiedy Drenthe jako lewoskrzydłowy strzelił Ajaxowi 3 gole. zas w finale U-21 Drenthe grał w środku pomocy dla holandii

Drenthe jest przedwszystkim lewoskrzydłowym a z konieczności (jak to było często w Feeyenordzie) moze grać na lewym boku obrony i Real wiedział to jak go kupował :P dlatego m.in wzięliśmy też Heinze

Chistiano Ronaldo Realowi NIE jest potrzebny i go NIE chce u nas takie jest moje zdanie

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 maja 2008, 12:41

Zinho7 pisze:Rewal sie interesuje jakims Vargasem... Niewiem po co on nam :?
Stary ja rozumiem, że ,,Real Madrid is the best" i w ogóle ,,Primera Division is the best" a Serie A śmierdzi, ale jeżeli o zawodniku, który najprawdopodobniej znajdzie się w 11 sezonu mówisz ,,jakiś" to coś jest chyba nie tak :roll:

Awatar użytkownika
Zinho7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zinho7 » 17 maja 2008, 13:15

maciek 88 --- lubie Serie A :) A co do Vargasa to moze i ma za soba udany sezon ale jakos go niewidze w Realu :P

mantra
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mantra » 17 maja 2008, 22:20

vakabayashi pisze: Chistiano Ronaldo Realowi NIE jest potrzebny i go NIE chce u nas takie jest moje zdanie

i można powiedzieć, ze wszystko w tym temacie, to ze czaruje - ok - to ze gra - ok - to ze strzela bramki - ok - to ze może pasuje do galaktycznego obrazu Madrytu - ok ... ale jakoś wyjątkowo nie podoba mi sie koncepcja...może dlatego ze nie darze wielka sympatia tego zawodnika

jest kilku innych zawodników, za których RM na pewno zapłaciłby mniej - i sprawili by mi równie dużo radości gra ... i nie ma co ukrywać - oglądałbym mniej teatralnych gestów podczas meczu

ale to jest jedynie moje prywatne zdanie :cegła:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 17 maja 2008, 23:10

Zinho7 pisze:maciek 88 --- lubie Serie A :) A co do Vargasa to moze i ma za soba udany sezon ale jakos go niewidze w Realu :P
Jak widać Sserie a to tylko dla ciebie Milan,Inter,Roma,Juventus i długo nic.
A oglądałem Vargasa(może raz i parę razy w magazynach seriea na canale)i taki zawodnik faktycznie nie jest potrzebny do Realu poniewaz u nich ta pozycja jest obsadzona,widze go raczej w Romie i mysle że tam własnie wyląduje,chociaz ostatnio tez sie mówi o Juve.Napewno nie widze go w Realu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 maja 2008, 23:14

Kubańczyk pisze:widze go raczej w Romie i mysle że tam własnie wyląduje
Ja bym mial watpliwosci czy Roma faktycznie zdecydowalaby sie na podobny wydatek. Juz Juventus jest dla mnie bardziej prawdopodobny.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 maja 2008, 20:46

Codina - Ramos, Cannavaro, Pepe, Marcelo - Guti, Diarra, Sneijder, Robinho - Raúl, van Nistelrooy
w takim skladzie juz za 20 minut rozpoczniemy ostatni w tym sezonie mecz. Szkoda, ze w takim meczu Berni nie zdecydowal sie na wystawienie pilkarzy rezerwowych (Codiny nie licze), chetnie zobaczylbym Drenthe, Metzeldera czy Soldado.
Zwazywszy na to, ze pilkarze Levante od tygodnia nie trenowali i maja glowy zaprzatniete innymi rzeczami niz pilka, nie spodziewam sie problemow w odniesieniu przekonujacego zwyciestwa 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”