Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post autor: j1mmy » 18 maja 2008, 7:06

Postaram sie o jakieś streszczenie tego sezonu :

1.Lyon - Grali słabo w tym sezonie , momentami bardzo słabo wręcz jak nie Lyon, w tym roku kluczowym słowem mogły byc być kontuzje ale koniec końców był to brak ambicji. W końcówce po wielkiej nerwówce udało sie wygrać. Mimo wszystko uwazam , ze Perrin odwala calkiem niezlą robotę z Lyonem mimo porazki w LM i nerwowej końcówki sezonu szana na PF i mistrzostwo to wynik jakiego od dawna nikt w Lyonie nie miał.
Wymagane są wzmocnienia po sezonie , napewno w defensywie i na bramce, bo nie wiadomo co bedzie z Coupetem.

Wg mnie wzmocnienia w ataku nie bedą potrzebne , a do pomocy idzie ten mlodziaszek z Metz? Zobaczymy kogo nam wykupią latem.

2.Bordeux

Zdecydowanie najładniej grajaca druzyna we Francji. Najlepiej poukładana , mozna by sie rozpływac w samych superlatywach , ale w którymś momencie sie pogubiła i dogonic Lyonu później nie zdążyła. o mistrzostwie zadecydowała porazka z Lyonem 4-2.Jesli nie zrobią jakiejś wielkiej wyprzy w Bordeux to mają realną szanse na mistrza w przyszłym sezonie.

3.Marsylia

Nareszcie Marsylia zagrała 2 dobre sezony z rzedu, troche szkoda porażki w Uefie i Lidze Mstrzów, ale OM z sezonu na sezon gra coraz lepiej i nie odpuszcza , chociaż nadal notorycznie gubi punkty tam gdzie punktów nie należy, myslałem ze to bedzie napoważniejszy rywal do Majstra w tym sezonie jak widac myliłem się :).

4.Nancy - bardzo równa i równo grająca druzyna w Lig ę . Szkoda że na koniec przestraszyli sie tego , ze moga grać w LM

5.St Etienne pierwszy sezon od dawien dawna , zwieńczony sukcesem w postaci gry w europjskich pucharach . Gratulacje ;)

6.Rennes - jak zwykle solidnie , jak zwykle w czołówce aczkolwiek sezon nie tak porywający jak 2 lata temu

7.Lille - jeszcze 2 miesiace temu Lille groziła degradacja , ale chłopaki się wzieli do roboty i wygrali to co wygrac było trzeba. Rozkupieni przed sezonem dali radę , trochę zabrakło do pucharów ale nie szkoda bo pewnie nic by nie pokazali ;)

Dalej to juz wypoiem sie wybiórczo

Caen - grali super tak do końcówki marca , później zabrakło sił mimo że ambicje były. W przyszłym sezonie pewnie będzie gorzej ale co tam zobaczymy :->

Teraz mój typ na rozczarowanie sezonu :

Touluse - mocna paka 17 miejsce , pogubili się + kontuzje no ale walka o utrzymanie to nie jest to cczego nalezało oczekiwac od fioletowych.

Fuks sezonu

PSG - paradoksalnie to jest ich najlepszy sezon od dawien dawna.osiagneli cel utrzymali sie w LIg ę i tak nie było ich na wiecej stać z tym poziomem motywacji i indolencją strzelecką. No ale puchar Ligi francuskiej daje im szanse na gre w Europie. no i mozliwosc zdobycia pucharu francji . Natomiast w moim odczuciu powinni spasc z taką grą ...

Wróć do „Piłka nożna na świecie”