FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 650

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2008, 17:55

PubuśBubuś pisze:Z tego co widziałem, to kibice Barcy uważali Meksykanina, za pierwszego do odstrzału.
Ale gdzie widziałeś? Na tym forum? U nas 'przeciwnicy' Dos Santosa są chyba jednak mniejszością :] Swoje zdanie na jego temat wypracowałem sobie już dawno temu i nic się w tej kwestii nie zmienia.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 19:12

Mentor pisze:Ale gdzie widziałeś? Na tym forum? U nas 'przeciwnicy' Dos Santosa są chyba jednak mniejszością Krzywy Swoje zdanie na jego temat wypracowałem sobie już dawno temu i nic się w tej kwestii nie zmienia.
Widocznie widziałem mniejszość, bo owszem, te komentarze czytałem na pilka.pl.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 maja 2008, 19:17

Mentor pisze:U nas 'przeciwnicy' Dos Santosa są chyba jednak mniejszością
A ja nie mam wyrobionego zdania na jego temat....owszem umiejetnosci ma i to dosc spore,ale wkurza mnie jego szczeniackie zachowanie na boisku....to atrybut mlodosci,ale patrzac na gre Gio i Bojana, to po prostu roznica jak pomiedzy gimnazjalista(czyt. idiota), a abiturientem.
NIe jestem ani jego zwolennikiem,ani przeciwnikiem, choc nie chcialbym zeby odszedl na stale. Jesli juz,to wypozyczenie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2008, 19:41

Jeśli chodzi o wypożyczenia to doskonale wiemy jak one wyglądają w naszym wykonaniu. Jeżeli ktoś jednak nie wie/nie pamięta to przypominam, że zawodnik z wypożyczenia już nie wraca tak więc obawiam się, że w przypadku Gio mamy dwie opcje: zostanie albo odejdzie. Mam nadzieję, że zarówno Meksykanin jak i zarząd wspólnie wybiorą opcję numer jeden.
Berik pisze:wkurza mnie jego szczeniackie zachowanie na boisku....to atrybut mlodosci,ale patrzac na gre Gio i Bojana, to po prostu roznica jak pomiedzy gimnazjalista(czyt. idiota), a abiturientem.
To jest to o czym wspominam ilekroć dyskutujemy o Gio. Oczywiście w kilku aspektach piłkarskiego rzemiosła musi się jeszcze poprawić, ale innym wielkim problemem tego piłkarza jest Bojan. Chcąc nie chcąc porównujemy sobie naszych małolatów i nikt nie patrzy na to, że taki Bojan nie rodzi się co kilka lat.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 maja 2008, 19:46

Mentor a podaj przyklady wypozyczen mlodych perspektywistycznych zawodnikow jak np Iniesta:P

Fakt GdS stoi na zupelnie innej pozycji bo jego cena rynkowa jest dosc wysoka ale sprzedaz go moze okazac sie glupota. W kazdym razie ja tak ja Berik nie mam wyrobionego zdania.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 18 maja 2008, 20:22

A ja tak wjade troche z pupska, zarzućcie skrótem ostatniego meczu Barcelony ;)

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 21:04

Berik pisze: A ja nie mam wyrobionego zdania na jego temat....owszem umiejetnosci ma i to dosc spore,ale wkurza mnie jego szczeniackie zachowanie na boisku....to atrybut mlodosci,ale patrzac na gre Gio i Bojana, to po prostu roznica jak pomiedzy gimnazjalista(czyt. idiota), a abiturientem.
To wynika raczej z temperamentu. Meksykanin, gorąca krew, będzie troszkę mniej dojrzały niż Serb. Moim zdaniem, Barca może mieć jeszcze dużo pożytku z tego piłkarza, ale jak chcecie, to go sprzedajcie. Ja wam nie bronię :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 maja 2008, 21:11

Moim zdaniem raczej nikt Gio nie sprzeda. Szczegolnie po wczorajszym meczu. Sam pilkarz powiedzial, ze chcialby zostac w klubie. W prawdzie pieniedza bylyby za niego spore, ale w takim klubie jak Barcelona pieniadze to nie wszystko.

Ktos moze powiedziec, ze przydadza nam sie dodatkowe srodki, bo transfery beda kosztowac. Beda, ale pieniadze na nie sie znajda.

Moja wersja zaklada, ze pozegnamy sie z Deco, Ronaldinho, Zambrotta, Guddym - za ktorych troche pieniedzy wpadnie.

Chcialbym tez aby juz w tym tygodniu Alves i Keita stali sie naszymi pilkarzami (skoro Del Nido powiedzial, ze dopiero po ostatnim meczu beda podjete decyzje personalne).

Nie mam jednak kompletnie pojecia jak zastapic Deco i Ronaldinho. Nie zdziwie sie jak Silva/ Vaart u nas wyladuje.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 maja 2008, 0:07

Dobrze, że Giovani wypowiedzial te słowa. W przeciagu całego sezonu za duzo było komentarzy odnosnie jego ewentualnej przyszlosci od jego agenta czy dalej ojca. Sam takze narzekal na ilosc gry, a nic tak naprawde nie dawał. Jesli ktos był sklonny zaplacic klauzule, to ciezka sprawa, nie aptrze na jedn spotkanie a na cały seozn, a w nim dos Santos prezentował się słabo. Nic na sile i za wszelka cene w przypadku Giovaniego, niech najpierw pokaze, ze ma naprawde talent na miare gry w Barcelonie.

Co do transferow, osobiscie obstawiam, że pierwszym nabytkiem bedzie Keita. :lol:

ssjbart
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ssjbart » 19 maja 2008, 8:36

czy Wy nie pamietacie jak gral np Iniesta jak mial 19 lat? czemu wymagacie od Dos Santosa cudow on ma taki charakter ale Cristiano Ronaldo gral w pierwszych sezonach podobnie a wszyscy wiedza co teraz wyprawia...jezeli sie pozbeda GDS to bedzie ogromny blad i nawet bez tego hat trika powinien zostac

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 maja 2008, 9:54

jeżeli się pozbędą dos Santosa, to tylko z powodu jego decyzji, bo nie wydaje mi się, żeby ktoś w Barcelonie chciał się go pozbyć. My możemy rozmawiać, wpływu na to, co się stanie nie mamy. Dlatego ostrożnie podchodzę do tego tematu.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 19 maja 2008, 14:51

Przylaczam sie do postu wyzej..zapoda ktos linki do bramek, bo nigdzie nie ma :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2008, 15:47

Słowa Laporty wskazują na to, że Dinho odejdzie a co gorsza nie wiadomo co z Eto'o :roll: :/
Powiedzieliśmy Ronaldinho, że potrzebuje nowych wyzwań. To normalne, że kiedy kończy się pewna era, odchodzą ludzie, którzy ją tworzyli. Mam nadzieję, że Ronaldinho może odejść w stylu, w jakim odszedł Frank Rijkaard, a my będziemy pamiętać, że dzięki niemu zdobyliśmy 2 mistrzostwa oraz wygraliśmy Ligę Mistrzów... Jestem wdzięczny Ronaldinho. Rok temu zastanawialiśmy się nad tym, czy aby nie nadszedł właściwy moment, by go sprzedać, jednak uwzględniając jego entuzjazm oraz wartości, którymi klub taki jak FC Barcelona powinien się kierować, zdecydowaliśmy, że z nami zostanie.
Eto’o to zawodnik, który jest lojalny wobec klubu, który z poświęceniem broni klubowych barw, którego postawa podoba się kibicom. Zasłużył na to, by w dniu, w którym będzie odchodził z klubu, kibice pożegnali go ze wszelkimi honorami.
Z odejściem Dinho się pogodziłem tak więc nie ma tragedii, ale Samu musi zostać. Te słowa w zasadzie niczego nie wyjaśniają a co za tym idzie robią tylko więcej zamieszania IMHO.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 19 maja 2008, 16:36

Nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja z E2, a to chyba tylko sami trenerzy, prezydent, sekretarz i zawodnicy wiedzą. Chłopak jest niewątpliwie jednym z najlepszych napastników na świecie, jednak jeśli ma psuć atmosferę w drużynie to ja bym go sprzedał. dobro klubu nad dobro zawodnika. Z 35 mln powinniście wziąć, a za to można kupić dobrego napastnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”