Polityka Transfera...
...czyli temat alergiczny i symbol nieudolności JUVE w tym sezonie, ale czy napewno
Kadra:
Bramka:
Pozycja, o której wiele pisać nie trzeba. Buffon udowodił jak jest wielki, często interewniując niesamowinie i co równie ważne (a o czym się często nie mysli dyskujując kto jest najlepszym GK świata) doskonale prowadząć często wątłąformacje obrony i całą drużnę dla ktorej jest ogromnym liderem. Należy też wspomnieć o epizodach Belardiego, który grał dość dobrze i gdy nie mieliśmy Buffona wielkiego dramatu nie było.
Obrona:
Formacja newralgiczna, ale z efektu musimy być zadowoleni, bo jak się okazało nawet bez jakiegokolwiek wzmocnienia (sory Andrade
Pomoc
Formacja gdzie JUVE ma potencjał na dużo lepszą gre niż w ostatnim sezonie nawet bez wzmocnień. Dlaczego
Atak
Nasza mistrzowska formacja, zdecydowanie największy atut, dzięki fenomenalnej grze Del Piero (nasz najlepszy gracz tego sezonu i dla mnie też najlepszy piłkarz całej Serie A w tym sezone), który był nie tylko morderczo skuteczny, ale i niezwyle kreatywny, dynamiczny i pracowity a także 2 najlepszego napastnika ligi Tezegola. Prócz 2 najlepszych napastników Ligi możemy też być dumni z najlepszego rezerwowego ligi czyli Iaquinty, który ma pecha że atak JUVE jest tak silny bo w 90% klubow Serie a miejsce w 11 był miał, pewnie bez większego problemu.
.... i tylko Palladino roczarował, ale ciężko go winić bo jak on miał często grać w ataku to ja sam nie wiem.
Trener
Ranieri jak trafiał do JUVE nie był postrzegany jako trener wybitny i wielu się obawiało że niepodoła....
... tak się nie stało Tinkreman potrafił wykrzesać z zespołu najlepsze cechy, doskonale zmotywować drużynę i świetnie ją przygotować do najtrudniejszych meczu gdzie zawsze jego z pozoru dziwne decyzje były strzałami w 10 (4:3:3 z Romą czy Salichamidzić z Milanem). Wielka też zasługa jego w tym ze Del Piero, Chiellini, Legro, Zanetti czy Sissoko poczynili takie postępy, a porównując jego pracę z Mancinim czy Ancelottim możemy być dumni z takiego trenera, bo Ranieri odwalił naprawdę kawał dobrej roboty i nie ma za co go winić (to nie on odpowiada za transfery Tiago, Almirona i Andrade