Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 194

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 21 maja 2008, 15:41

Jesli mam byc szczery to nie widze tutaj zadnego problemu.

To chyba normalne ze jesli zawodnik chce sie dalej rozwijac to idzie do lepszego klubu lub takiego w ktorym bedzie mial wieksze mozliwosci. Co jak co , ale nie zabroni mu sie decydowania o swojej przyszlosci. Zreszta o losach nieletnich pilkarzy decyduja przeciez rodzice, a trudno posadzac ich o dzialanie na szkode dziecka. Klub tez nie jest stratny bo mimo wszystko jakas rekompensate dostaje

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 maja 2008, 16:00

boskigonzo pisze:Jesli mam byc szczery to nie widze tutaj zadnego problemu.

To chyba normalne ze jesli zawodnik chce sie dalej rozwijac to idzie do lepszego klubu lub takiego w ktorym bedzie mial wieksze mozliwosci. Co jak co , ale nie zabroni mu sie decydowania o swojej przyszlosci. Zreszta o losach nieletnich pilkarzy decyduja przeciez rodzice, a trudno posadzac ich o dzialanie na szkode dziecka. Klub tez nie jest stratny bo mimo wszystko jakas rekompensate dostaje
W porywach kilkaset tysięcy funtów. Wielka mi to rekompensata :)

Ja widzę problem. Nie podoba mi się, że wielkie kluby coraz częściej ściągają posiłki z innych krajów, a nie potrafią wyszkolić swoich. To niezbyt ambitne rozwiązanie. Ale to moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać. Ja wolę mieć w akademii jedną lokalną gwiazdkę, niż trzy zagraniczne :P

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 21 maja 2008, 16:44

red85 pisze:W porywach kilkaset tysięcy funtów. Wielka mi to rekompensata
No jak na transfer zawodnika 15,16-letniego to i tak niezły szmal. Z resztą, nie zawsze tak jest. Arsenal za 16letniego Theo Walcotta dał kilka dobrych baniek funtów.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 22 maja 2008, 10:07

nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować Manchesterowi zwyciestwa w Lidze Mistrzów. Mam nadzieje ze w przyszlym sezonie Inter powtórzy Wasz wyczyn. Jeszcze raz gratuluje

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 10:30

Kolejny finał wygrany na farcie :roll: ale cóż trzeba pogratulować ManU w końu taki jest futbol, nie zawsze wygrywa lepszy. Chelsea zabrakło 5 cm do wygrania finału ;-)

A co do Interu to wątpie żeby liczyli się w LM. Może i mają klasowych graczy, ale nie potrafią tego wykorzystać - chociaż kto wie?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 maja 2008, 10:48

Metal pisze:Kolejny finał wygrany na farcie Rolling Eyes

A kiedy byl pierwszy ? :shock:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 22 maja 2008, 10:50

Może Man Utd - Bayern w 99 gdzie Solskjaer w 2(?) minuty dał Czerwonym Diabłom puchar :> ?

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 10:51

boskigonzo pisze:
Metal pisze:Kolejny finał wygrany na farcie Rolling Eyes

A kiedy byl pierwszy ? :shock:
Jeżeli jesteś fanem ManU to żal... jeżeli nie pamiętasz finału z 99 roku kiedy to Bayern zdominował ManU. Czerwone Diabły grali jak sparaliżowani a Bayern robił co chciał. Jeszcze ta poprzeczka i słupek. A potem wielki fart MU. Wtedy klub z Anglii nawet w 0,01% nie zasłużył na wygraną, a jednak wygrał.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 maja 2008, 12:04

Metal pisze:Jeżeli jesteś fanem ManU to żal... jeżeli nie pamiętasz finału z 99 roku kiedy to Bayern zdominował ManU. Czerwone Diabły grali jak sparaliżowani a Bayern robił co chciał. Jeszcze ta poprzeczka i słupek. A potem wielki fart MU. Wtedy klub z Anglii nawet w 0,01% nie zasłużył na wygraną, a jednak wygrał.

Vive la obiektywizm , viva la ostre psychotropy :shock:

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 22 maja 2008, 12:25

Metal pisze:Jeszcze ta poprzeczka i słupek. A potem wielki fart MU. Wtedy klub z Anglii nawet w 0,01% nie zasłużył na wygraną, a jednak wygrał.
United też trafiło w słupek, bodajże Yorke. A potem wielki fart? Ta? Miałeś tam jakiś rykoszet, czy coś takiego? Po prostu dwa dobrze rozegrane rożne, walka do końca.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 12:28

rdz pisze:No jak na transfer zawodnika 15,16-letniego to i tak niezły szmal. Z resztą, nie zawsze tak jest. Arsenal za 16letniego Theo Walcotta dał kilka dobrych baniek funtów.
To gowno nie szmal, 300 tys euro to nic w pilce na takim poziomie. Theo przeszedl za wielka kase bo mial podpisany profesjonalny kontrakt. W innych krajach Europy zawodnicy w jego wieku odchodza za marne grosze bo nie moga podpisac profesjonalnego kontraktu-to jest problem :)

Mnie jedynie co boli to system szkolenia w UK, juz sie podobno za to wzieli i maja cos robic na wzor holenderski to co obecnie jest wyprawiane...zal patrzec. Najwiekszy problem pilki brytyjskiej byl/jest olewany :?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 maja 2008, 12:34

[quute]Kolejny finał wygrany na farcie Rolling Eyes ale cóż trzeba pogratulować ManU w końu taki jest futbol, nie zawsze wygrywa lepszy. Chelsea zabrakło 5 cm do wygrania finału[/quote]

Słucham? Pierwsza połowa Gol Ronaldo, Tevez broni genialne Cech, dobitka Carricka broni genialne Cech, potem wrzutka Roo i Tevez z 5 metrów prawie sobie nie trafia. WIELKI FART Chelsea i gol na 1-1. Druga połowa dominacja Chelsea, słupek i poprzeczka, ale my odpowiadamy i Giggsowi z linni wybija Terry. I to ma być dominacja Chelsea? To ma być nasz farty? :O

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 maja 2008, 12:46

Rossi pisze:To gowno nie szmal, 300 tys euro to nic w pilce na takim poziomie

Gowno nie szmal , ale jakby nie chcieli to by przeciez nie przechodzili prawda ? :) a dla takich 2, 3 ligowych klubikow to i taki szmal jest dobry

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 12:47

Ale nie powiesz mi że Chelsea nie zrobiła większego wrażenia niż ManU. Czerwone Diabły miały wiele szczęścia w karnych bo gdyby Terry uderzył piłkę z 5-10 cm bliżej lewego słupka bramki to Chelsea miałaby Puchar, ale cóż taka jest już piłka nożna. Normalne, że każdy kibic MU będzie mówił iż to wy byliście lepsi, ale osób bezstronnyh widać było iż Chelsea lepiej się zaprezentowała.

Awatar użytkownika
Szurkowski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szurkowski » 22 maja 2008, 12:58

Metal pisze:bo gdyby Terry uderzył piłkę z 5-10 cm bliżej lewego słupka bramki to Chelsea miałaby Puchar
pierdolisz? zgarneliby puchar???? ;o
Prezentować to oni się mogą. Szczególnie Terry, który świetnie Sprezentował nam Puchar :) Niestety Chelsea musi jeszcze trochę popracować nad mentalnością presją i nerwami(patrz Drogba haha) .Co do Terrego. Szkoda mi gościa, ile on się nacierpi w swoim życiu. Tyle serca wkłada w drużynę, jego poświęcenie, niesamowita wola walki to coś pięknego. Płakał gdy odpadli z Liverpoolem w karnych, płakał po odpadnięciu Anglii z Portugalią, również w karnych. Szczęście mu nie sprzyja, a należy mu się trochę, za jego postawę. No nic przecież nie będę sie smucił z tego powodu, wkońcu mistrzem Europy jest moja ukochana drużyna, Manchester United. Moi mistrzowie.

Edit: aha, i przede wszystkim skutecznością, strzałami celnymi chociażby ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”