Finał LM: Manchester United vs Chelsea - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto podniesie puchar Champions League?

Manchester United
31
50%
Chelsea Londyn
31
50%
Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 maja 2008, 10:36

Berik pisze:Ronaldo po prostu pokazal po raz kolejny,ze jeszcze nie jest zawodnikiem klasy Ronaldinho czy Zidana w ich zlotym okresie.
On raczej nigdy nie osiągnie ich poziomu.To zwykły gracz pod publikę.Każdy kontakt z przeciwnikiem a Krystyna już nurkuje.
Wszak po wczorajszym faulu R.Carvalho na Kryśce,to myślałem że Portugalczyk się rozpłacze i wyrazem twarzy ala"zabrali mi cukierki" zejdzie z boiska.Tak się nie stało. 8) A szkoda

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 10:38

Szkoda, że mu nogi w 2 miejscach nie złamał, jak Taylor Eduardo, nie ?

Co za ludzie.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 maja 2008, 10:38

O obiektywizmie to nie do ciebie Fieldy akurat :) Z moderatorami zazwyczaj nie dyskutuje bo to sie potem zle dla mnie konczy :P No ale niech ta osoba dalej sobie zyje w swoim "magicznym" swiecie :)

cytowałeś mnie, więc wiesz :p // fieldy

bo lubie sie do czegos do*&*^& :D

Marcin, a placzacego Messiego to pamietasz czy moze to po raz kolejny "pech" ? :D
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 10:40 przez boskigonzo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 22 maja 2008, 10:39

Powiem tak: Ronaldo zagral wczoraj naprawde dobrze,strzelil bramke...ale po kiego biesa chcial zaszpanowac przy karnym? wielu wybitnych zawodnikow z wapna nie trafialo....chocby Terry. Ale roznica jest taka,ze nie pajacowali. Mam nadzieje,ze wczorajsze zdarzenie da mu do myslenia, bo naprawde ma przeogromne mozliwosci

PS: Marcin87..daj sobie spokoj lepiej. Ciekawe czy Ty bys nie ryczal z bolu co?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 10:43 przez Berik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 maja 2008, 10:41

To może ja coś napiszę :D
Rzeczywiście mecz był bardzo dobry. Wielka wola zwycięstwa po obu stronach. Początek meczu zdecydowanie dla MU, pod koniec 1 połowy Chelsea się otrząsnęła. Druga połowa z przewagą Chelsea, MU cofnęli się i mieli problem z wyjściem do ataku. Pod koniec drugiej części spotkanie się wyrównało. Obie ekipy miały swoje szanse na strzelenie gola, więc nie będę pisał, że ktoś miał pecha. Dogrywka wyrównana, oba zespoły mogły zdobyć gola. Nerwowa końcówka, czerwona kartka dla Drogby (nie jestem przekonany co do słuszności tej decyzji, czerwona owszem się należała, ale Carvalho). No i rzuty karne. MU rozpoczęli dobrze, ale Chelsea też trafiała. Później podszedł Ronaldo, a ja pomyślałem o Roberto Baggio. No i CR7 przestrzelił. Na koniec podszedł Terry, też myślałem, że trafi, ale w głębi serca wierzyłem, że to jeszcze nie koniec. Szkoda Terry'ego, ale Ronaldo też. No i w końcu ostatni rzut karny, Anelka przestrzelił. Jakoś mi go nie szkoda, może dlatego, że wyglądał, jakby go to wcale nie ruszyło. Wzruszający płacz Terry'ego, ale nie jego było mi najbardziej szkoda. Najsmutniejszy obrazek to Grant schodzący z medalem schodkami na dół. Widać było to załamanie, bardzo mu zależało, ale takie jest życie, nie zawsze się udaje. Niemniej, wielki szacunek dla The Blues. To pierwszy w życiu finał, po którym jest mi szkoda przegranych. Płaczący Terry, załamany, przegrany Grant...
Najważniejsze, że Manchester znów wygrał. Pamiętam finał z 1999 roku i te emocje do samego końca (choć i tak najbardziej dramatycznymi meczami, które kiedykolwiek oglądałem, są półfinały z Juve w 1999 roku). Piłkarze pokazali, że są najlepsi obecnie. Bardzo dobra obrona, Chelsea miała problem przebiciem się, zero akcji sam na sam (z jednej i z drugiej strony), jedynie strzały z dystansu, bądź fart przy golu na 1:1. Vida i Ferdinand potwierdzili, że stanowią najlepszą parę stoperów nie tylko w Europie, ale na całym świecie. Boki obrony też bardzo dobrze. Brown grał pewnie, a do tego zaliczył asystę, Evra świetną akcję zrobił, ale wiadomo, Terry. Pomoc też dobrze. Scholes mimo starcia z Makelele pracował w pocie czoła, Carrick też dobrze, ale ten strzał... Skrzydła bardzo dobrze. Ronaldo strzelił gola, poza tym kilka rajdów, Hagreaves też bardzo dobrze. Tevez starał się, walczył ostro, strzelał. Zawiódł mnie Rooney. Miał kontuzję, może dlatego, ale zagrał słabo. Zmiany też udane. Anderson wszedł za późno, więc nie będę go oceniał. Karnego jednak strzelił. Giggs był bliski, ale nie naszła mu na lewą, więc strzał nie był najwyższej jakości. Nani zrobił w końcówce akcję, jak pod polem karnym minął rywala, podał na lewą stronę, ale nic nie wyszło z tego.
Ogólnie jestem baaaardzo szczęśliwy! :D
Glory Glory Man United!!

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 10:41

Nie wiem czemu każdy gada, że Ronaldo nie osiągnie poziomu Zizou. Ma jeszcze czes by stać się jeszcze lepszym niż jest obecnie. A co do jego poziomu gry i Ronaldinho to Portugalczyk wpada lepiej. R10 był piłkarzem jednego sezonu, a potem już się tylko staczał. Można obrażać Ronaldo ale jak dla mnie to wraz z Riberym najlepszy skrzydłowy świata.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 maja 2008, 10:44

Jak płacze Ronaldo to wielki ubaw, a jak płacze Terry to szaacun.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 maja 2008, 10:48

fieldy pisze:Szkoda, że mu nogi w 2 miejscach nie złamał, jak Taylor Eduardo, nie ?
Nie o to szoda.Premiership to taka liga.Ponoć najlepsza na świecie.I w niej najczęściej dochodzi do takich a nie innych zagrań.Nie zmienisz tego

Metal pisze:Ma jeszcze czes by stać się jeszcze lepszym niż jest obecnie.
Czas to będzie miał po zakończeniu kariery.Nie wydaje mi się żeby piłkarz zapatrzony w siebie jak w mozajkę mógł być lepszy niż wymienieni dwaj zawodnicy.To aktor który musi wiedzieć że mówi o nim cały świat,a nastolatki sikają patrząc na jego zdjęcie.Tyle.Kiedyś mowa była o ROnaldinho teraz czas Ronaldo.Ciekawe jest jak złapie sezon słabszy.Czy będzie się mówiło o nim że to już skończony piłkarz itp.czekam czekam 8)

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 10:48

Corinthians pisze:Jak płacze Ronaldo to wielki ubaw, a jak płacze Terry to szaacun.
Każdy ma prawo do płaczu, jest to rzecz bardzo ludzka, która potrafi ulżyć człowiekowi. Nawet Kochanowski rozpoczyna Tren I od płaczu i tam ukazaje własnie to co napisałem.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 maja 2008, 10:49

Metal pisze:R10 był piłkarzem jednego sezonu
:lol2:
Metal pisze:ale jak dla mnie to wraz z Riberym najlepszy skrzydłowy świata.
Ribery>>>>>wszyscy>>> Messi

Gratulacje dla Man Utd. Szkoda mi trochę Terrego no, ale taka jest właśnie piłka nożna :)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 22 maja 2008, 10:51

Marcin87 pisze:On raczej nigdy nie osiągnie ich poziomu.
Żałosne jest wasze śmianie się z Cristiano Ronaldo, po prostu ŻAŁOSNE.
Wczorajszy mecz pokazał, że jest on ZAJEBISTYM zawodnikiem. Jedyny błąd popełnił przy karnych - ważny błąd bo mógł zadecydować o tym kto zostanie wygranym ale Terry też przestrzelił.

Pierwsza połowa była pokazem b. dobrej gry MU, którzy powinni prowadzic 2:0 - piękna bramka waszego "śmiesznego" CR7 a potem znakomite podanie z lewej flanki do (jak się nie mylę) Teveza a potem znakomita podwójna interwencja Cecha.

Druga połowa to już koncert ze strony Chelsea choć i te 45 min zakończyły się remisem ale 0:0.

Dogrywka była bardzo asekurancyjna ale i warunki pogodowe były bardzo ciężkie do rozegrania 120 min i niektórym zawodnikom brakowało już tchu.

Karne... cos niesamowitego. Wydawało się, że Chelsea je wygra, po tym jak CR7 fatalnie podszedł do karniaka. Cech był bliski wyciągnięcia strzału Heargravesa i Naniego ale piłka poszła po rękach - podobnie Edwin - po strzale Lamparda. Ostatni (wydawołaby się) karny - John Terry kpitan i słupek! Położył "szczura" na drugim słupku i po prostu katastrofa :P

Romek Abramowicz aż odpłynął w marzeniach :mike:
Krótko mówiąc MECZ GODNY FINAŁU!!! :chill:

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 10:55

Bask pisze:
Metal pisze:R10 był piłkarzem jednego sezonu
A powiedz mi ile wielkich sezonów zagrał przed tym jak wygrali LM w 2006? Może zaraz po przyjściu do Barcy grał niezły futbol ale wielki, najlepszy sezon zagrał dopiero w sezonie 2005/06 a potem było tylko gorzej.

Ja najbardziej współczuję Terryemu - ten to chyba nigdy sobie nie wybaczy tego karnego który kosztował Chelsea LM

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 maja 2008, 10:56

MENDEZ pisze:Wczorajszy mecz pokazał, że jest on ZAJEBISTYM zawodnikiem.
Wczorajszy mecz pokazał że jest przeważnie aktorkiem.CO zrobić.Pisałem w poprzednim poście że TERAZ nastał czas Ronaldo.Poczekamy na słabszy sezon,który nastąpi,prędzej czy później.Był śmiech z Ronaldinho że chleje itp,a o Ronaldo i jego dziwkach nie pisało się tak częśto :wink: Hehe
Bask pisze:R10 był piłkarzem jednego sezonu
Ronaldinho to piłkarz jednego sezonu?
:lol: :lol:

Nie będę pisał w moim stylu bo szybko bym banika załapał.Więc napisze polubownie.OCIPIAŁ kolega chyba :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 maja 2008, 11:01

2004/2005 :> W tym sezonie nie grał wcale gorzej niż 2005/2006 z tą różnicą tylko, że jego drużyna nie wygrała LM.

Ja jestem ciekaw jak wczorajsze wydarzenia wpłynął na dalszą karierę Wielkiego Johna.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 22 maja 2008, 11:06

Bask pisze:Ja jestem ciekaw jak wczorajsze wydarzenia wpłynął na dalszą karierę Wielkiego Johna.
Chodzi Ci o Terrego?Jak mają wpłynąć?Normalnie.Nie jeden znakomity piłkarz nie strzelał decydujących karnych.
John Terry to jak niejeden człowiek mówi jest WOJOWNIKIEM.Symbol Chelsea.Jej duch.Kapitan.Nie sądzę żeby coś w nim pękło.Dalej będzie grał dla The Blues,dalej będzie jej kapitanem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”