Nie wydaje mi się by Ibrahimovic czy reszta miała jakiekolwiek problemy z dogadaniem się z Jose. Akurat zawodnicy i to najwieksze gwiazdy Chelsea czy Porto zawsze wypowiadaja się ciepło o wspołpracy z Mourinho. Fakt, że cała afera wyszła po sms-ie do Essiena pokazuje jakie relacje panuja na linii Mourinho - podopieczni. Generalnie z punktu widzenia zespolu i stworzenia się kolektywu to Special One wydaje sie właściwym człowiekiem. Minimalizm Interu zamieni się na perfekcje i detale taktyczne. Jedyne co przemawia na niekorzyśc Portugalczyka to, że nie mamy co oczekiwąc superofensywnego nastawienia drużyny. I najwazniejsze. Przyjście Jose jest równozanczne z gra z Chelsea w nastepnych rozgrywkach
Jestem przekonany, że los Maniche, Cesara i Solari jest przesadzony. Wydawanie 8 milionów na zawodnika, który zbyt wiele nie pokazał nie jest dobrym pomysłem. Bardziej charyzmatycznym, wartościowym graczem dla drużyny jest Luis Figo. W wypadku przyjścia Jose pewnie otrzyma propozycje przedłużenia umowy.
Teraz cisza medialna do ogłoszenia oficjalnych informacji