Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 187

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 maja 2008, 17:50

Jaki cel?
wspominaia przeze mnie krytyka. Czy byłaby to wielka różnica, gdybym ocenił go razem z pomocnikami?? Grywał przecież i w obronie i w pomocy. W obronie sobie nie radził, dlatego mu to wytknąłem. ot cały cel ;) Podkreśliłem przecież, że w pomocy radził sobie dużo lepiej niż w obronie.

Przegrywamy z Parmą po emocjonującej serii rzutów karnych. Po 45min 3:3 i piękne gole. Zwłaszcza Martineza i Treze, ładnie też Lucarelli. W tym meczu podobała mi się gra Paolucciego. Nie tylko ze względu na bramke, bo ta ala dostaw nogę, ale pozytywnie wyróżniał się w tym spotkaniu. Obrona znów cieniowała zwłaszcza prawa strona - Zebina, który też marnował dziś świetne okazje pod bramką rywali.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 618
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 maja 2008, 19:44

maestro pisze:
Jaki cel?
wspominaia przeze mnie krytyka. Czy byłaby to wielka różnica, gdybym ocenił go razem z pomocnikami?? Grywał przecież i w obronie i w pomocy. W obronie sobie nie radził, dlatego mu to wytknąłem. ot cały cel ;) Podkreśliłem przecież, że w pomocy radził sobie dużo lepiej niż w obronie.
Wybacz, ale to bez sensu - oceniasz kilka występów pomocnika w obronie, a jego gry w pomocy w ogóle nie uwzględniłeś.
:roll:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 maja 2008, 21:31

10 pisze:a jego gry w pomocy w ogóle nie uwzględniłeś.
maestro pisze:Hasanowi natomiast należą się pochwały za mecz z Milanem ale ogólnie, jest to zapchajdziura idealna Wink Nie będę tu skrobał charakterystyki tego piłkarza, bo wiadomo, że jest on bardzo wszechstronny ale nie podobała mi się jego gra w obronie. Bardzo dużo walki włożył w ten sezon dla Juve i to na plus ale na bokach obrony grał słabo i podobnie jak Molinaro, zapędzał się do przodu ale nie nadążał w obronie. Dużo chętniej ogląda się go w pomocy i tutaj ocena dużo lepsza.
maestro pisze:Hasan w pomocy wypadał lepiej niż w obronie.
maestro pisze:Podkreśliłem przecież, że w pomocy radził sobie dużo lepiej niż w obronie.
Ile razy jeszcze mam to napisać?? Moja ocena 7/10 jest oceną za całokształt, bo za samą grę obronną byłaby jeszcze niższa. W takim też charakterze o nim pisałem. Umieściłem jego nazwisko i ocenę razem z obrońcami, bo wyraziłem swoją opinię o nim przy okazji pisania o obronie. Jeśli jego wszechstronność (umiejętność gry w pomocy i w obronie) oceniamy na +, to żeby być konsekwentnym, słabszą postawę w obronie należy ocenić na - nawet, jeśli było to tylko kilka spotkań. Tak właśnie zrobiłem. Mam wrażenie, że czepiasz się czegoś ale nie bardzo wiem czego... :roll:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 maja 2008, 17:19

http://pilka.pl/index.php?mid=1&show=88430

A czyj to jest pomysł? Coś mi się widzi, że Secco & co. zaglądają na polskie strony...

W każdym razie: bierzemy jego i Alonso w pakiecie, do tego Amauri i skład mamy kompletny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 maja 2008, 17:32

jak zobaczylem nagłówek to się zastanawiałem, czy zobaczem twój komentarz w stylu "Jes! Jes! Jes!" czy niekoniecznie bo ze szczęścia rozwalisz klawiaturę :P

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 25 maja 2008, 17:45

10 pisze:A czyj to jest pomysł? Coś mi się widzi, że Secco & co. zaglądają na polskie strony...

W każdym razie: bierzemy jego i Alonso w pakiecie, do tego Amauri i skład mamy kompletny.
Weeź, Risse :? . Przecież on cinki strasznie ;)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 25 maja 2008, 17:52

Do tego ponoć włączyliśmy się do wyścigu o Barzagliego... jeśli wierzyć plotkom, to zaproponowaliśmy 12mln. Cena trochę nie adekwatna do formy ale Barzagli ma przed sobą jeszcze pare lat kariery. Viola też się na niego uwzięła więc może być ciężko ale on + Amauri, Riise i Alonso i to dopiero byłby w pełni satysfakcjonujący skład ;)

Zaraz graja nasze Giovinca :)
Weeź, Risse Confused . Przecież on cinki strasznie Wink
Nie jest cienki :P kiedy był w formie i grał regularnie (na co w Turynie na dzień dzisiejszy może liczyć), z ogromną przyjemnością oglądało się jego gre. 5-6mln to nie jest duża kwota, nie to co 15 na Vargasa chociaż bym wolał ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 maja 2008, 17:53

wszyscy mówią że Riise jest cienki tylko 10 się upiera i cieszy jak dziecko :lol:
Ja tam już wolę Barzagliego i Chielliniego na lewą :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 maja 2008, 18:27

rdz pisze:
10 pisze:A czyj to jest pomysł? Coś mi się widzi, że Secco & co. zaglądają na polskie strony...

Weeź, Risse :? . Przecież on cinki strasznie ;)
(L)oczkerson pisze:wszyscy mówią że Riise jest cienki tylko 10 się upiera i cieszy jak dziecko :lol:
Ja tam już wolę Barzagliego i Chielliniego na lewą :wink:
Panowie, Riise od lat stanowi mocne ogniwo Liverpoolu (dopiero w tym sezonie - z niewiadomych przyczyn - Benitez przedkłada nad jego osobę F. Aurelio; lubię i szanuję tego trenera, ale pewnie zrobił to z tych samych przyczyn dla których ściągnął niegdyś Benayouna, a niedawno - Degena :P ) - klubu co rok grającego w europejskich pucharach. Jest dość szybki, nieźle gra w obronie, dysponuje bardzo dobrym dośrodkowaniem i świetnym strzałem. Moim zdaniem, obok takiego Evry, A. Cole'a jest najlepszym zawodnikiem na swojej pozycji. Czego chcieć więcej.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 25 maja 2008, 18:28

Nie kazdy odpadek z Liverpoolu moze u nas eksplodowac formą(Sissoko). I watpie w to ze ryzy moze zbawic nasza lewa flanke. Juz wolalbym, starszego bo starszego, ale dla mnie pweniejszego Grosso.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 maja 2008, 18:38

ossy pisze:Nie kazdy odpadek z Liverpoolu moze u nas eksplodowac formą(Sissoko). I watpie w to ze ryzy moze zbawic nasza lewa flanke. Juz wolalbym, starszego bo starszego, ale dla mnie pweniejszego Grosso.
Lubię Grosso, tylko czy rzeczywiście jest pewniejszy? Jego forma również jest zagadką...

Na szczęście w Juve odrodził się niejeden piłkarz i to jest istotny element w kontekście zatrudnienia obu omawianych piłkarzy.

P.S
(L)oczkerson pisze:jak zobaczylem nagłówek to się zastanawiałem, czy zobaczem twój komentarz w stylu "Jes! Jes! Jes!" czy niekoniecznie bo ze szczęścia rozwalisz klawiaturę :P
No rzeczywiście - uradowałem się niezmiernie.
:wink:

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 27 maja 2008, 13:35

Wie ktoś kiedy oficjalnie zaprezentuja Amauriego??

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2147

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 maja 2008, 13:58

Blanc wie :)

Dziś ponoć testy. Jeśli się też dziś pomyślnie zakończą to jutro może być konferencja.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 maja 2008, 22:58

Właśnie zakończył się turniej młodzieżowy w Tulonie. Finał został rozegrany między Włochami a Chile, wygrali ci pierwsi 1:0 po golu Osvaldo.

Swoje cegiełki w postaci bramek i asyst dołożyli w tym turnieju Lanzafame, Marchisio i Giovinco oraz kapitan Nocerino (on akurat nie strzelał ani nie asystował :P)

Jednocześnie wybrano MVP turnieju. Żeby było łatwiej, to powiem że jest to chyba najniższy MVP w historii :P

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2842

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 29 maja 2008, 23:08

maciek_88 pisze:Jednocześnie wybrano MVP turnieju. Żeby było łatwiej, to powiem że jest to chyba najniższy MVP w historii
kaczyński :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”