Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 349

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 maja 2008, 20:27

A myślisz, że ujawnią? Jeszcze potwierdza, że Moratti jest kłamczuszkiem? :P Takie sprawy załatwia się po cichu i szkoda że Inter z Mancio dali sznase pis(m)akk'om by zrobili z tego rozstania marnej klasy opere mydlana.

Żeby nie było zbyt patetycznie. Grazie Mancio!

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 29 maja 2008, 20:53

No to oficjalnie projekt Mancini się skończył. Oczywiście dziękujemy za wspaniałe lata i wysiłek pracy. Ja osobiście zapamiętam Puchar Włoch z sezonu 2004/2005. Ten dwumecz z Romą wspominam do dziś :) Taki pierwszy nasz "sukces" od ostatniego Pucharu Uefa. Niestety(albo stety:P) nadszedł czas aby drogi Interu i Roberto się rozeszły.

Czekam z niecierpliwością na jutrzejszy powrót ze szkoły koło godziny 16 i ujrzenia wiadomości o oficjalnym zatrudnieniu Jose Mourinho :) Ile on to kolorytu doda Serie A, a ile polotu :P

Wyjątkowo miły wieczór, jestem naprawdę szczęśliwy, bo WIELU decyzji Włocha nie umiałem zrozumieć, jak chyba nie jeden z kibiców Nerazzurich :)

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 30 maja 2008, 18:18

Dos Santos na 100% nie przyjdzie do Interu a Lampard raczej zostanie w Chelsea tak wiec raczej sie zmienią nieco cele transferowe Interu. Pewnie bedzie sie starac pozyskac Quaresme albo Amantino Mancini'ego. Poza tym bardzo prawdopodobne ze trafi do nas Eto'o. z Ibrą mogą stworzyc bardzo groźny duet napastników. Do tego przydalby sie jakis ofensywny pomocnik bo Stankovic jest niepewny, Figo raczej odejdzie i zostaje nam na tą pozycje tylko Jimenez, który jest bardzo dobrym pilkarzem, ale nie sądze aby dal rade grać przez caly sezonna pelnych obrotach. Ja bym chetnie widzial w koszulce Interu Alessandro Rosine. Facet naprawde potrafi grać w pilke. Obrona i bramka pewnie sie nie zmienią.

Generalnie początkowo zapowiadało sie na rewoucje w skladzie ale po tych kilku dniach sie wszystko uspokoiło i wszystko wskazuje na to ze Inter dokona 2 moze 3 wzmocnien pierwszego skladu i tak samu z ławką rezerwowych.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 31 maja 2008, 20:26

Chuchu pisze:Obrona i bramka pewnie sie nie zmienią.
Podobno Mourinho chciałby pozyskać jednego ze swoich rycerzy - Ricardo Carvalho. To sprawi, że w defensywie zrobi się tłok i być może do Barcelony zostanie oddany Chivu. Cały ten scenariusz został oczywiście wymyślony przez pismaków, którzy co chwila kogoś sprzedają z Interu i przypisują nam jakiś innych piłkarzy. Moim zdaniem rewolucji nie będzie, ale możemy się spodziewać trzech dość głośnych transferów. Moratti chce wydać okoł 70 milionów na transfery co daje dość spore pole do popisu. Ja chętnie widziałbym w naszych szeregach Silvę z Valencii. Pismaki też nam go przypisywali jakiś czas temu, ale Valencia wszystkiemu zaprzeczyła. Mam nadzieję, że w tej plotce było choć ziarno prawdy i postaramy się o Hiszpana. Wiem, że piłkarze stamtąd we Włoszech raczej się nie sprawdzają, ale myślę, że Silva jest lepszym pomysłem niż np. Quaresma.

Chuchu pisze:Ja bym chetnie widzial w koszulce Interu Alessandro Rosine.
:twisted: Mowa ;) Ja też

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 maja 2008, 20:45

Wzmacnianie defensywy to głupota. Tym bardziej, że niedługo wraca Samuel, do tego Cordoba, Burdisso, Matrix, Chivu... po co więcej?
Mówiło się za to, że Maicon i Stanković myślą nad odejściem po zwolnieniu Manciniego. Mam nadzieję, że to wszystko nieprawda, bo nie chciałbym żeby odchodzili (przynajmniej Maicon, bo Deki powoli wyczerpuję mój limit zaufania dla niego).
Co do ewentualnych wzmocnień to na pewno pomocnicy. Żegnamy Solariego, Maniche'a, Cesara i przydałby się ktoś . Podoba mi się pomysł sprowadzenia jakiegoś "rzemieślinika" do środka i kogoś z nazwiskiem na skrzydło. Bardzo do gustu przypadła mi gra Inlera z Udinese i nie miałbym nic przeciwko gdyby faktycznie został zakupiony. Czuję, że po Euro jego cena może wzrosnąć i kilku dodatkowych nabywców może się na niego znaleźć Na skrzydło może Quaresma, Silva podobno lepiej radzi sobie w środku. Do tego to Hiszpan :? . Przypadki Mendiety, Farinosa i innych pokazują, że rzadko Hiszpanie radzą sobie w Italii, dlatego może lepszym pomysłem byłby Rossina :P . Zobaczymy co z tego będzie.
Mam jednak nadzieję, że Mou po przyjściu nie będzie sprowadzał swoich ludzi, tj. Lampard, Drogba, Carvalho, ewentualnie cieszyłbym się z Deco lub Essiena. :?
ak informuje Tuttosport Jose Mourinho (fot), który wciąż nie jest oficjalnie trenerem Interu Mediolan, miał powiedzieć prezydentowi tego klubu Massimo Morattiemu, żeby sprzedał Zlatana Ibrahimovica, bo nie jest on przewidziany w planach Portugalczyka na budowanie drużyny.
plota :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 maja 2008, 21:16

Narazie czekamy na oficjalne potwierdzenie Mou. Będzie konferencja i pewnie Portugalczyk nie będzie na niej przynudzał, a co więcej zdradzi (przynajmniej część) swoich planów transferowych.
Zatrudnienie Carvalho nie wydaje mi się głupim pomysłem. Matrix już formy sprzed roku nie osiągnie, Burdisso narazie więcej rozczarowuje, a Samuel od czasu przybycia na San Siro zawsze łapie jakieś kontuzje, więc też do końca nie można na nim polegać. Szczerze powiem, że z tych medialnych przymiarek najbardziej podoba mi się jednak Essien. Kuwa jak ja bym chciał oglądać tego piłkarza w naszych barwach to psi kutas mały.

Diamen23 pisze:Mówiło się za to, że Maicon i Stanković myślą nad odejściem po zwolnieniu Manciniego.
Dejan jak Dejan może odejść, ale mało prawdopodobne wydaje mi się zwolnienie Maicona z kontraktu przez Morattiego żeby nie powiedzieć niewykonalne.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 cze 2008, 14:40

Wchodzę na inter.it, a tam "Nuovo allenatore: Josè Mourinho all'Inter"

A zatem już oficjalnie witamy Jose :smoke:

Baresi asystentem został :)

Prezentacja jutro o 11:30, czekam z niecierpliwością.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 cze 2008, 14:49

To czy w ramach pojawienia się Jose we Włoszech, moderatorzy zgodziliby się podnieśc ilośc WP, po których dostaje się bana z 10 do 15 dla fanów Serie A :?: :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 cze 2008, 14:51

Czyli sytuacja powoli sie normalizuje. Jutro Mourinho prawdopodobnie określi się co do polityki transferowej i skoncza się idiotyzmy w stylu Maicon odchodzi, Chivu odchodzi, Ibrahimovic odchodzi. Po jutrzejszej konferencji bedziemy mogli juz spokojniej oczekiwac kolejnych ruchów kierownictwa zespołu. Myśle, że przyjście Mourinho do Włoch bedzie niesamowitym kąskiem dla kibiców oczekujących wojen na słowa, przechwałek itp. Ja mam nadzieje, że Jose skonsoliduje piłkarzy i bardzo szybko ich do siebie przekona. A po odpowiednich wzmocnieniach oni odpłaca mu agresywna i perfekcyjna taktycznie gra :D

Powodzenia Mou!

p.s A propo tych WP. Zaza był jakims prorokiem, a w każdym razie jego pomysły wyprzedziły rzeczywistość :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 cze 2008, 15:30

No to witamy na pokładzie Panie Mourinho ;) Na początek czeka go niesamowicie ciężka przeprawa z piłkarzami. Jedni są zadowoleni ze zwolnienia Manciniego drudzy nie. Drużyna zdaje się być podzielona i niewykluczone, że z tego powodu kilku z tych niezadowolonych będzie chciało odejść. Najpierw Stanković skrytykował zwolnienie trenera, potem Julio Cesar, Materazzi dał ultimatum: albo gram albo odchodzę, teraz jego przykładem poszedł Super Mario :/ Do tego co chwilę ukazujące się w prasie plotki o odejściu takich zawodników jak Chivu, Ibrahimović, Burdisso... Sytuacja na dzień dzisiejszy wydaje się być napięta. Mam nadzieję, że Mou ich uspokoi by w spokoju przygotować się do nadchodzącego sezonu. Mam też nadzieję, że Ci krytykujący zwolnienie Manciniego zachowają się w pełni profesjonalnie i nie będą grać przeciwko nowemu szkoleniowcowi i drużynie...

Kurde, jakie mam ostatnio czarne myśli...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 cze 2008, 16:06

Martin Pellegrino pisze: Kurde, jakie mam ostatnio czarne myśli...
Ja Ci się dziwię. Interowi od dawna brakowało tylko trenera - piłkarzy, sędziów mieliście naprawdę świetnych, ale Mancini managerem był miernym. Teraz macie chyba najlepszego obecnie trenera. I nawet jeśli prawdą okaże się odejście Chivu czy Ibrahimovica (nad którym zachwytów nie podzielam, poprzedni sezon zwieńczył świetnym meczem z Parmą, którego by nikt nie zapamiętał pozytywnie, gdyby nie Rocchi), to i tak macie się z czego cieszyć - gdy przychodził Essien, to najlepszy na jego pozycji był Gerrard, Makelele czy Gattuso, po czym Mourinho oszlifował piłkarza z Ghany - Jose zapracował na swoją wielkość właśnie tym, że potrafił z mniej znanych graczy wycisnąć 110%, i mam dziwną pewność, że przy odejściu gwiazd - Rumuna, Szweda czy Julio Cesara - znajdą się godni następcy, z którymi Inter będzie wygrywał. Mourinho do ligi włoskiej pasuje świetnie, ciekaw tylko jestem, jak teraz się odnajdzie w sytuacji, gdy ma większość sędziów nie przeciwko, ale za sobą.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 02 cze 2008, 16:36

oby Inter z Mourinho sięgnął po jakże (jesli jest to niepoprawne ortograficznie to wybaczcie mi) upragniony trzeci w historii Puchar Europy. Powodzenia Jose i życze jak najwięcej sukcesów z Interem

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 cze 2008, 16:41

Nie ma co ukrywać, Mourinho przychodzi do Interu aby wygrać Puchar Mistrzów. Głodny tego sukcesu jest Portugalczyk, głodni są piłkarze, a przede wszystkim nienażarci są kibice z Morattim na czele ! więc Mou, do roboty. Tymczasem poczekajmy do jutrzejszej konferencji, zobaczymy jak się wprowadzi, jakie ma plany transferowe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 cze 2008, 17:04

albo gram albo odchodzę, teraz jego przykładem poszedł Super Mario
wcale sie mu nie dziwie choc nie powinien tego publicznie opowiadac powinien porozmawiac z Mourinho jak wyglada jego sytuacja..jest mlody niezwykle utalentowany musi grac jak najwiecej..nie zdziwie sie jak Mourinho bedzie gral jednym napastnikiem..jest Ibrahimovic wroci Adriano mowi sie o Eto'o lub Drogbie zostaje Suazo Crespo Cruz i Balotelli..nawet przy grze dwoma napastnikami to jest za duzo napastnikow...Balotelli pokazal ze potrafi grac na wysokim poziomie i moze walczyc o miejsce w pierwszej 11 ale majac za rywali Eto'o/Drogbe Ibrahimovicza i Adriano(jezeli wroci do Interu i choc po czescie do formy) bedzie mu ciezko..osobiscie nie decydowaLbym sie na miejscu Mourinho na zakup napastnika...Ibra Suazo Balotelli Adriano i Cruz powinni wsytarczyc ale nie wiadomo jakie plany ma Jose i jaka taktyka bedzie gral

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 cze 2008, 17:21

Z tego co pamiętam to Mourinho preferowal piłkarzy takich jak Carlos Alberto, Helder Postiga czy Joe Cole lub ostatnio Salomon Kalou. Mario Balotelli jest graczem podobnym tzn. jest silnym zawodnikiem, świetnym technicznie, siwtnie bijącym stałe fragmenty gry, nie koniecznie musi być wysunietym napastnikiem, dość często pojawia się i dobrze czuje się na skrzydle. Jak dla mnie próbujecie szukac na siłe problemów. A w przypadku Mario jak na razie sa to problemy bogactwa.

Troche to dziwne, że próbujecie decydowac lub antycypować jego decyzje. Co więcej uważacie go za jakiegoś głupka, który pozbedzie się najwartościowszych piłkarzy z ekipy, bo wprowadzi swoich pupili w liczbie 44.

Troche faktów.
1) Julio Cesar - kontrakt do 2012. Wart około 15 milionów euro.
2) Maicon - kontrakt do 2011. Wart około 30 milionów euro.
3) Chivu - kontrakt do 2012. Wart około 23-25 milionów euro.
4) Zlatan - na niedługo podpisze nowy rekordowy kontrakt do 2013 na mocy którego bedzie najlepiej zarabiajacym piłkarzem Serie A. ja myśle, że negocjacje można zacząc od 40 milionów.
5) Balotelli - tu nadal trwa podbijanie kontraktu przez młodziana, ale poki w klubie rzadzi Moratti to raczej nie pozwoli mu odejść.

Oszacowałem tak mniej więcej ile warci sa zawodnicy rynkowo. Dla Morattiego moga byc bezcenni, gdyz stać go na ich utrzymywanie. Poza tym niewiele klubów jest w stanie wyłożyc taka gotówke, a te które stać często maja już swoje gwiazdy na tych pozycjach np. Real ma Ramosa. Dodatkowo sa to zawodnicy fundamentalni dla druzyny w ostatnich sezonach. Wydaje się, że ich odejście jest mozliwe gdyby się buntowali. Media niestety kazdym słowem otuchy i popracie dla Manciniego próbuja stworzyć ten bunt.

Ocene realności doniesien prasowych pozostawiam wam.

[EDIT]
A rzekome wypowiedzi Mario z gazety, która błyszczy takimi stronami tytułowymi.
http://img230.imageshack.us/my.php?imag ... ortwv8.jpg

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”