FMy - Strona 465

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 13:59

Giggsy King pisze:Ale skoro mają po równej połowie to dlaczego grał akurat w Genoi, a nie w Milanie?
Ponieważ przy wykupywaniu połowy karty przez Genoę kluby ustaliły, że gracz będzie tam grał, a nie w Milanie - jak będziesz przeprowadzał taki transfer, to wszystko będziesz miał w grze wyjaśnione, choć osobiście bym z czymś takim uważał - da się grać bez tej umowy, a jak dla mnie współwłaścicielstwo tylko utrudnia grę, bo wprowadza jeszcze jeden czynnik, który od Ciebie nie zależy - możesz, w wyniku ślepej licytacji, stracić piłkarza. Lepsze są wypożyczenia i transfery definitywne.

Tymczasem pod wpływem impulsu, po kolejnym zwycięstwie w Liga Pokal odszedłem z mojej Norymbergi. Zbudowałem zespół 25 piłkarzy na najwyższym poziomie, którzy w lidze poprzedni sezon wygrali z dwoma porażkami i jednym remisem na koncie - straciłem motywację do gry. Mam masę utalentowanej młodzieży, która za rok, dwa będzie budowała zespół na światowym poziomie - wszystkich teraz wypożyczyłem do klubów filialnych, żeby się ogrywali, więc przez rok mam nadzieję ich nie widzieć w Niemczech. Co za tym idzie czekałby mnie kolejny sezon bez wyzwań - ogromna przewaga, jaka dzieli mnie od wszystkich drużyn niemieckich dzieli mnie od drużyn europejskich - co pokazała mi Barcelona, a raczej Eto'o, który w dwumeczu strzelił mi pięć goli. Pewnych barier od razu nie przeskoczę, więc zrezygnowałem - choć nie wykluczam, że za rok, dwa będę robił wszystko, by wrócić do Niemiec i poprowadzić nowy zespół, złożony z juniorów, których sam pościągałem do klubu lub wychowywałem od zera - a mam piłkarzy autentycznie wielkich.
Teraz czekam na dwie oferty - albo od czołowego klubu polskiego (Blacha jest niepewny w Wiśle Kraków) albo od jakiegokolwiek amerykańskiego (mam na oku FC Dallas). Jeśli nie będzie możliwe podjęcie pracy w żadnej z tych ekip, to pozostanę "tylko" selekcjonerem Polski. Oferty inne (a miałem już z Sevilli, Tottenhamu, Bayernu - :lol: - Barcelony i Juventusu) mnie nie interesują.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 05 cze 2008, 14:01

Ok, dzięki. Jakoś dam radę ;)

BTW ma ktoś link do logopacku lig włoskich?
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 14:05 przez Giggsy King, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 cze 2008, 14:03

To wynika z ustalen transferowych. Jak zlozysz oferte wspolwlascicielstwa jakiemus zawodnikowi to mozesz zaproponowac "podstawowy" klub w ktorym bedzie gral - w tym wypadku twoj , lub tego od kogo odkupujesz ta karte.

Taki wybor przydaje sie wtedy kiedy chcesz wspolwlaszczyc (?) jakiegos mlodziutkiego zawodnika - niech gra w tym klubie, w ktorym gral do tej pory.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 14:31

Cztery sezony oczekiwałem na możliwość poprowadzenia zespołu z MLS, żeby po objęciu jakiegoś zupełnie nie rozumieć, jak ktoś tam chce budować poważny futbol.
Mogę mieć najwyżej 18 piłkarzy na kontraktach seniorskich, 7 spoza USA/Kanady, jakieś limity, płace maksymalne, nic z tego nie rozumiem i nie zrozumiem. Całe szczęście, że dwóch piłkarzy mam na odnawialnych miesięcznych, bo gdyby nie to, nie miałbym kim grać, bo mój poprzednik pościągał miernoty i chciał z nimi konferencję wygrywać. Będę stąd uciekać jak najszybciej, byle do Polski, przeczekać sezon, dwa i wrócić do poważnego futbolu. Nigdy więcej MLS.

:lol: Jestem managerem światowej klasy, mam w dorobku mistrzostwo Włoch, dwa mistrzostwa Niemiec, jedną LM, jeden puchar Włoch, jeden puchar Niemiec, dwa LigaPokal, czwarte miejsce MŚ i PNA, a Wisła Kraków i Groclin lekką rączką odrzucają moje oferty pracy. :lol: Chce mnie czołówka światowa, ale polscy średniacy stwierdzają, że Motyka i Engel junior są lepsi. :lol:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 cze 2008, 15:50

Może uważają że nie stać ich na Ciebie. Ja zarabiam np 1,2 mln euro miesięcznie :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 15:59

THEMANIEK pisze:Może uważają że nie stać ich na Ciebie. Ja zarabiam np 1,2 mln euro miesięcznie Very Happy
W Norymberdze zarabiałem 25 tysięcy funtów szterlingów tygodniowo, w Milanie po renegocjacji kontraktu 70 tysięcy, a przechodząc do tego nieszczęsnego Dallas zaproponowali mi 2 tysiące, które przyjąłem z pocałowaniem ręki.
Rezygnuję z prowadzenia klubów, poprowadzę tylko kadrę Polski przez jakiś czas, muszę odpocząć od meczów co trzy dni. :roll: A później wracając przejmę pewnie jakiś wielki klub, mam nadzieję na powrót do Norymbergi. :twisted:

saff
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saff » 05 cze 2008, 17:17

Miałbym do was pytanie. Bo tak widzę, że każdy z was ma załadowane po kilka lig w jednej grze.
Pamiętam, że w starszych wersjach (np cm 99/00 ^^) ilość wybranych lig wpływała na szybkość ładowania danych. Czy w FM'08 nadal coś takiego ma miejsce? Jeżeli tak to domyślam się, że wpływ na tę szybkość ma ilość ramu, a więc mając przedpotopowy komputer z ilością 256MB ramu na ile lig w jednej rozgryce i jaką wielkość bazy danych mógłbym sobie pozwolić?
Dzięki z góry.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 05 cze 2008, 17:35

Nie tylko ilość ramu, ale też procesor, czy karta graficznya (nie polecam zintegrowanej). Ja obecnie mam komputer z przed wojny i wszystko chodzi mi bardzo wolno. Obecnie posiadam szalone 256 mega ramu i superszybki procesor Intel Celeron 1,7 GH ;) Jednak w najbliższej przyszłości (tydzień - dwa) kupuję DualCore2Duo E7100, na którym Fm śmiga aż miło patrzeć. Zresztą wracając do Twojego pytanie to liczba lig ma znaczenie, ale dodatki graficzne nie (jak u kogo, u mnie wtedy bardzo muli). A i pozwól sobie na jedną ligę, inaczej będzie ciężko.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 18:24

saff pisze:ilością 256MB ramu na ile lig w jednej rozgryce i jaką wielkość bazy danych mógłbym sobie pozwolić?
Nie wiem, jaki masz procesor, ale polecam Ci jedną, dwie ligi z jednego kraju i małą bazę danych.
Słowem - kup lepszy komputer, bo na takim po dwóch, trzech sezonach gra się będzie ślimaaaaczyć.

Prowadzenie Polski to mordęga. Nie mam pół napastnika - w pomocy albo technicznych geniuszy, albo fizycznych terminatorów nie potrafiących przyjąć piłki. Pal sześć jednak pomoc czy obronę - niewiele przechodzi przez te dwie linie, defensywa spisuje się bardzo dobrze, w ofensywie jest dramat. Tylko jeden piłkarz coś robi w ataku - Grosicki - ale jest totalnie samolubny, a schodząc ze skrzydła nie ma dobrej pozycji do strzału i nie jest zbyt wielkim zagrożeniem. Efekt? 8 celnych strzałów w meczu, 0 bramek.
Atak, czyli Smolarek, Jutkiewicz i Brożek w komplecie robi sporo wiatru, ale nic ponadto.
Dramat. Ostatni sparing przed ME - z Francją w listopadzie 2011 roku ( :shock: ) zapowiada się dramatycznie, już Argentyna dała nam lekcję, teraz z Tricolores będzie co najmniej tak samo ciężko.
W FM 05 i 06 Polska była futbolową potęgą, nie wspominając o CM 03/04, gdzie pokolenie geniuszy piłki - Ziarkowski, Burkhardt, Goliński, Smoliński, Lewandowski czy Korzym z Brożkiem - doprowadzało się do wielokrotnych triumfów w MŚ i ME z nudów. Teraz jest dramat. Zabawne - gdy kadra była słabiutka, to w managerach Polacy byli półbogami, gdy kadra jest mocna, to Polacy cieniują strasznie. :roll:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 05 cze 2008, 18:50

czy karta graficznya (nie polecam zintegrowanej)
Większej bzdury w życiu nie czytałem jeśli chodzi o FMa...RAM => ilosc aktywnych lig,rozmiar bazy danych,procek => szybkosc przetwarzania tych danych...ot cala filozofia tego bardziej rozbudowanego excela...

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 05 cze 2008, 19:04

lisek_chz pisze:Nie tylko ilość ramu, ale też procesor, czy karta graficznya (nie polecam zintegrowanej)
Hehehehe, no tak, żeby przetworzyć dwadzieścia kilka kropeczek i kawałek zielonego prostokąta trza mieć nowego radeona :D. Nie mówie już o tych miliardach tabel, które przeciążają obecne karty graficzne O_O

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 05 cze 2008, 21:16

Wilmore pisze:A później wracając przejmę pewnie jakiś wielki klub, mam nadzieję na powrót do Norymbergi. Twisted Evil

zycze ci zeby sie udalo ale nie wiem czy to takie pewne jesli sam zrezygnowales (a pewnie tak bo przeciez nikt raczej nie myslal o zwolnieniu cie ze stanowiska). ja kiedys odszedlem z interu kiedy to w 5 sezonow wygralem 3x lm zaliczylem 1 final no i mistrzostwa. a po kilku latach chcialem wrocic ale zarzad nie byl przychylny moim staraniom i prosbom. nie wiem moze to jednorazowy przypadek ale tak czy owak sprawa jest dosc dziwna. zrozumialbym gdybym odszedl do milanu albo juve ale ja wybralem-o ile dobrze pamietam- celte vigo

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 05 cze 2008, 21:32

Wątpie abyś powrócił do Norymbergii. Ja grałem 17 sezonów Sportingiem Lizbona aby potem odejść do Bayernu, ale tam nie czułem się jak u siebie i od razu zatęskniłem za Sportingiem, ale mnie nie chcieli :( szkoda, że coś takiego w FMie jest iż raczej nie powrócisz do byłego klubu. Obecnie prowadzę K'lautern. Wprowadziłem ich jak na razie do 2 ligi - zastałem ich w Regionallidze

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 23:58

TS borys IFC pisze: zycze ci zeby sie udalo ale nie wiem czy to takie pewne
Metal pisze:Wątpie abyś powrócił do Norymbergii.
Jak mnie nie będą chcieli, to zrobię na chamca, pójdę na emeryturę i zrobię nowego managera - w Norymberdze.
Tymczasem zaczynają się ME, trafiłem do grupy z Czechami, Niemcami i Belgią, z Czechami i Belgią jestem również w grupie eliminacji MŚ, będzie ciekawie.
Na razie mój bilans w Polsce to 5 meczów - porażka i cztery remisy, z Francją, Ghaną (4 zespół MŚ pod moją wodzą), Singapurem ( :roll: ) i Egiptem. W każdym meczu ciała dawali moi napastnicy, gdyby byli skuteczniejsi...
Zaraz czeka mnie wybór kadrowiczów, sam jestem ciekaw ich formy, przez to, że nie mogłem na wiosnę przed ME rozgrywać sparingów, to byłem na 6 miesięcznym urlopie do 03.06.12 i teraz dopiero zobaczę, kto jest w jakim zdrowiu i formie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2008, 0:44

No to po grze.
Padł mi save. Co zabawne, bo w pewnym momencie komputer się zawiesił, gdy zapisywałem grę jednocześnie instalując program, po czym zrestartowałem komputer i wczytałem grę bez kłopotów. Wyłączyłem ją natychmiast, włączyłem po paru godzinach i "zapisana gra nie została wczytana".
Ciekaw jestem, czemu nie powstały autosave'y, nic...
Ale cóż, mówi się trudno i karierę Polską zaczyna od nowa. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”