Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 200

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 cze 2008, 18:27

Giggsy King pisze:Co za kretyn.

Tak bardzo podnosza ci cisnienie newsy jakie od paru dni serwuje prasa? :) W tym ten dzisiejszy...

Pierwsze news ze Ronaldo ma zarabiac 300 tys tygodniowo, tego samego dnia Ronaldo mowi ze oczekuje spelnienia obietnic Realu ( 300 tys + wielka kasa dla MU) Mnie to nie rusza :)

Cierpliwie czekam na rozwoj wydarzen a takie newsy ze strony "Terra" mnie bawia :]

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 cze 2008, 19:11

Rossi pisze:Cierpliwie czekam na rozwoj wydarzen a takie newsy ze strony "Terra" mnie bawia :]
Dokładnie, obrałem tę samą strategię. Leję już na kolejne doniesienia prasy. Interesują mnie tylko konkrety.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 05 cze 2008, 19:31

Jeśli piłkarz mówi że chce przejść to niech odchodzi ponieważ nie chcę widzieć zawodników w koszulkach z czerwonym diabełkiem na piersi którzy grają dla nas z 'prymusu". Poza tym moglibyśmy zażądać w zamian Robinho i jeszcze tyle kasy ile będzie potrzebne na sprowadzenie Benzemy :D Więc jeśli rzeczywiście nie chce dla nas grać to niech idzie za tyle ile jest wart :wink: Oczywiście jeśli odejdzie będzie mi bardzo przykro bo jest to chyba najlepszy zawodnik na Świecie ( obecnie ) Poza tym gdyby nie Fergie to prawdopodobnie nie zaistniał by tak w futbolu :cry:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2008, 19:39

Więc jeśli rzeczywiście nie chce dla nas grać to niech idzie za tyle ile jest wart
Dokladnie. tyle
majer13 pisze:Robinho i jeszcze tyle kasy ile będzie potrzebne na sprowadzenie Benzemy
Nie jest wart zaden zawodnik :P

Sam zwolennikiem tego transferu nigdy nie bylem i zdecydowanie wole, by Robinho w koncu dostal ten nowy kontrakt (swoja droga, jak to wyglada, ze migamy sie z podniesieniem zarobkow Brazylijczyka do 4 mln, a dla Ronaldo mialoby byc 10, nie mowiac o kwocie odstepnego :lol: ), a do tego Real zrobilby inne, bardziej rozsadne transfery. Sadzac po ostatnich wypowiedziach ludzi zwiazanych z Realem mozna po cichu na to liczyc, ale oni sa nieprzewidywalni w swoich zamiarach, a co dopiero, jak poczytali sobie ostatnie doniesienia :roll:

Ale ja to traktuje spokojnie. Ronaldo zostanie u Was, a Robinho u nas. Wszystkie newsy sciekaja po mnie :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 cze 2008, 19:58

Najpierw jeden z userów pisze, że nie chce zawodników, którzy nie chcą grać dla United, a później wymienia nazwisko Benzemy, który przecież nigdy nie ukrywał, że United nie jest drużyną jego marzeń. Dajmy sobie z nim spokój.

Łudziłem się, że Ronaldo choć trochę zmądrzał. Szczerze jednak mówiąc nie jest bardzo zaskoczony. Ja bym mu podziękował, ale jestem niemal pewien, że Fergie nie wypuści swojego talizmanu z rąk.

United > Ronaldo

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 05 cze 2008, 21:18

Az niewiadomo co o tym wszystkim myslec... :roll: Telenowela pt.,, Transfer Ronaldo" trwa. Z dnia na dzien nowe informacje najpierw Ronaldo ze chce zostac legenda United az do dzis ze chce odejsc.
Ciezko powiedziec co by bylo gdyby... Wiemy jak potoczyla sie kariera Beckhama po odejsciu z ManU czy aby nie podobnie bedzie wlasnie z Ronaldo? :roll:
Zarowno Gill,Fergie no i Glazer oczywiscie nie chca slyszec o sprzedazy Cristiano ale... ja nie widze sensu trzymania na sile zawodnika. Z niewolnika nie ma pracownika :evil:
Jednak jezeli ten transfer ma dojsc do skutku mam nadzieje ze ewentualna kwota nie zejdzie ponizej 100 mln funtow :twisted:
Ferguson jak nikt inny bedzie wiedzial na co przeznaczyc te transfery.
Mowi ze o wymianie ale jezeli juz to chcialbym Casillasa a to raczej nie mozliwe :wink:

Zobaczymy jak to sie wszystko potoczy narazie nie ma sie co przejmowac... Wydaje mi sie ze Ronaldo co innego mowi w angielskich gazetach a co innego w hiszpanskich czy brazylijskich :)

Pieniadze sa zespol mozna jeszcze bardziej wzmocnic a nie oslabic i na to licze :) Glory Glory Man United

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 cze 2008, 22:08

red85 pisze:Najpierw jeden z userów pisze, że nie chce zawodników, którzy nie chcą grać dla United, a później wymienia nazwisko Benzemy, który przecież nigdy nie ukrywał, że United nie jest drużyną jego marzeń. Dajmy sobie z nim spokój.

Dokladnie

Co do newsa. Za bardzo bym sie tym nie podniecal, ani nie smucil. I tak wszystko zalezy od Fergiego i Glazerow, ktorzy za nic nie puszcza Roniego , no chyba ze tak bardzo bedzie tego chcial.

Ja szczerze mowiac nie bede zanim plakal. Choc jest to obecnie najlepszy grajek na swiecie to wyzej cenie graczy ktorzy czuja silna wiez z klubem. Swoja droga, od dawien dawna bylo wiadome ze CR7 nie bedzie gral u nas do konca kariery, wiec moze jest to najodpowiedniejszy moment zeby zarobic na nim jak najwiecej kasy ? Imo 75 mln funtow to dla mnie smiech

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2008, 22:12

boskigonzo pisze:Imo 75 mln funtow to dla mnie smiech
Co w tym smiesznego? :>

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 05 cze 2008, 22:35

RealFan pisze:
boskigonzo pisze:Imo 75 mln funtow to dla mnie smiech
Co w tym smiesznego? :>
za zidana dali chyba 60mln euro a nie mial wtedy tak zajebistej formy jak ronaldo, przynajmniej 100 mozna za niego wziac.

Nie chce grac niech idzie do realu, i niech tam zgnije, jeszcze dostanie od nisterlooya bo oni sie bardzo lubili :evil: [/list]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2008, 22:37

internista1908 pisze:za zidana dali chyba 60mln euro a nie mial wtedy tak zajebistej formy jak ronaldo, przynajmniej 100 mozna za niego wziac.
:lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 cze 2008, 22:47

RealFan pisze:
internista1908 pisze:za zidana dali chyba 60mln euro a nie mial wtedy tak zajebistej formy jak ronaldo, przynajmniej 100 mozna za niego wziac.
:lol:
Zizou ostatni sezon w Juventusie miał naprawdę przeciętny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2008, 22:48

maciek_88 pisze:Zizou ostatni sezon w Juventusie miał naprawdę przeciętny.
Tylko mnie to gowno obchodzi. Mi chodzi o cos innego :P

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 cze 2008, 22:54

Za Zidane dali 75 mln euro :] primo , secundo Zizu juz w Juventusie byl wymiataczem, ale szczyt jego kariery i mozliwosci przypadal na gre w Realu. To tak do internista1908

Czemu smieszna ? Powolujac przyklad Zidane'a i zestawiajac to z tym ze ceny za pilkarzy znacznie poszly w gore w przeciagu tych kilku lat + to ze kluby zarabiaja coraz wiecej i wiecej wydaja na pilkarzy + to ze i wplywy ze sprzedazy koszulek i innych praw i duperel sie zwiekszyly + w koncu to ze sam pilkarz oddaje swoj los w rece managera , ktory jak wiadomo nie jest sklonny do sprzedazy , cena wydaje mi sie smieszna :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2008, 23:10

Cena smieszna? Takich pieniedzy nie jest wart zaden pilkarz. 75 mln funtow to jest po prostu kosmos i nawet na Cristiano nie ma sensu placic takich pieniedzy. Moze inaczej - to jest ta gorna granica. Jesli ta cena jest smieszna, to jaka nie jest? Z tymi wyzszymi cenami to niekoniecznie jest taka prawda, bo juz w tamtych czasach placilo sie ogromne sumy i nie chodzi mi tu wcale tylko o zakupy Realu. Te ceny, gdybysmy pomineli pojawienie sie glownie Chelsea i kilku innych klubow z Anglii, ktore sa duzo bogatsze, niz byly wcale bardzo znaczaco w gore nie poszly.

Dlatego tutaj nie widze takiego argumentu za wyzsza cena za Portugalczyka. Tym bardziej zestawiajac go z Zizou. Bo jedynym atutem gracza ManU jest w tym momencie wiek i w sumie tylko wiek, bo nawet jesli Zidane mial troche slabszy wczesniejszy sezon w Juve to niewiele to zmienia. Klasy pilkarz nigdy nie traci. Francuz, gdy przechodzil do Realu byl juz zwyciezca zlotej pilki, chyba dwukrotnie najlepszym graczem roku FIFA, a to tylko te najwazniejsze nagrody, przy czym swoja klase potwierdzal juz od ladnych paru lat. A Ronaldo? Mial za soba dobre sezony, ale wlasciwie to ten ostatni byl jego pierwszym tak genialnym. O jego prawdziwej wielkosci bedzie mozna mowic w momencie, gdy swoja forme utrzyma dluzej. Na razie jest gwiazda i pilkarzem bardzo medialnym, ale... no wlasnie :wink: Ma teraz czas, by sie potiwerdzic.

Dlatego uwazam, ze cena wyzsza niz 75 mln funtow zaslugiwalaby wlasnie na miano smiesznej. A nie na odwrot.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 cze 2008, 23:13

Się zwróci po roku ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”