Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 12 cze 2008, 2:51

niema co roztrząsać tej sytuacji, bo jak na razie mamy 0 punktów i chyba się to nie zmieni :D :D ale liczę że jakieś punkty ugramy z Austrią i Chorwacją :D :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 cze 2008, 6:35

z Onetu:
Dziś – godzina 20.45. W meczu o być albo nie być na mistrzostwach Europy reprezentację Polski poprowadzi Roger Guerreiro.

Czy to znaczy, że Roger będzie kapitanem dzisiaj? Co jak co ale wydaje mi sie ze jdnak kapitanem powinien byc ktos kto ma wiekszy staz w reprezentacji niz 3 mecze...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 cze 2008, 7:52

romantyk_emil pisze:jak na razie mamy 0 punktów i chyba się to nie zmieni
romantyk_emil pisze:ale liczę że jakieś punkty ugramy z Austrią i Chorwacją
To w takim razie myslisz ze zdobedziemy jakies punkty czy nie? Bo raz piszesz tak a raz inaczej...
Magnum pisze:Czy to znaczy, że Roger będzie kapitanem dzisiaj?
[`] Kapitanem zostal Bak, a chodzi w tym zdaniu z Onetu ze Roger bedzie rezyserem gry, rozumiesz ? Jak ktos ma poprowadzic zespol do zwyciestwa to musi byc kapitanem? Mam nadzieje ze to byla prowaokacja a nie pokaz swojego toku myslenia

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 12 cze 2008, 10:16

Martinho pisze:To w takim razie myslisz ze zdobedziemy jakies punkty czy nie? Bo raz piszesz tak a raz inaczej...

oczywiście że chce żebyśmy zdobyli jakieś punkty, ale jak dzisiaj nie wygramy to będzie bardzo ciężko z Chorwacja i wtedy będzie 0 punktów :(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 cze 2008, 11:19

To już przestaje być zabawne ... kontuzję odniósł Piszczek i na pewno nie zagra z Austrią.
Kto wie, może w ogóle by nie zagrał, jednak trochę martwią te ciągłe urazy. Piszczek niby nie trenował z naszymi na obozie, ale zawsze ...

Dziś gramy z Austrią. Kolejny mecz o życie. Roger ma grać od początku. Ciekawe jak dziś zaprezentują się Krzynówek, czy Smolarek. Myślę, że w ataku szansę powinien dostać Saganowski. Jensowi prawie gola strzelił.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 cze 2008, 11:35

Slyszeliscie co Prodl mowil w wywiadzie? Powiedzial cos w stylu ze musimy sie obawiac skrzydlowych reprezentacji Polski Rogera i Smolarka :? Hm... Chyba nie sa dobrze przgotowani taktycznie :shock: Ale moze to jakas napinka czy cos w tym stylu...

Piszczek kontuzja, nie ma co za bardzo sie tym przejmowac, jezeli Lobo nie bedzie mogl grac na prawym to mamy przeciez jeszcze Smolarka, Krzynowka i Zahorskiego ktorzy rowniez na prawej potrafia wymiatac. Nie wiem skad ta ogolna zaloba...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 cze 2008, 15:43

Dzisiaj Piszczek a jutro może to być Roger, Boruc czy Smolarek. To na pewno nie jest przypadek, taka ilość kontuzji nigdzie się nie zdarza. A skoro jeszcze Kuszczak coś wspominał to na pewno jest coś na rzeczy. Wg mnie jest to sprawka tego fizjologa, który dał naszym ten morderczy trening, być może źle ocenił ich przygotowanie fizyczne.
Martinho pisze:jezeli Lobo nie bedzie mogl grac na prawym to mamy przeciez jeszcze Smolarka, Krzynowka i Zahorskiego ktorzy rowniez na prawej potrafia wymiatac.
Weź mi przypomij mecz, w którym jeden z tych piłkarzy wymiatał na prawej pomocy. Nagle nam się czterech prawych pomocników zrobiło. A Krzynio i Ebi to jakoś na swoich pozycjach sobie nie radzaili, więc skąd pewność, że na RM będą wymiatać? :lol: Bagatelizowanie tej sytuacji to głupota. Miał być Kuba a teraz nawet Zahorski będzie OK. I ta ślepa wiara w Leo... Z plagą kontuzji nawet najlepsi szkoleniowcy sobie nie radzą

Dzisiaj mecz z Austrią, kluczem do zwycięstwa będzie gra w obronie czyli powstrzymanie Ivanschitza i to, jak poradzi sobie Roger.

PS. Ciekawe czy po wpuszczonym golu Boruc będzie kołyskę robił

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 cze 2008, 15:50

Corinthians pisze:PS. Ciekawe czy po wpuszczonym golu Boruc będzie kołyskę robił
heh, żart nie na poziomie :] Życzmy sobie, abysmy się nie musieli o tym przekonać.

Jak na moje oko to po meczu z Niemcami zbyt duża wiara jest w Rogera. Fakt - wszedł na boisko i był jednym z lepszych, utrzymywał się dłużej niż inni przy piłce, dobrze dogrywał, ale nie jest powiedziane, że dziś będzie wymiatał. Czuje, że jak mu mecz nie wyjdzie, to znów w drugą stronę wszyscy będą krzyczeć. Że patałach, że nieudacznik, że Polska dla Polaków [ogólnie piszę, nie kieruje tego nie nikogo konkretnego]

Zagrać wszyscy muszą na swoim dobrym poziomie, a nawet na ciut wyższym jeśli chcą powalczyć z Austrią. Sam Roger nam nie wystarczy.
Corinthians pisze:Wg mnie jest to sprawka tego fizjologa, który dał naszym ten morderczy trening, być może źle ocenił ich przygotowanie fizyczne.
też to biorę pod uwagę, ale przecież Piszczek nie trenował z nimi w czasie tych przygotowań, tylko wypoczywał :think:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 cze 2008, 15:53

fieldy pisze:też to biorę pod uwagę, ale przecież Piszczek nie trenował z nimi w czasie tych przygotowań, tylko wypoczywał
No ale jak przyjechał to już trenował. Razem chyba z tydzień jest już na zgrupowaniu. Fakt, że kontuzja Piszczka to być może zwykły pech, no ale i tak tych kontuzji jest w cholerę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 cze 2008, 16:22

Corinthians pisze:Dzisiaj Piszczek a jutro może to być Roger, Boruc czy Smolarek. To na pewno nie jest przypadek, taka ilość kontuzji nigdzie się nie zdarza.
do Barcelony im daleko.
A nie zdazra sie w innych ekipach bo tam takie treningi to normalka. Zobacz ze tylko Kuszczak zlapal kontuzje na zgrupowaniu a reszta? Tak sie zdarza a ze o wielki zuraw ma kontuzje to mogl trenowac, a nie sie opalac. w kazdym razie bez niego jestesmy silniejsi niz z nim.

Co do ekspertow z polstau to mnie krew zelawa ich krytyka. Kazdy z nich mial szasne byc takim madrym a co osiagneli. do dzis pamietam jak Hajto wygrywal glowki z Koreanczykami, Swierczewski rozgrywal a Boniek wygrywal z Lotwa. A Kowala nie krytykuje bo ukonczyl wyzsze studia

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 cze 2008, 16:27

Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Mariusz Jop, Jacek Bąk, Michał Żewłakow - Euzebiusz Smolarek, Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek - Roger - Marek Saganowski.

POLSKA :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 cze 2008, 16:30

Na całe szczęscie Lewandowski gra. Bez niego byłoby dużo ciężej.

Żewłakow na lewej, czyli Leo już nie ryzykuje z Golańskim, choć nie wiem czy nie ryzykuje teraz z Jopem na środku.
Mam nadzieję, że Saganowski da sobie radę. Obrona Austriaków zbyt mocna nie jest, myśle że mamy całkiem spore szanse im coś strzelić.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 cze 2008, 16:34

Jednak Corinthians Smolarek bedzie gral na skrzydle. I wg mnie i ojca Ebiego lepiej mu idzie na skrzydle niz w ataku i to jest jego pozycja.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 cze 2008, 16:41

Martinho pisze:Jednak Corinthians Smolarek bedzie gral na skrzydle. I wg mnie i ojca Ebiego lepiej mu idzie na skrzydle niz w ataku i to jest jego pozycja.
No ale Ebi grał na lawym skrzydle, a nie na prawym. Spore ryzyko Leo, ale mimo wszystko wole Smolarka niż Łobodzińskiego, chociaż chciałbym Piszczka.
Zobaczymy cze Ebi będzie wymiatał :)

Nie spodziewałem się takiego składu, ale muszę powiedzieć, że jest całkiem fajny, oby tylko się sprawdził.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 cze 2008, 16:47

Po co Leo wział Wawrzyniaka skoro boi sie go wystawiac, ja nie jestem jego zwolennikiem, ale gosciu naprawde dobrze wygladał w meczach towarzyskich. Teraz gramy prawym i przenosimy Żewłakowa ze środka.

Dziwily mnei decyzje Leo i nadal dziwia, skoro nie był pewny Bronowcikiego i nie wierzyl w Warzyniaka, to mogl powołac Garncarczyka czy Kowalczyka. Nie teraz szukac jakies 10 alternatywy. Nabrał chyba luczie, zeby poprostu zapełnić 23- osobowa kadre. Pazdan pewnie minuty nie zagra, Kokoszka i Gargula podobnie.

Słysze o kontuzjach, to jestem zdania, zeby dokoptowac jeszcze 10 fizjologow i asystentów z USA i Holandii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”