Szybkie google i prosze bardzo: Irving ustanowil nagrode ale 1000 funtow jezeli ktos mu przestawi dowod iz Hitler nakazal utworzenie komor gazowych.
Nie tak szczodry byl jak nam tutaj sugerujesz.
Przyznaje coś mi się pomyliło. Jak ja poszukałem to na pierwszej stronie wyników znalazłem 3 różne odpowiedzi. 1000 funtów, 10 tysięcy funtów, 10 tysięcy euro. Jednak pozostańmy przy 1000 funtów. Nie o Irvinga toczy się spór. Jednak fakt faktem, że nikt nagrody nie odebrał, nie wygrał. A ja mam wątpliwości czy Irving nie jest więźniem sumienia. Mimo, że AI odmówiło pisanie listów w jego obronie. Jak sądzisz Chłopaczek? Ja tutaj nie mam jakoś silnie wyrobionego zdania.
Nie bede rozwodzil sie nad ewolucja bo to nie temat o tym.Niepotrzebnie sprawe rozdrabniasz.Ewolucja jak przeciez napisalem ma jeszcze pewne luki nie wszystko zostalo dokladnie wyjasnione ale z roku na rok tych "sfer cienia" jest coraz mniej.
Ja uważam, że potrzebnie bo jako te luki przedstawiasz jakieś błahostki. A sam początek życia to nie jest jakaś tam błahostka.
Chlopaczek pisze:Chcialoby sie zapytac: co Ty wiesz o Dawkinsie?Przeczytaj sobie jakies jego ksiazki a nie wycinki z gazet.Naprawde broni sie sam.
Swój osąd formułuje na podstawie tego co napisała / przedrukowała GW. Oczywiście to jest niesprawiedliwe w jakimś tam sensie. Tylko ja podchodzę do tego tak, skoro ktoś jest tak wybitny to nie pozwoli sobie na takie błędy jakie mają miejsce w tym tekście. A przynajmniej nie powinien. Mimo oczywistych wymogów długości, czy niemożności dogłębnej analizy.
Na poczatek polecam "Samolubny gen" potem "Bog urojony".Dzieki temu sie przekonasz jakie on ma pojecie o islamie.I nie tylko o islamie.
To jakiś tam wyrwany cytat przeze mnie z tej strony, którą podałeś.Bóg urojony pisze:Dla moich celów (przynajmniej dla większości z nich) różnice między tymi trzema „religiami Abrahama” nie są jednak istotne. Głównie odnosić się będę do chrześcijaństwa (chyba, że zaznaczę, że jest inaczej), a to z tego prostego powodu, iż religia ta jest mi najlepiej znana.
Co pisze źle, jakie uproszczenia stosuje wskazałem wcześniej.
A co ja wiem o Islamie? Myślę że z racji studiów, tekstów jakie ostatnimi czasy przyszło mi czytać (np. teksty wspomnianego przeze mnie Tibiego) mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że na temat mieszania się polityki i Islamu mam wiedzę powyżej przeciętnej.
Tak poważnie? Tutaj bez zgryźliwości, bo po raz pierwszy spotkałem się z takim poglądem. Mógłbyś napisać coś więcej.Ojciec Pio byl oszustem sam wywolywal swoje stygmaty.Masz swoja "nadprzyrodzonosc".
Chlopaczek pisze:Religia nie powinna cieszyc sie specjalnymi wzgledami.Trzeba ja wziac za pysk dosc panoszenia sie.
Chodzi Ci o to co "punktował" rzeczony Rysiu, czy o coś jeszcze? Ja jako politolog (przyszły politolog - jak to brzmi pięknie...) lubię takie stwierdzenia. Ponieważ, żeby coś było faworyzowane to musi być (a przynajmniej to chyba najłatwiejsza droga) powiązane z państwem. Jakbyś mógł rozwinąć byłbym wdzięczny.