Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 26

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 13 cze 2008, 20:26

Tez tak uwazam... Tym bardziej ze karny nie byl z kapelusza. Troche zaczyna sie przesadzac z tym wszystkim...

karny byl jak najbardziej z kapelusza. Ale co tam, szpece z Uefy widzieli lepiej.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 13 cze 2008, 20:43

Niema co się dziwić ze UEFA broni swojego człowieka, kto go obroni jak nie oni;> ale zawalił na całej linii ale na pewno się cieszy bo coś kasy wpadło, bo tacy angielscy sędziowie to mało zarabiają...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2008, 23:30

Piotr pisze:karny byl jak najbardziej z kapelusza. Ale co tam, szpece z Uefy widzieli lepiej.

Prasa we Francji i Hiszpanii takze podziela zdanie UEFA. Oni sa raczej bardziej obiektywni. Prawda jest taka,że Lewandowski nie powinien sie tak zachowac. Mowi sie, ze takich sytuacji w polu karnym podczas spotkania jest kilka, tak wskazcie mi podobne w meczu Polska- Austria. Takich karnych HW nie zagwizdałby w Premiership, a czy to jest Premiership. Bylo pociagniecie w jakis sposob niedozowlony Lewy zatrzymal Austriaka.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 cze 2008, 23:57

fooins pisze:Świetna twórczość tej stronki.
Zajebista po prostu. Jej twórca też, ale mógłby najpierw skończyć podstawówkę.

Wypadałoby świeczkę postawić.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2008, 11:43 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 cze 2008, 0:10

[']

A ja włąśnie wróciłem z meczu z Wiednia :) Atmosfera była niesamowita, mam nadzieję że było słychać jak czasem przekrzykiwaliśmy Austriaków. To co robił wczoraj Roger to było coś nie z tej ziemi, każda, dosłownie każda piłka zagrana do niego to była groźna sytuacja. Bardzo słabo funkcjonowała za to prawa strona gdzie Sagan w ogóle nie asekurował, a Austriacy robili Wasilewskiego w [ch**] jak chcieli :? mimo wszystko wrażenia niesamowite... A po meczzu poza stadionem wszyscy razem "sędzia [ch**]!" :P

WP//fieldy (zaznacz na czerwono jak już będzie aktualne):P

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 14 cze 2008, 0:38

Jarzinho pisze:
Piotr pisze:karny byl jak najbardziej z kapelusza. Ale co tam, szpece z Uefy widzieli lepiej.

Prasa we Francji i Hiszpanii takze podziela zdanie UEFA. Oni sa raczej bardziej obiektywni. Prawda jest taka,że Lewandowski nie powinien sie tak zachowac. Mowi sie, ze takich sytuacji w polu karnym podczas spotkania jest kilka, tak wskazcie mi podobne w meczu Polska- Austria. Takich karnych HW nie zagwizdałby w Premiership, a czy to jest Premiership. Bylo pociagniecie w jakis sposob niedozowlony Lewy zatrzymal Austriaka.
Cóż to za prasa. od kiedy to hiszpanscy dziennikarze sa madrzejsi w tej materii niz sedziowie miedzynarodowi czy nawet Austriacy ktorzy zdazyli sie juz wypowiedziec w tej sprawie i uznac błąd sedziego-Tadeusz Diakonowicz i jeden z glownych dowadzacych calej imprezy Heinz Palme

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 cze 2008, 1:08

Fishbone pisze:W pierwszej połowie nie mogło a miało być 3:1 dla Austrii jak byk.
Kolejny :angry2: Jedź do Austrii powiedz Leo żeby w ostatnim meczu nie wystawiał Boruca bo jest za dobry i broni piłki które powinien był puścić. O Borucu w ogóle się nie będę wypowiadał bo to oczywisty skandal być w takiej formie... a co mi tam - na stos z nim :!:

Jeszcze nawiążę do konferencji z udziałem Leo Benhałera. Otóż autentycznie rozbawił mnie jakiś dziennikarz który powiedział że po meczu z Portugalią my Polacy myśleliśmy że juz zawsze będziemy tak grali i jesteśmy tacy super :haha: No ale przyszło Euro i może do niektórych dotarło na czym polega różnica pomiędzy finałami ME a eliminacjami które jak nazwa wskazuje są tylko a nie aż eliminacjami. Dlatego też na Euro powinni jechać najlepsi w danej chwili a nie za zasługi jakby to miała być wycieczka. Popatrzcie co teraz gra Smolarek - gwiazda eliminacji (bynajmniej nie twierdzę że Ebi powinien zostać w domu ale choćby jego przykład pokazuje różnice obu imprez) :glass: Także teraz z tą samą Portugalią dostalibyśmy tęgie lanie a nasze dobre mecze z nimi pójdą w niepamięć. Bo czym one będą gdy Portugalczycy zdobędą medal na Euro. No tak tylko my Polacy będziemy się cieszyli z dobrych meczach w eliminacjach a ci gdy zajdą daleko z sukcesu w finałach ME :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2008, 1:13

Piotr pisze:Cóż to za prasa. od kiedy to hiszpanscy dziennikarze sa madrzejsi w tej materii niz sedziowie miedzynarodowi czy nawet Austriacy ktorzy zdazyli sie juz wypowiedziec w tej sprawie i uznac błąd sedziego-Tadeusz Diakonowicz i jeden z glownych dowadzacych calej imprezy Heinz Palme
Sędziowie międzynarodowi? UEFA uważa, że błędu nie było. Nie słyszałem żadnych opinii innych sędziów.

ssequ
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ssequ » 14 cze 2008, 10:38

Kolejny Angry2 Jedź do Austrii powiedz Leo żeby w ostatnim meczu nie wystawiał Boruca bo jest za dobry i broni piłki które powinien był puścić. O Borucu w ogóle się nie będę wypowiadał bo to oczywisty skandal być w takiej formie... a co mi tam - na stos z nim Exclamation
Respect :D To nie Austriacy nie strzelali, to nasz Boruk bronił :) Więc skończmy temat 0:3 po pierwszych 20 minutach, bo po to mamy Boruca, Fabiana czy Kuszczaka - IMO wszyscy prezentują podobne umiejętności, różnica tkwi w stylu gry i doświadczeniu.
Atmosfera była niesamowita, mam nadzieję że było słychać jak czasem przekrzykiwaliśmy Austriaków.
Co jak co, ale publiczność polska mnie rozwalała :shock: Stary Austriaków prawie nie było słychać, jak na taką przewagę liczebną jaką oni mieli było rewelacyjnie :)

Co do gry... to na pewno postęp jest widoczny. Bo spójrzmy jak personalnie wygląda ta kadra, a jak wyglądała kadra Janasa. Brakuje nam w chwili obecnej masę ważnych piłkarzy, niektórzy kontuzjowani, niektórzy w słabszej formie, a jak wiadomo żebyśmy mieli szanse osiągnąć sukces na takie braki sobie pozwolić nie możemy. Mamy naprawdę bardzo dobrą jedenastkę, brak nam jednak zmienników na poziomie Euro czy WC. I niech mi ktoś nie skomentuje moich słów np. "Gdzie jest Zieńczuk, Brożek, Jeleń, Sikora??", bo jeśli tacy piłkarze jak Smolarek czy Krzynówek średnio sobie radzą na Euro to tym bardziej Zieńczuk czy Brożek... Jeleń cały sezon kontuzja, bez formy fizycznej, więc i szybkości - swojego największego atutu. Natomiast Sikora nie pasuje to koncepcji 4-2-3-1, która zaczyna powoli zastępować stare, dobre 4-4-2, jak kiedyś ono zastąpiło 3-5-2 :) Trudno sobie wyobrazić Sikorę na pozycji centralnego napastnika, musiałby więc rywalizować z Żurawskim czy Rogerem, no bo chyba nikt sobie nie wyobraża tego, żeby Leo zmieniał swoją koncepcję gry pod Sikorę... ;) Teraz widać jak brakuje napastnika typu Matusiak czy Rasiak i wiemy dlaczego Leo tak forsował Matusiaka - bo to piłkarz idealny do tej taktyki i jeden z nielicznych tego typu w Polsce - jeśli jest on w formie jest piłkarzem silnym, potrafiącym zgrać i górne i dolne długie podanie do 3 ofensywnych pomocników (Roger, Smolarek, Żurawski czy Krzynówek), jednocześnie Radek w formie jest dość skuteczny, ma dobre uderzenie. Niestety tak wartościowy piłkarz dla naszej kadry (szczególnie do tej taktyki) kompletnie się pogubił - szkoda, bo zgadzam się z Leo, że ma on ogromny talent, a zamiast przez ostatnie 2 lata się rozwinąć, się Radek cofnął... Mam jednak nadzieje, że wróci do swojej normalnej dyspozycji na następne kwalifikacje. Bo mamy w naszym kraju całą masę szybkich, niskich, skutecznych napastników - jak Brożek czy Sikora, ale przy taktyce Leo 4-2-3-1, nie pasują oni do naszych "gwiazd" w pomocy, które aby pokazać swoje najlepsze strony potrzebują silnego napastnika do zgrania piłki, do którego można zagrać ze skrzydła na głowę, który potrafi sam obrócić się z piłką. A taktyka z 5 pomocnikami jest dla polski zdecydowanie najlepsza, bo nasi pomocnicy nie są aż tak dobrzy, żeby mogli grać "czwórką" - na tym poziomie do tego potrzeba prawdziwych gwiazd w linii pomocy - a polska linia obrony bez 2 defensywnych pomocników również nie funkcjonowałaby dobrze... I to jest IMO powód takich a nie innych powołań, zastosowania takiej a nie innej koncepcji gry. Na zakończenie trosze marzeń...jak mógł przypuszczalnie wyglądać nasz skład bez kontuzji, wszyscy w formie i wszyscy chcą w kadrze grać (aluzja do sobola ;) ) - dla mnie nasz najlepszy możliwy skład, jak potrzeba się z niego wytłumaczyć, mogę strzelić kolejną litanię :D

Boruc - Golański, Żewłakow, Radomski, Bronowicki - Lewandowski, Sobolewski - Błaszczykowski, Roger, Smolarek - Matusiak.

I trochę optymizmu - skład przyszłości, nieco ofensywny i fantazyjny :D

Boruc (Fabiański, Kuszczak) - Golański, Kokoszka, Jodłowiec, Lisowski - Dudka - Błaszczykowski, Roger, Majewski, Smolarek - R.Lewandowski :)

...i pewnie ktoś z obecnych utalentowanych 18-19-20 latków :) Środek pomocy Roger-Majewski - postrach Europy, jak van der Vaart i Sneijder na Euro 2008 :D :D :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2008, 10:47

Yukasz pisze:eszcze nawiążę do konferencji z udziałem Leo Benhałera. Otóż autentycznie rozbawił mnie jakiś dziennikarz który powiedział że po meczu z Portugalią my Polacy myśleliśmy że juz zawsze będziemy tak grali i jesteśmy tacy super
Bo Leo sam tak myslal, gadal farmazony ze mamy dosc dobrych pilakrzy, stac nas na wygranie Euro itp a teraz naraz ze brakuje mu pilkarzy, ktorzy graja regularnie w klubach (to trzeba bylo takich powolac)
W ogle pisalem przed mistrzostwmi dlugo dlugo ze bedzie 3 miejsce w grupie jak zawsze to niektorzy chcieli wyprowadzic mnie z bledu - gdzies to jest w reprezentacyjnym temacie
Jak zawsze nie potrzebnie byl pompowany balonik, duzo osob w to uwierzylo a juz ta lwia czesc ktora w ogole nie zna sie na pilce dala zupelnie porwac sie w ten wir ...
Mimo ze osognelismy sukces jakim jest pierwszy wystep na Euro to parzac na powolana kadre jest ona najmniej okazala sposrod ostatnich lat gdzie nie udawalo sie awansowac ...
tylko ze meilsimy duzo szczescia a nic nie rgalismy poza 1 mecze z Portugalia
Ciekawe czy Leo pojedzie sobie do Meksyku ...

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 14 cze 2008, 10:51

Magnum pisze:
Piotr pisze:Cóż to za prasa. od kiedy to hiszpanscy dziennikarze sa madrzejsi w tej materii niz sedziowie miedzynarodowi czy nawet Austriacy ktorzy zdazyli sie juz wypowiedziec w tej sprawie i uznac błąd sedziego-Tadeusz Diakonowicz i jeden z glownych dowadzacych calej imprezy Heinz Palme
Sędziowie międzynarodowi? UEFA uważa, że błędu nie było. Nie słyszałem żadnych opinii innych sędziów.
A ja słyszałem :wink: Wczoraj kolejnego w Tvp Info. A co ma czlowieku uwazac Uefa :!: Przeciez nie beda naglasniac skandali w swoich flagowych rozgrywkach. Ty zawsze sluchasz Uefy czy jednak ogladales mecz i widziales w jak niefortunnych okolicznosciach zostal podyktowany karny. Wiadomo ze to karny na zamowienie. Dzis kolejne komentarze z prasy swiatowej
Financial Times:"Sędzia Webb zrobil z siebie idiote"

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 14 cze 2008, 11:41

czeher pisze:Ciekawe czy Leo pojedzie sobie do Meksyku ...

na wakacje tylko, bo selekcjonera juz tam znalezli ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2008, 11:56

Piotr pisze:Dzis kolejne komentarze z prasy swiatowej
Financial Times:"Sędzia Webb zrobil z siebie idiote"
http://sport.onet.pl/0,1264200,1769316,wiadomosc.html
peepe pisze:bo selekcjonera juz tam znalezli
to cos nowego, bo wg mnie tymczasowy

W sumie nie staloby sie nic zlego, 2kandydatow jest/mam :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2008, 12:07

Magnum pisze:Sędziowie międzynarodowi? UEFA uważa, że błędu nie było. Nie słyszałem żadnych opinii innych sędziów.
Oczywiscie nie ogladam TVP Info, ale jesli tak by było to mysle, ze jakas wypowiedź by sie na jakims serwisie typu onet, interia, wp znalazła. Narazie dostrzegłem tylko skrzywdzonych Polaków przeciw UEFa, prasie w kilku krajach, gdzie codzine maja do czyneinia ze spotkaniami na najwyzszym poziomie i osobami pokroju Strachana, wszyscy oni widzieli słuszny karny. Polacy zostali skrzywdzeni. Moze i tak ja po powtórkach odgwizdałbym karnego, a napewno były podstawy do niego Lewandowski w niedozowlony sposob ograniczyl swobode Austriaka i to jego wina, nie jakiegos tam sedziego.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 14 cze 2008, 12:43

http://www.dziennik.pl/opinie/article19 ... tml#reqRss

czecher, przekonuje cie opinia angielskich brukowcow? Bo ja ogladalem mecz i karny byl podyktowany nieslusznie, zwlaszca biorac pod uwage okolicznosci

Jarzinho pisze:Oczywiscie nie ogladam TVP Info, ale jesli tak by było to mysle, ze jakas wypowiedź by sie na jakims serwisie typu onet, interia, wp znalazła

Portale przez Ciebie wymienione chca miec tylko jak najwiecej wejsc dlatego publikuja kłamstwa pojedynczych dziennikow zeby troche podenerwoac internautow i zmusic do bluzgania na inne kraje

używaj funkcji "zmień" // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”