EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post autor: wianuch » 14 cze 2008, 22:10

Gomis nie jest jeszcze gotowy na taką imprezę jak Euro. W sparingach może i daje radę, w St Etienne również. Nie śledziłem gry tego zawodnika w lidze francuskiej, ale to co pokazuje teraz to jedna wielka kasza. Anelke zawsze postrzegałem jako piłkarza przeciętnego. Brak powołania Trezegueta i Sahy spowodował, że Domenech nie ma kim grać. Powoływanie na siłę młodych jest według mnie bez sensu + fakt, że Henry jest bez formy pwoduje, że Francja jest słabiutka.
Pomoc bez Zidane'a i Vieiry nie umie się odnaleźć, Malouda bez formy, Toulalan :lol: Ribery trzyma fason, ale to zdecydowanie za mało. Obrona opiera się na tej z MŚ2006, gdzie świetnie rozumieli się z Barthezem, po zmianie golkipera nie jest już tak różowo, a lata też robią swoje niestety.
Domenech powołał piłkarzy, którzy niewypalili i sądze, że po Euro odejdzie. W francuskiej reprezentacji potrzebna jest zmiana, zastrzyk świeżości.

Nie wiem czemu Holandia miałaby na siłę walczyć o awans dla Włochów lub Francuzów. Awans z pierwszego miejsca mają zapewniony, a porażka z Rumunią byłaby im na ręke. Nie wiem czemu niektórzy zwycięstwo nad Rumunami określają mianem 'zachowania się po sportowemu' Van Basten wystawi rezerwowy sklad, jeżeli wygrają nic się nie stanie, jeżeli poniosą porażke również.

Sting111 - źle prawisz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”