W Niemczech Francja grała zajebiście, najlepiej z wszystkich (mówie tu o fazie pucharowej). Była faworytem spotkania z Włochami, przedtem pokonała Brazylię, Portugalię i Hiszpanię. A Włosi? 1-0 z karnego w 90 min z Australią, rozpierdol żałośnie słabych Ukraińców i fart w dogrywce w meczu z Niemcami. Nie wiem o czym ty mówisz człowieku, nie wiem kto wg. Ciebie miał zostać (wice)mistrzem świata?vakabayashi pisze:niezasłużone wicemistrzostwo świata
Akurat z 3 graczy, których wymienileś do 2 nie można się wogóle przyczepić. Makelele jest tak samo dobry jak był 2 lata temu, wogóle ten człowiek jest przykładem idealnie równej formy przez całą swoją karierę. Sagnol jako prawy obrońca też jest jasnym punktem reprezentacji, ciśnie do przodu w przeciwieństwie do Abidala.vakabayashi pisze:Thuram, Makelele,Sagnyol
Evra grał z Holandią cały mecz i gówno pokazał. Nasri, Diarra i Benzema to pilkarze za młodzi na taką imprezę co znakomicie pokazuje Gomis. Nie ma co na siłę wystawiać młodych skoro jednak odstają jeszcze poziomem od swoich nieco starszych kolegów. Prawda jest taka, że Domenechowi poza tym, że nie powołał Trezegueta i ew. Sahy nie można wiele zarzucić. We Francji aktualnie następuje zmiana pokoleń, starsi piłkarze są już za starzy do wygrywania, mlodzi piłkarze są za młodzi.vakabayashi pisze:zamiast nich powinii grać Nasri, Diarra, Benzema czy Evra
Nie zmienia to jednak faktu, że Domenech powinien zostać zwolnionym o czym już wspominałem w poprzednim poście.