1/4 Finału ME: Portugalia - Niemcy (19.06.2008)

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: EuGeniusz » 20 cze 2008, 9:14

I gdzie ta wielka Portugalia, co miała zmiażdżyć Niemuszków? Portugalia do domu, Euro to nie miejsce dla frajerów.
Spokojnie,spokojnie.Ja też kibicowałem Niemcom ale szacunek po tym meczu mam i dla Portugalii.Dla mnie mecz był wyrównany .Niemcy byli lepsi o tyle bo strzelili jedną bramkę więcej. I to o tą zdobytą przez Ballacka przy której sędzia mógł odgwizdać faul.Mogę jeszcze dodać że Niemcy byli lepiej poukładani taktycznie i chyba w tym meczu bardziej im się chciało i to całej drużynie.Przed meczem Scolari podawał wzrost Niemców i swojej drużyny i mówił że musi coś z tym zrobić ,jednak nic nie wymyslił.Podobało mi się też prowadzenie meczu przez sędziego ,pozwalał grać ,nie przerywał akcji tylko dlatego że któryś z zawodników "się przewrócił".Wczorajsza gra Niemców napawa mnie optymizmem przed 1/2 finału i myślę że juz nie będą tak bezradni w meczu z(znowu) Chorwacją ,bo to ich typuję na następnych rywali.Ale to tylko optymizm bo szanse oceniam na równo i to obojętnie kto będzie rywalem Niemców.Na tym etapie (mowię już o ćwierćfinałach) nie ma zdecydowanych faworytów co wiedzą wszyscy którzy pamiętają turniej ME sprzed czterech lat.Tak więc poczekamy i zobaczymy.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”