FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 685

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 cze 2008, 12:48

a ja nie chce zadnego Arszawina. Jakos nigdy nie potrafilem uwierzyc w nagla eksplozje talentu w wieku 27 lat. W sumie za Adebayorem tez nie przepadam(moze jest to spowodowane,tym iz Ade nie prezentuje nawet rownego poziomu wzgledem Eto'o i nie ma wiecej do zaoferowania.),ale pewnie pozniej przekonalbym sie do niego. Hlebowi tez mowie nie :roll: taki dziwny jest troche....potrzebny nam pomocnik strzelajacy bramki, a Bialorusin tego nie gwarantuje w ogole. Ostatnie sukcesy odnosilismy min. gdy Deco trafial do siatki z dystansu,pozniej juz tego nie bylo. Ja chce Lucho Gonzaleza :pray:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 12:55

A mi właśnie wiek odpowiada bo nie potrzebujemy kolejnego utalentowanego piłkarza. Chcę kogoś na teraz a nie na jutro. Po to mamy szkółkę, aby brać młodych grajków. Arszawin pasowałby do Barcelony bo mimo iż widnieje jako napastnik to z powodzeniem może grać jako ofensywny pomocnik. Poza tym pasowałby na obie strony ataku lepiej niż Iniesta. Z mojej strony zdecydowane TAK dla Andrieja :P

Jeśli chodzi o napastnika to wiadomo, że nie sprowadzimy nikogo lepszego od Eto'o (ani nawet równego klasie) i w zasadzie nie o to walczymy. Pep potrzebuje zawodnika innego niż Samu.

A patrząc na nazwiska pomocników jakie pojawiają się w mediach to widać wyraźnie, że nie szukamy pomocnika strzelającego bramki.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 cze 2008, 13:34

Arszawin to w dalszym ciągu wielka niewiadoma, moim zdaniem. Jest czołowym piłkarzem Zenita zdobywcy P UEFA, zagrał dwa świetne mecze na EURO to bardzo fajnie
Mentor pisze:Poza tym pasowałby na obie strony ataku lepiej niż Iniesta
Zapewne tak jest, ale nie wiadomo jakby sobie radził w innym otoczeniu reprezentacja to inna bajka. W 1994r. niejaki Oleg Salenko(Rosjanin) był królem strzelców mistrzostw świata w USA. I jakoś kariery nie zrobił. Poza tym drogi wg prasy od 15 mln trzeba rozmowę zaczynać. Pewnie trafi do Man City albo coś w tym stylu. Jeśli wogule bo i po co miał by gdzieś się ruszać. Dobrze zarabia, kibice go wielbią, Zenit będzie grał w LM.
Kończąc ten przydługi post jestem na nie :naughty:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 13:46

Jeżeli 15 mln euro to drogo to chyba niektórzy będą niemile zaskoczenie pieniędzmi jakie trzeba będzie wydać na nowego pomocnika. Nie zdziwiłbym się gdyby 'drogi' Arszawin okazał się najtańszą opcją bo Hleb za 15 pewnie nie przyjdzie a poza tym nie wydaje mi się bardziej potrzebny (i to delikatnie mówiąc) niż taki Andriej.

A po co miałby się ruszać? Jeżeli chce zrobić większą karierę niż dotychczas to teraz albo nigdy. Dla niego to życiowa szansa i tyle.
grzegorzfcb pisze:przydługi
Bez przesady :lol: :roll:
grzegorzfcb pisze:Kończąc ten przydługi post jestem na nie
A co sądzisz na temat Hleba :>

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 14:01

Mentor pisze:A co sądzisz na temat Hleba
Ja Ci tylko Mentor napiszę, że Hleb jest coraz bliżej Barcelony. Nasri jest już w Londynie (chociaż nie do końca, ale myślę że to kwestia godzin), a dzisiaj słyszę o zainteresowaniu Silvą. Jeśli tak potoczą się sprawy Białorusin niebawem zawita na Camp Nou.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 14:03

Ja też uważam, że Hleb wyląduje w końcu u nas i jakoś to przeżyję, ale nie jestem zachwycony tym transferem. Hleb to dobry zawodnik, ale nie jestem przekonany czy akurat takiego piłkarza potrzebujemy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 cze 2008, 14:05

Ostatnio sprawa Hleba trochę ucichła i o Ade się więcej mówi. Może Hleb już nie jest potrzebny ? :D

Ja bym nie marudził jakby jednak został na Emirates.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 cze 2008, 14:07

Mentor pisze:Bez przesady
Chodziło mi raczej o zawiłe uzasadnienie mojego "niet" :D
Mentor pisze:A co sądzisz na temat Hleba
Uważam go za bardzo solidnego, europejskiej klasy piłkarza. Niby dobry technicznie, drybling ale z asystami chyba już gorzej, podobnie z bramkami. Nie jest lepszy od Iniesty na środku. Aczkolwiek byłbym za ... gdybyśmy zmieniali ustawienie i grali czwórka w pomocy.
:wink:
Z Arsenalu dla nas to chyba był by lepszy... Rosicky. Ale jakby miał inne zdrowie
Berik pisze:Ja chce Lucho Gonzaleza
To byłby dobry pomysł :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 14:10

fieldy pisze:Ja bym nie marudził jakby jednak został na Emirates.
O właśnie. Ja też bym nie marudził jakby Hleb został jednak na Emirates.
grzegorzfcb pisze:Aczkolwiek byłbym za ... gdybyśmy zmieniali ustawienie i grali czwórka w pomocy.
Jakby to miało wyglądać? Messi jako mediapunto? Kto wtedy w środku? Rozpisz mi to :P

Lucho też chciałem od dawna i w sumie wciąż wolałbym jego niż Białorusina aczkolwiek jeden Lucho i tak nie rozwiąże naszych problemów.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 14:11

fieldy pisze:Ja bym nie marudził jakby jednak został na Emirates.
Ja też nie ;) Wiadomo jak jest u nas z kontuzjami.

Swoją drogą, jestem bardzo ciekawy jak będzie wyglądał skład Barcy w następnym sezonie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 cze 2008, 14:20

Mentor pisze:Jakby to miało wyglądać? Messi jako mediapunto?
Chwila moment nie rób ze mnie dziecka neo
Jeśli by miało by być czwórka w pomocy to tylko coś w stylu reprezentacji Hiszpanii a Messi w ataku(przy załozeniu, że Ronni, Eto i Deco odchodzą). Powtarzam jeśli.
Aha, i żeby nie było, że sie zachwyciłem Hiszpanią i próbuje twierdzić, że ich system zbawi Barcę. Po prostu uważam, że przy kadrze, jaką możemy mieć po mercato to na upartego dało by się tak grac

Mentor pisze:Rozpisz mi to Razz
Nie rozpiszą , nie rozrysuję, drzewka nie wsadzę :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 15:02

grzegorzfcb pisze:Chwila moment nie rób ze mnie dziecka neo
Spokojna głowa. Niczego takiego nie miałem ani nie mam w planach. Po prostu jestem szalenie głodny dyskusji :P Kombinowałbym coś, ale samemu to żadna frajda więc liczę na to, że coś się zacznie w temacie dziać poza atmosferą oczekiwania na kolejnych piłkarzy.

Ustawienie na wzór tego z reprezentacji mogłoby przejść aczkolwiek mielibyśmy również ten sam ból co zespół Aragonesa mianowicie brak klasowych skrzydłowych z wyjątkiem jednego. W Hiszpanii tym jedynym jest Silva a u nas tym jedynym byłby Messi. Lewa strona z Abidalem i Iniestą to kiepskie skrzydło po prostu.

W reprezentacji Hiszpanii mamy: Iniesta - Senna - Xavi - Silva.
W Barcelonie mogłoby być Iniesta - Toure(Keita) - Xavi - Messi.

W ataku Henry - Ade i Bojan z ławki :think:

Tak to ma być? :P

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 15:11

Mentor pisze:W ataku Henry - Ade i Bojan z ławki
Spokojnie, tak łatwo go nie oddamy ;) Ale ta para którą wyżej wymieniłeś rzadko kiedy w Arsenalu grała razem, więc ciężko powiedzieć jakby się sprawdziła. Czyli wnioskuję, że E2 już pogoniłeś? :P

Moim zdaniem Bojan to nie jest gracz który może być tak ważną postacią dla Barcelony w Champions League czy szlagierach Primera Division. Może się mylę, ale moim zdaniem on jeszcze musi się trochę nauczyć...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2008, 15:19

Hanni pisze:Czyli wnioskuję, że E2 już pogoniłeś?
Ja w żadnym razie, ale zrobił to Pep :cry:

Łatwo go na pewno oddacie, ale równie pewne jest to, że kupimy jakiegoś dobrego, środkowego napastnika. Adebayor to chyba faworyt nowego trenera więc szanse na jego sprowadzenie są dość duże. Jeżeli nie uda się kupić Ade to nie będę zszokowany, ale chyba trochę zaskoczony :P

Niestety nie widzę na rynku odpowiednich napastników za przyzwoite pieniądze. Tak czy inaczej będzie trzeba się nieźle wykosztować.
Hanni pisze:Moim zdaniem Bojan to nie jest gracz który może być tak ważną postacią dla Barcelony w Champions League czy szlagierach Primera Division. Może się mylę, ale moim zdaniem on jeszcze musi się trochę nauczyć...
Mylisz się :P Bojan zapisze piękną kartę w historii klubu. Jeżeli w następnym sezonie będzie grał odpowiednio dużo to pewnie nie wypadnie gorzej od Titiego. Oczywiście na dzień dzisiejszy Bojan nie jest jeszcze piłkarzem na którym możemy opierać swoją grę, ale przypominam, że to będzie dla niego dopiero drugi sezon w wielkiej piłce. Dajmy mu trochę czasu :]

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 cze 2008, 15:20

Messi na prawej pomocy był by za daleko od bramki. A może by go tak do ataku. Pisałem, nie doczytałeś :wink: Tyle, że nikogo nie mam na prawą stronę :lol: Jak zostaniemy przy 4:3:3 to kto na lewy atak : Henry czy Iniesta ?. Jak Iniesta to kto do srodka ?
Jak założymy, że odejdą trzej muszkieterowie to nie ma jak sensownej jedenastki sklecić(bez względu na system) :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”