Kosciół

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 24 cze 2008, 20:38

bellus pisze:Ok czyli Napieralski jeden głos na plus już ma.
Nigdy mi nie było zbyt blisko do jakiejkolwiek partii. Bliżej mi do lewicy niż do prawicy, ale jakoś specjalnie nie mam upatrzonej partii, na którą bym głosował co wybory.
Po prostu nie ma na kogo głosować. Mamy PiS, który prowadzi politykę na żenującym poziomie i reprezentuje prawie wszystko, czemu się sprzeciwiam w polityce. Mamy bierne (na razie, mam jeszcze złudne nadzieje co do zmian) PO. Mamy zdechłą Samoobronę z LPR. Mamy PSL, do którego, jako człowiekowi z miasta, mi dość daleko i którego nawet nie biorę zbyt poważnie. I mamy antyklerykalne SLD, które mi niespecjalnie w czymś przeszkadza. Nie powiem, że chcę ich widzieć u władzy. Ale chciałbym, żeby mieli więcej % i więcej do powiedzenia w kraju. Kościół jest w tej chwili panem woli niektórych polityków, ma w państwie za dużo do powiedzenia, co mnie, jako wojującemu ateiście i zagorzałemu przeciwnikowi kościoła jest bardzo, bardzo nie na rękę.
Niech sobie kościół żyje i kwitnie, ale niech się nie wtrąca do polityki państwa.

A Boga Urojonego polecam wszystkim, fantastyczna książka.
bellus pisze: Zgadza się wg mnie Napieralski robi błąd, a tym samym SLD.
Wolę partię, która ma stanowisko i konkretny pomysł na rządzenie, niż partię, która pomysłu nie ma żadnego - a takie jest obecne SLD.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”