Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2008, 22:32

Marco myśle że w jednej sprawie przesadzasz i to zdecydowanie. Mianowicie robisz z Molinaro na siłę pupila Ranieriego, a tak na dobrą sprawę nie ma ku temu najmniejszych powodów by tak sądzić. Nie wpychał go na siłę do pierwszej 11, a raczej taka sytuacja wyszła z potrzeby chwili co ostatecznie okazało się nie najgorszym pomysłem (owszem do Zambro to mu daleko, ale mimo błędów nie zawacham się go nazwać solidnym piłkarzem).
Tak więc dla mnie szanse De Ceglie i Molinaro są dokładnie takie same i zadecydują umiejętności.
Natomiast Grosso mnie kompletnie nie przekonuje. Młody nie jest a ja na chwilę obecną nie chce graczy na 2 sezony, tylko kogoś perspektywicznego, kto przejmie władanie nad pozycją na lata, od 2 lat jest notorycznie w słabej formie i Euro mnie też niespecjalnie przekonało bo miał 1 naprawdę dobry mecz, a w pozostałych mało pokazał. Tak więc ja wolę żęby szanse dostał De Ceglie niż oglądać bądź co bądź średniego i niemłodego Grosso.

Ostatecznie gdyby był ktoś klasowy do kupienia, kto by był dużym wzmocnieniem to JUVE by to zrobił i problemów z kasą (nawet większą) by nie było natomiast kogoś takiego teraz nie ma, a tacy gracze jak Grosso, Risse czy inni to "marne substytutki" :P , w które nie warto inwestować...

Wróć do „Włochy”