Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 190

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 24 cze 2008, 22:07

No z naszymi obrońcami skrajnymi może być właśnie problem.

Z pomysłem zakupu lewego obrońcy nosimy się już od pierwszego dośrodkowania Molinaro w trybuny. Grosso na ME pokazał, że w złej formie nie jest, ale jeśli sprawa tak wygląda, jak przedstawił ją j1mmy to nie wiem czy w ogóle uda nam się wyciągnąć z Lyonu Grosso.
I w tym momencie ten strach, ta mara przeradza się w rzeczywistość - Molinaro i De Ceglie będą naszymi dwoma lewymi na następny sezon. Który w pierwszym? Obstawiam, że Molinaro, gdyż jest jakiś taki pewny konik dla Ranieriego, nawet gdyby sobie wciskał samobóje z połowy(odpukać!). Miejmy nadzieję, że De Ceglie zyska taką formę i wygryzie Molinaro na stałe ze składu, ale nie wiem, czy w te cuda można wierzyć.

Prawa strona natomiast prezentuje się u nas po prostu przyzwoicie. Zebina, Grygera, czy od biedy Hasan(na tej pozycji) to zawodnicy dobrzy, ale nie klasy światowej. I w momencie odejścia Zebiny jest szansa, że może zarząd sypnie trochę więcej(tak do 10 mln euro) i ściągnie kogoś nie tyle solidnego, co już z wysokiej półki i będziemy tą prawą stroną też trochę pomykać(kolokwialnie mówiąc). Bo jak to mawia Roman Kołtoń skrajni obrońcy dziś mają ogromne znaczenie w piłce, gdyż robią przewagę wychodząc do przodu. Muszą być jednak wybiegani, by na czas wrócić do obrony. Zebina nigdy mnie nie zachwycał. Miał co prawda lepsze okresy. Został też z nami w dosyć przykrym okresie, ale jeśli teraz chce odejść, to droga wolna. My musimy poszukać kogoś o klasę lepszego, by mieć spokój z tą pozycją. Grygera pasuje na rezerwowego w sam raz, ale na pewno nie na pierwszy skład na cały sezon Juventusu Turyn.

To tak gwoli ścisłości, bo na ten temat się nie wypowiedziałem, a miałem.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 cze 2008, 22:25

Maro juve pisze:Grosso na ME pokazał, że w złej formie nie jest, ale jeśli sprawa tak wygląda, jak przedstawił ją j1mmy to nie wiem czy w ogóle uda nam się wyciągnąć z Lyonu Grosso.
Może źle to ująłem , generalnie Grosso jest do wyciągnięcia jesli na ta pozycje do Lyonu zostana sprowadzeni inni wartościowi zawodnicy , opninie o jego sezonie u nas sa podzielone(wśród kibiców oczywiście dojśc do zarządu nie mam). Natomiast jeśli odejdzie Reveliere to Grosso nie bedzie do wyciągniecia chyba że wróci Abidal(w co nie wierzę).
Maro juve pisze:Obstawiam, że Molinaro, gdyż jest jakiś taki pewny konik dla Ranieriego, nawet gdyby sobie wciskał samobóje z połowy(odpukać!). Miejmy nadzieję, że De Ceglie zyska taką formę i wygryzie Molinaro na stałe ze składu, ale nie wiem, czy w te cuda można wierzyć.
jak się nie ma tego co sie lubi ...

Nie wiem czy w waszym wypadku jest sens wyrzucac 10 baniek na lewego obrońcę

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2008, 22:32

Marco myśle że w jednej sprawie przesadzasz i to zdecydowanie. Mianowicie robisz z Molinaro na siłę pupila Ranieriego, a tak na dobrą sprawę nie ma ku temu najmniejszych powodów by tak sądzić. Nie wpychał go na siłę do pierwszej 11, a raczej taka sytuacja wyszła z potrzeby chwili co ostatecznie okazało się nie najgorszym pomysłem (owszem do Zambro to mu daleko, ale mimo błędów nie zawacham się go nazwać solidnym piłkarzem).
Tak więc dla mnie szanse De Ceglie i Molinaro są dokładnie takie same i zadecydują umiejętności.
Natomiast Grosso mnie kompletnie nie przekonuje. Młody nie jest a ja na chwilę obecną nie chce graczy na 2 sezony, tylko kogoś perspektywicznego, kto przejmie władanie nad pozycją na lata, od 2 lat jest notorycznie w słabej formie i Euro mnie też niespecjalnie przekonało bo miał 1 naprawdę dobry mecz, a w pozostałych mało pokazał. Tak więc ja wolę żęby szanse dostał De Ceglie niż oglądać bądź co bądź średniego i niemłodego Grosso.

Ostatecznie gdyby był ktoś klasowy do kupienia, kto by był dużym wzmocnieniem to JUVE by to zrobił i problemów z kasą (nawet większą) by nie było natomiast kogoś takiego teraz nie ma, a tacy gracze jak Grosso, Risse czy inni to "marne substytutki" :P , w które nie warto inwestować...

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 24 cze 2008, 22:45

(L)oczkerson pisze:Marco myśle że w jednej sprawie przesadzasz i to zdecydowanie. Mianowicie robisz z Molinaro na siłę pupila Ranieriego, a tak na dobrą sprawę nie ma ku temu najmniejszych powodów by tak sądzić. Nie wpychał go na siłę do pierwszej 11,

Sądziłem tak do czasu... Do czasu kiedy się nie okazało, że o lewego obrońcę starać się nie będziemy. A nawet wcześniej. Kiedy Ranieri uznał Molinaro za jednego z najlepszych graczy Juventusu tego sezonu.
Może i można uznać go za gracza solidnego, ale jednak to był najsłabszy punkt Juventusu. A najsłabsze punkty trzeba eliminować, by stawać się lepszym, przynajmniej ja tak sądzę. Dlatego uważam, że zostawienie Molinaro na następny sezon w pierwszym składzie to błąd.

I na koniec, proszę o nieprzekręcanie mojego nicku. Dziękuję ;p
j1mmy pisze:Nie wiem czy w waszym wypadku jest sens wyrzucac 10 baniek na lewego obrońcę

Jest. To druga pozycja do wzmocnień. Priorytetem w obecnej sytuacji jest sprowadzenie kogoś do środka pola. Atak mamy kompletny do czasu, gdyby odszedł któryś z napastników. Skrzydła nie wyglądają tak źle, ewentualnie można by wzmocnić ławkę. Środek obrony kompletny, kiedy przyjdzie Melberg, można od biedy ściągnąć tego Knezevica czy Stendardo. Prawa obrona, póki nie odejdzie Zebina, nie wygląda tak tragicznie, a lewa jednak tak. Bo to jak sobie poradzi De Ceglie jest zagadką. A jak będzie grał Molinaro - wszyscy w tym sezonie widzieliśmy. I właśnie dlatego jest sens.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2008, 23:00

Ranieri uznał Molinaro za jednego z najlepszych graczy Juventusu tego sezonu
Ta wypowiedź to moim zdaniem była mocno przekorna, dokładnie już nie pamiętam kogo poza Molinaro on tam wyróżnił (Nocerino i...), ale pamiętam żę wszyscy z tej grupy to zawodnicy, o których można powiedzieć wszystko, ale nie to że nie zapierdalają ile tylko mogą a nawet więcej i pewnie z tego względu Tinkerman ich wyróżnił...
To druga pozycja do wzmocnień
No i przyszedł De Ceglie, który ma za sobą świetny sezon, jest ważną postacią Itali u21, a wcześniej był gwiazdą primavery JUVE, to nie są złe referencje. Gdyby nie był naszym wychowankiem, to by pewnie nas kosztował z 9 mln i by się wszyscy cieszyli że ściągamy młode perełki włoskich boisk, a że tak nie jest jest ignorowany chyba trochę
to był najsłabszy punkt Juventusu. A najsłabsze punkty trzeba eliminować, by stawać się lepszym
Oczywiście, co do tego nie ma nawet dyskusji, ale poza tym że przyszedł De Ceglie, w którego ja wierze, to warto dodać że czasami nie za wszelką cenę, nie ma co teraz inwestować gotówki w średniaka, zapychając miejsce w składzie na najbliższe 2 lata a moze i więcej piłkarzem, który na dobrą sprawę nie był lepszy od Molinaro, bo Riise cały sezon siedział na ławie i wygrał z nim walke o miesce Aurellio, który fenomenalny nie jest, a Grosso w Lyonie z tego co wiem prezentował sie słabo...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 cze 2008, 23:03

(L)oczkerson pisze:a Grosso w Lyonie z tego co wiem prezentował sie słabo...

Nie tyle co słabo grał w kratkę. Zwyczajnie chyba nie do końca się zaaklimatyzował mi się jego osobiście gra podobała , choć w reprezentacji gra lepiej

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 cze 2008, 23:05

j1mmy - a jak grał u Was Boum-Boum :?: Na EURO za grę w Juventusie raczej nie pojechał... No chyba, że ma dobry znak zodiaku :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2008, 23:05

j1mmy pisze:Nie tyle co słabo grał w kratkę

czyli tak jak Molinaro :smile2:

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 24 cze 2008, 23:19

(L)oczkerson pisze:Ta wypowiedź to moim zdaniem była mocno przekorna, dokładnie już nie pamiętam kogo poza Molinaro on tam wyróżnił (Nocerino i...), ale pamiętam żę wszyscy z tej grupy to zawodnicy, o których można powiedzieć wszystko, ale nie to że nie zapierdalają ile tylko mogą a nawet więcej i pewnie z tego względu Tinkerman ich wyróżnił...

Już właśnie nie pamiętam dokładnie kontekstu tamtej wypowiedzi, ale jednak miałem jakieś takie dziwne przeświadczenie, że Ranieri ma jakieś specjalne względy dla naszego 'jeźdźca bez głowy'. Może wtedy źle to zrozumiałem, nie wiem. Wiem tylko, że ten sezon Molinaro nie wyszedł, i w następnym już nie może być dla niego taryfy ulgowej. Bo właśnie
(L)oczkerson pisze:taka sytuacja wyszła z potrzeby chwili

a teraz jest czas, by tą 'potrzebę chwili' naprawić.

No i przyszedł De Ceglie, który ma za sobą świetny sezon, jest ważną postacią Itali u21, a wcześniej był gwiazdą primavery JUVE, to nie są złe referencje. Gdyby nie był naszym wychowankiem, to by pewnie nas kosztował z 9 mln i by się wszyscy cieszyli że ściągamy młode perełki włoskich boisk, a że tak nie jest jest ignorowany chyba trochę
(L)oczkerson pisze:co do tego nie ma nawet dyskusji, ale poza tym że przyszedł De Ceglie, w którego ja wierze

I tu dochodzimy to sedna. Ty wierzysz w De Ceglie, dlatego nie boisz się o naszą lewą stronę. Mi tej wiary brakuje, gdyż jeszcze go chyba na żywo nie widziałem(a nawet jeśli widziałem, to nie skupiałem się na nim samym). Chciałbym aby De Ceglie objawił nam się jako młody Zambrotta, daj Bóg. Obawiam się jednak, że pokładanie wiary w młodego zawodnika, który jakąś wielką rewelacją sezonu nie był(w przeciwieństwie do Giovinco), szczególnie w Serie A, gdzie to ogranie i doświadczenie jest ważne, może być nazbyt wielką wiarą. Ale nie powiem, trzymam kciuki. Każdy lubi, kiedy młodzi się rozwijają i obserwować, jak z każdym meczem ich talent(i cena) rośnie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2008, 23:34

I tu dochodzimy to sedna. Ty wierzysz w De Ceglie
Nie w stu procentach :wink: jestem też realistą i wiem że jest to sytuacja mocno chybotliwa i dlatego też widzę dla sytuacji alternatywy w postaci np. Chielliniego, dla którego dobra alternatywa w środku powinna się znaleźć (Mellberg, Andrade) i w tych ciężkich meczach o stawkę zawsze Giorgio może zagrać na lewej...

A no i chciałem się zapytać o jedno. Czy dla ciebie Grosso czy Riise to gracze wystarczająco dobrzy na JUVE :?: Bo dla mnie nie i dlatego wolę zaufać De Ceglie i czekać na rozwój sytuacji, jak się nie sprawdzi są alternatywy, zimowe okno transferowe, do którego możę ktoś wyskoczy kogo warto będzie kupić...

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 24 cze 2008, 23:44

(L)oczkerson pisze:Czy dla ciebie Grosso czy Riise to gracze wystarczająco dobrzy na JUVE Question

Riise ostatni sezon miał słaby, tudzież praktycznie w ogóle go nie miał. Ale wydaje mi się jednak pewniejszym zawodnikiem niż De Ceglie. Gwarantem jakiegoś poziomu. I to na pewno większego niż Molinaro. Ale Riise jest już chyba w Romie(?), więc o nim rozmowę można zamknąć.

W przypadku Grosso powiem tak: w piłce klubowej nigdy nie błyszczał. W Interze mu nie poszło, w Lyonie, jak pisał jimmy, grał w kratkę. Jestem mu jednak w stanie dać kredyt zaufania, bo patrząc na to co gra w reprezentacji, to jednak nie jest tak źle. Dobrze wiemy, że Juventus jest miejscem, gdzie piłkarze często się odradzają, bądź osiągają życiowe formy. Cannavaro jak do nas przechodził to nie wiadomo było czy się cieszyć, czy jednak nie. Ale po sezonie już było wiadomo, że to był strzał w dziesiątkę.
No i Grosso na pewno, podobnie jak pisałem w przypadku Riise, jest gwarantem poziomu znacznie wyższego, niż ten, który prezentował nam Molinajro. Ale to oczywiście moje zdanie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2008, 23:52

Ale Riise jest już chyba w Romie(?)
Owszem jest :wink: ale potencjalnym celem mógł być stąd wplotłem go do dyskusji :D

Natomiast ja to zakończe tak: Chcesz dać kredyt zaufania Grosso mimo tego że jest ryzykownym transferem, to nic strasznego się nie stanie jak tym kredytem będziesz musiał obdarzyć De Ceglie :wink:

A i jeszcze jeden news Paolucci (nasza jedna z wielu gwiazdek ataku primavery, oddany na współwasność do Udine przy okazji transferu Iaquinty) będzie tam na kolejny sezon...
...co zaskakujące jednak bo myślałem że skoro nie ma i tam szans na gre to wyślą go kluby na jakieś wypożyczenie gdzie będzie grał

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 619
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 cze 2008, 23:58

(L)oczkerson pisze: Ostatecznie gdyby był ktoś klasowy do kupienia, kto by był dużym wzmocnieniem to JUVE by to zrobił i problemów z kasą (nawet większą) by nie było natomiast kogoś takiego teraz nie ma, a tacy gracze jak Grosso, Risse czy inni to "marne substytutki" :P , w które nie warto inwestować...
Się naturalnie nie zgodzę.
Maro juve pisze:
j1mmy pisze:Nie wiem czy w waszym wypadku jest sens wyrzucac 10 baniek na lewego obrońcę

Jest. To druga pozycja do wzmocnień. Priorytetem w obecnej sytuacji jest sprowadzenie kogoś do środka pola. Atak mamy kompletny do czasu, gdyby odszedł któryś z napastników. Skrzydła nie wyglądają tak źle, ewentualnie można by wzmocnić ławkę. Środek obrony kompletny, kiedy przyjdzie Melberg, można od biedy ściągnąć tego Knezevica czy Stendardo. Prawa obrona, póki nie odejdzie Zebina, nie wygląda tak tragicznie, a lewa jednak tak. Bo to jak sobie poradzi De Ceglie jest zagadką. A jak będzie grał Molinaro - wszyscy w tym sezonie widzieliśmy. I właśnie dlatego jest sens.
Się zgodzę w pełni.
(L)oczkerson pisze:
j1mmy pisze:Nie tyle co słabo grał w kratkę

czyli tak jak Molinaro :smile2:
No tylko że Grosso ma umiejętności wyższe niż poziom OE.
(L)oczkerson pisze: A no i chciałem się zapytać o jedno. Czy dla ciebie Grosso czy Riise to gracze wystarczająco dobrzy na JUVE :?:
Pytanie nie do mni, dlatego odpowiem: tak, jak najbardziej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 cze 2008, 0:09

10 pisze:Się naturalnie nie zgodzę.
Skąd ja wiedziałem że jak w temacie będzie Riise to się spojawi 10 i będziemy mieli komplenie inne zdanie na temat :lol:
Pytanie nie do mni, dlatego odpowiem: tak, jak najbardziej
A ja tam wolę dać szanse De Ceglie i jakby co poczekać te pół roku czy rok na kogoś z naprawdę najwyższej półki, albo chociarz kogoś wyraźnie lepszego od Grosso czy Riise, bo za czołówkę (choćby szeroką) ich jednak nie uważam :P

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 619
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 cze 2008, 0:39

(L)oczkerson pisze: A ja tam wolę dać szanse De Ceglie i jakby co poczekać te pół roku czy rok na kogoś z naprawdę najwyższej półki, albo chociarz kogoś wyraźnie lepszego od Grosso czy Riise, bo za czołówkę (choćby szeroką) ich jednak nie uważam :P
Ja uważam. Twoim zdaniem kto oprócz Evry i Cole'a, bo sam jestem ciekaw?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”