Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 25 cze 2008, 2:00

No i ta wymieniona czołówka jest nieosiągalna ani teraz, ani za rok podejrzewam :p Chyba najlepszym lewym obrońcą na rynku do wyciągnięcia był Vargas (w kontekście umiejętności i wieku, a także ogrania w Serie A), teraz bardzo trudno o takiego piłkarza. Nie zgadzam się, że Riise (już nieaktualne) czy Grosso są za słabi na Juve. Bardzo bym się ucieszył, gdyby któryś z nich do nas dołączył. Grosso jest gwarancją pewnego poziomu. Taką gwarancją nie jest ani De Ceglie ani tym bardziej Molinaro. Widziałem De Ceglie pare razy, zrobił na mnie pozytywne wrażenie ale Siena, to nie Juve. Walczyć będziemy na kilku frontach i z dużo większymi ambicjami niż w minionym sezonie. Co jeśli De Ceglie się nie sprawdzi (lub nie daj Boże złapie kontuzję) i będzie drugim Molinaro?? Dwóch Molinarów, to dwa problemy zamiast jednego :P Wyobraźcie sobie jak w finale LM ( :twisted: ) Ronalda i Robbeny będą miały pas startowy na naszej lewej stronie, wtedy się zamarzy Grosso :P I nie przesadzajcie z tym wiekiem, troche jeszcze pograć może. Jeden powie, że stary, drugi powie, że doświadczony ;) I nie przekonuje mnie też opcja zimowego okna 'w razie czego', bo wiadomo jak trudno kogoś konkretnego wyrwać w zimie i za jaką kasę. Lewa obrona to nasz najsłabszy punkt i nie można upatrywać zbawiciele w młokosie ze Sieny. Jeśli się sprawdzi to bardzo fajnie ale jesli nie, to bida będzie. Para Grosso-De Ceglie brzmi dużo lepiej niż De Ceglie-Molinaro i jeśli DC spełniłby oczekiwania (+Grosso) to lewa obrona byłaby bardzo fajnie obsadzona na najbliższe sezony. Do tego Fabio ma zajebiste doświadczenie, które bardzo by się przydało naszej obronie. Mówcie co chcecie ale mnie bardzo uszczęśliwiłby transfer Grosso do Juve i myślę, że nie kosztowałby wcale tak dużo :)

Wróć do „Włochy”