Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 31

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 21 cze 2008, 18:52

Teraz se przypomniałem, że do tamtych klubów byli sprowadzani bardzo znani piłkarze z poza Francji jak Waddle(OM - wtedy najdroższy Anglik) ,Voller(OM) czy Klinsman(Monaco), więc tak nie do końca Lyon nad tymi kubami dominuje

A do Lyonu nie?
Baros - którego lubisz, niegdyś dobry napastnik
Grosso - dobry obrońca, mistrz świata
Fred - brazylijczyk, jak dla mnie bardzo dobry napastnik
I zapewne mógłbym dalej wymieniać, ale to są zawodnicy 'na czasie' jeśli chodzi o LYon.

Mathiass
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mathiass » 21 cze 2008, 19:14

baziu pisze:
Teraz se przypomniałem, że do tamtych klubów byli sprowadzani bardzo znani piłkarze z poza Francji jak Waddle(OM - wtedy najdroższy Anglik) ,Voller(OM) czy Klinsman(Monaco), więc tak nie do końca Lyon nad tymi kubami dominuje

A do Lyonu nie?
Baros - którego lubisz, niegdyś dobry napastnik
Grosso - dobry obrońca, mistrz świata
Fred - brazylijczyk, jak dla mnie bardzo dobry napastnik
I zapewne mógłbym dalej wymieniać, ale to są zawodnicy 'na czasie' jeśli chodzi o LYon.
No tak ale po za Grosso to nie są to zawodnicy z reprezentacji 4 najśilnieszych lig Europy , a to ma swoją renome

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 21 cze 2008, 23:56

Baziu , ale zgodzisz sie ze mną ze OL , ma jakby jedną taktyke jeśli chodzi o transfery. Wyciągamy możliwie najlepszych z Lig ę i dokupujemy do tego jakiegoś Brazylijczyka. No i taka polityka generalnie się sprawdza :)
natomiast po za Grosso nigdy nie sciagneliśmy jakiejś wielkiej renomowanej gwiazdy

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 22 cze 2008, 1:05

Occzywiście, że się zgodzę, jest to dobra taktyka, bo nie ma to jak osłabiać przeciwnika no nie? :wink:
Lepiej odkryć jakiś talent a niżeli ściągać za miliony jakąś gwiazdę, która później ma jakieś swoje śmieszne widzimisie. :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 cze 2008, 9:48

baziu pisze:Occzywiście, że się zgodzę, jest to dobra taktyka, bo nie ma to jak osłabiać przeciwnika no nie? :wink:
Lepiej odkryć jakiś talent a niżeli ściągać za miliony jakąś gwiazdę, która później ma jakieś swoje śmieszne widzimisie. :wink:
Wychowankowie też mają jakieś dziwne widzimi sie vide Ben Arfa

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 29 cze 2008, 12:25

Ben Arfa nie będzie już miał dziwnych widzimisię w Lyonie :P
Młody francuz przeszedł do Maryslii, kwota nie została ujawniona ale mówi się o 15 milionach. W sumie nie oglądałem dużo Ligue 1 ale czy młody Francuz miał aż tak źle :> ? Chyba grał często w pierwszym składzie i w ogóle. Chyba że mu odbiło na tle kasy.... Aczkolwiek mam nadzieje że wypromuje się w 3 drużynie poprzedniego sezonu i przejdzie do silniejszej ligi potwierdzając swoje umiejętności :wink:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 29 cze 2008, 12:44

Moofasa pisze:ale czy młody Francuz miał aż tak źle
Nie, źle to on pewnie nie miał, ale...
Nie grał tak często jakby sam sobie tego życzył. Wiele razy Perrin sadzał go na ławce rezerwowych, Ben Arfa gadał coś w trakcie sezonu, że jak nie zacznie grać więcej, to będzie chciał odejść. No i odszedł :D

Dla jego sportowego rozwoju transfer do Marsylii to bardzo dobra rzecz. Widać, że chłopak trochę pozazdrościł Benzemie statusu gwiazdy i tego, że w Lyonie tylko o nim sie mówi i pewnie sam by chciał podobnie. Zadatki na gracza, który dorówna klasie Karimowi to on ma, a w Marsylii będzie spokojnie mógł to wszystkim udowodnić. W końcu trafił do OM jako następca Nasriego, więc pewnie będzie grał w pierwszym składzie częściej niż w Lyonie i może dzięki temu po zakończeniu przyszłego sezonu, to wszyscy będą mówić o nim, a nie o Benzemie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 30 cze 2008, 6:37

W tym sezonie zagrał 30 meczów , ale tak naprawde miał grzać ławkę i gdyby nie fatalna forma Keity na początku sezonu. A chłopak chciał grac i pytał czy w tym sezonie bedzie podstawowym zawodnikiem , zdaje się ze powiedziano mu ze nie abrdzo no i dlatego transfer... Imho Ben arfa jest za słaby by grać całe mecze

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 30 cze 2008, 9:45

j1mmy pisze:W tym sezonie zagrał 30 meczów

No racja, ale w ilu z nich grał od 1 do 90 minuty ? Nie jest to już bodajże taka wielka ilość z tego co pamiętam.
Chłopak jest bardzo napalony do częstszej gry i nie chciał w kolejnym sezonie przeżywać w Lyonie tego samego co w poprzednim. Dlatego też transfer do Marsylii, gdzie na pewno będzie miał większe szanse na wybicie się wyżej.

Michał Wróblewski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Czy Ebi wystapi we Francji?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał Wróblewski » 30 cze 2008, 12:37

Mam pytanie do obserwatorów ligi francuskiej:

Słyszałem, że Ebi moze się przenieść do Francji. Tak przynajmniej chca włodarze jego hiszpańskiego klubu - sam zwodnik raczej mysli o powrocie do Niemiec. Słyszałem też, że Tuluza to raczej średniak niż wielki klub jak Lyon, PSG czy AS Monaco. Wiadomo też, że dla Ebiego to krok do tyłu w karierze. Jak myślicie? Czy Ebi ma szansę się przebić w lidze francuskiej? Czy tez pogra ogony jak w Hiszpani i tułaczki ciąg dalszy?

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 30 cze 2008, 13:23

Michał Wróblewski pisze:Wiadomo też, że dla Ebiego to krok do tyłu w karierze.
Czy ja wiem, czy taki krok w tył w karierze. Po odejściu Elmandera Smolarek miałby wielkie szanse, aby stać się podstawowym zawodnikiem Tuluzy. Zresztą nawet jakby Szwed został, to i tak są tam zawodnicy, z którymi Polak powinien spokojnie wygrywać rywalizację o miejsce w podstawowym składzie. W Racingu natomiast często siedział na ławie, więc zapewne to go nie zadowalało, a w Tuluzie pewnie byłoby inaczej.

Irek Jeleń jakoś gra w Auxerre (klubie o podobnym poziomie co Tuluza) i wg mnie obok Boruca jest to najlepszy polski piłkarz grający za granicą. Więc jeśli Smolarek chce częściej grać, to powinien przystać na ten transfer co Francji.

Co do samego klubu, to w sezonie 2006/07 zdołali zakończyć sezon na 3 miejscu, więc jak widać nie jest to klub amatorów :P Co prawda ubiegły sezon mieli bardzo kiepski, ale jeśli dokonają jakiś ciekawy transferów, to przyszły może być zdecydowanie lepszy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 cze 2008, 14:21

Smolarek na kontuzje Munitisa nie moze liczyc w Racingu, wiec sobie napewno za duzo nie pogra. Tchite bije go swobada i przydatnoscia w druzynie, a Racing bedzie grał z jednym napadziorem i on musi strzelac zdecydowanie wiecej niz Ebi. JEsli ma jakos sie jeszcze rozwijac i co wanze grac sporo powinien szukac sobie innego klubu, a w Tuluzie po odejsciu Elmandera jest sytuacja jak w Racingu po odejsciu Zigicia, ktos zajmnie jego miejsce moze tym razem sie uda.

Michał Wróblewski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Ebi marzy o powrocie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał Wróblewski » 03 lip 2008, 9:03

Tymczasem Ebiemu marzy się powrót do Niemiec. Nie wiem czy to dobry pomysł. Chłopak najzwczajniej w świecie spalił się na saksach. Prezesi są na niego wściekli. Mnie ciekawi coś innego: jaki klub byłby najlepszym miejscem rozwoju dla naszego (a jednak!) najlepszego piłkarza?Są jakieś propozcje?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 lip 2008, 10:08

Michał Wróblewski pisze:jaki klub byłby najlepszym miejscem rozwoju dla naszego (a jednak!) najlepszego piłkarza
Taki w którym by by grał regularnie :lol: Na rozwój piłkarski miałby szansę gdy trafił do jakiegoś dosyć mocnego klubu, albo się utrzymał w Racingu
Jarzinho pisze:Racing bedzie grał z jednym napadziorem
Ebi może grać na obu skrzydłach, albo podwieszony pod napastnika, ale chyba w Racingu już go skreślili. Szkoda

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 27 lip 2008, 13:39

Zakupy w Ligue 1

Auxerre
Jeremy Berthod (Monaco)
Adama Coulibaly (Lens)

Bordeaux
Yoan Gouffran (Caen)