Najlepsza '11' EURO 2008

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Najlepsza '11' EURO 2008

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2008, 16:48

Za nami faza grupowa a więc możemy powoli zaczynać ocenianie poszczególnych graczy. Część zawodników nie będzie już miała okazji się wykazać, ale cóż. Nikt nie mówił, że będzie łatwo :wink:

W tym temacie każdy będzie mógł zaprezentować drużynę złożoną z najlepszych (jego zdaniem) piłkarzy biorących udział w turnieju. Po zakończeniu zmagań podliczymy wyniki i zobaczymy co się z tego urodzi.

Nie chciałbym wprowadzać zbyt wielu ograniczeń bo to zabawa dla Was, ale proponowałbym, aby każdy komponował skład pod ustawienie 4-4-2. Innych koncepcji nie będę brał pod uwagę przy podliczaniu wyników. Warianty ustawienia mogą być różne. Jeżeli ktoś nie widzi w swoim składzie miejsca dla defensywnego pomocnika to jego wola. Nie musicie również szukać na siłę skrzydłowych. Skład ma się po prostu składać z jednego bramkarza, czterech obrońców, czterech pomocników i dwóch napastników. Od Was zależy w jaki sposób mieliby oni być ustawieni.

Oczywiście swoje wybory starajmy jakoś rozsądnie argumentować tak, aby to wszystko trzymało się kupy. Jeżeli ktoś chce nominować Krzynówka to niech chociaż napisze dlaczego np: bo jest ładny. Wiecie, rozumiecie.

Wasze drużyny mogą oczywiście ewoluować w trakcie turnieju. Możecie wklejać składy niekompletne albo proponować po kilku piłkarzy na daną pozycję, ale po zakończeniu turnieju liczyć się będą tylko pełne jedenastki.

Jakieś pytania, sugestie, propozycje?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 cze 2008, 16:55

Mentor pisze:Wasze drużyny mogą oczywiście ewoluować w trakcie turnieju. Możecie wklejać składy niekompletne albo proponować po kilku piłkarzy na daną pozycję, ale po zakończeniu turnieju liczyć się będą tylko pełne jedenastki.
Czyli moze byc chaos na poczatku np bramkarze to: Boruc, Buffon, Lehmann, Volkan i van der Saar. No bez przesady jedna pozycja jeden zawodnik... Bo tak to to troszke bez sensu bedzie...

A dopiero na zakonczenie turnieju dawac jedenastki? Nie lepiej jakby kazdy podal jedenastke jego zdaniem fazy grupowej, a po finale jedenastke turnieju?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2008, 17:04

Martinho pisze:Czyli moze byc chaos na poczatku np bramkarze to: Boruc, Buffon, Lehmann, Volkan i van der Saar. No bez przesady jedna pozycja jeden zawodnik... Bo tak to to troszke bez sensu bedzie...
Jeżeli ktoś ma aż taki problem z wyborem tego jedynego to ja nic nie poradzę niestety.

Chcecie najpierw najlepszą jedenastkę fazy grupowej a potem kontynuowanie zabawy? Nie mam nic przeciwko tyle, że ja traktuję EURO jako turniej a wiadomo jaka jest specyfika turniejów. Ten kto od początku,cały czas wymiata rzadko kiedy wygrywa. Cześć ekip nie dała z siebie wszystkiego. Nie wszyscy piłkarze grali na 100%. Nie mniej jednak ja nie mam nic przeciwko. To zabawa dla Was w końcu.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 cze 2008, 17:19

No to jak dla mnie jedenastka fazy grupowej prezentuje się mniej więcej tak:
BR: Boruc - w sumie to nawet nie patriotyzm, ale po prostu Artur był najlepszym bramkarzem jak na razie w moich oczach. Van der Sar też świetnie bronił, ale on z kolei nie miał aż tak dziurawej defensywy...
OP: Ćorluka - dziwiłem się gdy Man. City kupowało go za tak duże pieniądze, ale pokazał, że było warto. Naprawdę bezbłędny w defensywie i całkiem dobrze radzi sobie w grze to przodu.
OL: Zhirkov - najlepszy chyba piłkarz rosyjski... nawet w tak bezbarwnym dla Rosjan meczu z Hiszpanami jako jeden z nielicznych zaprezentował się z dobrej strony i radził sobie na lewej stronie z Ramosem bez problemów. A mecz ze Szwecją to już był majstersztyk w jego wykonaniu, żelazne płuca.
OŚ: Pepe - piękny gol z Czechami i ogólnie bardzo dobra gra.
OŚ: Mathijsen - w sumie cała defensywa Oranje gra świetnie, ale najbardziej do gustu przypadła mi gra zawodnika HSV. Bezbłędny jak na razie.
PP: Behrami - bardzo waleczny i przebojowy, w każdym meczu dawał z siebie wszystko i udowadniał, że nie bez powodu interesują się nim wielkie kluby. Szkoda, że już go nie zobaczymy. (Bardzo podobała mi się też gra Libora Sionko)
PŚ: Arda Turan - szczerze to pierwszy raz go zobaczyłem właśnie na Euro i od razu spodobała mi się jego gra. Świetny rozgrywający, a jego bramka z Czechami wspaniała.
PŚ: Andrea Pirlo - eh...te podania...
PL: C.Ronaldo - nawet jak mu gorzej idzie, to i tak kończy mecz z asystami i bramkami, mam nadzieję, że pokaże jeszcze więcej w dzisiejszym ćwierćfinale.
N: David Villa - lider klasyfikacji strzelców...
N: I.Ollic - w świetnej jest formie, nie widać w ogóle braku Eduardo.

W sumie mógłbym tutaj wcisnąć samych Holendrów, ale ograniczyłem się do jednego... trudno ich jakoś wyróżnić, bo każdy gra wspaniale.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 cze 2008, 17:31

Bramka
Boruc i Buffon najbardziej mi zapadli w pamięć w fazie grupowej. Boruc uratował nam dupe przed kompromitacją w meczu z Austrią i Chorwacją. Buffon dawał radę zwłaszcza w meczu z Rumunią [karny] i Francją [np. strzał Benzemy]. Jednak musi być jakiś Polak w drużynie, więc wyróżnię Boruca.

Obrona
Pepe - pierwszy mecz z Turcją należał do niego. To nie Ronaldo, nie Deco, nie Quaresma, to Pepe wygrał im ten mecz. Nie dość, ze strzelił gola [drugi nieuznany] to jeszcze kapitalnie grał w defensywie. Podobnie w drugim meczu, z Czechami.

Simunić - za mecz z Niemcami. Wygrał bodaj wszystkie pojedynki główkowe z rosłymi przecież zawodnikami Niemiec. Nie mogli przejść przez niego.

Giovanni van Bronckhorst - rzeźnik, to co robił w meczach z Włochami i Francją trudno opisać. Bramki, asysty, kapitalna gra na skrzydle, jak na obrońce :D

Corluka - młody chłopak z Man City. Bardzo pewny punkt Chorwackiej defensywy. Wysoki, ale bardzo szybki, dobry technicznie, nie boi się pojedynków 1-1 i co najważniejsze, zawsze na czas wraca do obrony.

Pomoc
Sneijder - zagrał 2 mecze w grupie, pierwszy z mistrzem świata, drugi z wicemistrzem. W obu zaliczył po asyście i po bramce. Bramka z Francją kapitalna. Trzeba coś jeszcze mówić ?

Senna - kolejny rzeźnik :P Jeden z Brazylijczyków na Euro ... kapitalny w odbiorze, dzięki niemu Hiszpania mogła się skupić na tym co najlepiej potrafi - na atakowaniu rywali. Był wszędzie, czyścił wszystko.

Zyrianow - wyróżnienie za mecz z Grecją, gdzie oprócz bramki dającej zwycięstwo i wazne 3 pkt, Zyrianow zagrał kapitalnie. Był wszędzie, walczył o każdą piłkę, świetnie dogrywał

van Persie - jako skrzydłowy :P Zagrał łącznie ok 1,5 meczu. Cały z Rumunią i strzelił gola, oraz kilkadziesiąt minut z Włochami i Francją [gol i asysta z Francją]. Jest po cięzkiej kontuzji, ale póki co daje radę.

Atak
Villa - bez komentarza :] Najskuteczniejszy strzelec do tej pory. Hat trick z Rosją. Bramka dająca awans w meczu ze Szwecją w końcówce spotkania.

Nihat Kahveci - za genialne 2 minuty w meczu z Czechami, w których strzelił 2 gole i wprowadził Turcję do 1/4 bez konieczności strzelania karnych.
Jest kilku napastników, którzy by zasługiwali na miejsce, ale jednak Nihat chyba miał największy udział w awansie do 1/4 finału.

Trener też ?
Marco van Basten, bo dzięki niemu Holandia znów gra pięknie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 cze 2008, 18:05

To ja tez sie zabawie :)

Bramkarz:

Artur Boruc - mial w każdym meczu wiele sytuacji, zeby udowodnic, ze nalezy do najlepszych golkiperów na świecie, udowodnił.

Obrona:

Khalid Boulahrouz - był wszedzie, czyscil wszystko, a Holandia stracila tylko 1 gola, pewniak van Bastena

Christian Panucci - w pierwszym meczu zagrał na boku defensywy i zaprezentował sie przyzwoicie, w nastepnych dwoch gral na srodku i byl najlepszym obrońcą, na dodatek strzelil gola Rumunom

Robert Kovac - chyba troszke niedoceniany, ale dla mnie najlepszy obrońca ekipy Hrvatskiej, po prostu rządził defensywą

Christoph Metzelder - wg mnie niezastapiony punkt w linii defensywnej naszych zachodnich sąsiadów, zagral we wszystkich meczach, i zapewne bedzie grać takze dzisiaj

Pomoc:

Libor Sionko - szkoda, ze gra w tak nierównej reprezentacji, jaka są Czesi, dla mnie objawienie tych mistrzostw, wymiatal na prawej stronie, i na dodatek udało mu sie strzelic gola Portugalii

Daniele De Rossi - w pierwszym meczu nie gral, to Wlosi przegrali, w drugim meczu zagrał niezle i padl remis, w trzecim meczu byl już najlepszy na boisku i Wlosi odprawili z kwitkiem wicemistrzow swiata

Arda Turan - mlody, ma dopiero 21 lat, a w lidze tureckiej rozegral sporo ponad 100 spotkan, w kadrze juz ponad 20 spotkan, z czego 2 bardzo dobre na euro (w pierwszym meczu nie gral), no i zdobyl 2 ważne gole, dające zwyciestwa Turkom

Cristiano Ronaldo - w linii pomocy nie moglo zabraknąć miejsca dla obecnie najlepszego pilkarza świata, nie zawsze mu wszystko wychodzi, czasem po nieudanej akcji/stracie woli klocic sie z sedzia, anizeli biec za pilką, ale gdyz juz mu akcja wyjdzie, można ją ogladac godzinami, geniusz

Atak:

David Villa - czy tu w ogóle trzeba cokolwiek komentowac? to dzieki niemu Hiszpania gra dalej, swietny napastnik, ma na koncie juz chyba 4 gole, zyczylbym mu nastepnych, ale Hiszpanie grają z Italia

Nihat Kahveci - 2 gole w 3 minuty, i to przeciwko Petrowi Czechowi, obok Ardy Turana najlepszy z Turków, nawet w przegranym meczu z Portugalią nie zawiodł, czego nie mozna powiedziec o jego kolegach z druzyny

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2008, 19:32

Bramka

Boruc - żaden bramkarz IMO nie bronił lepiej od Artura. Być może Van Der Sar bronił równie dobrze, ale nie lepiej a na pewno miał mniej świetnych interwencji tak więc bez chwili zawahania oddaję głos na Polaka. Tyle mamy (pozdro Zaza :lol: ).

Obrona

Giovanni van Bronckhorst - cholernie skuteczny zarówno w obronie jak i ataku :o Tak sobie wyobrażam grę bocznego obrońcy. Na dodatek może też grać jako defensywny pomocnik.

Pepe - wiedziałem, że razem z Carvalho mogą stworzyć dobry duet, ale nie spodziewałem się, że to Pepe będzie grał pierwsze skrzypce. Filar defensywy Portugalczyków gdzie kończy zdecydowaną większość akcji przeciwnika a na dodatek potrafi się odnaleźć w ofensywie.

Kovac - filar solidnej obrony Chorwatów. Robił po prostu to co do niego należało zapewniając spokój kolegom z przodu.

Bosingwa - w ataku może nie błyszczał, ale w obronie równie bezbłędny jak Pepe. Twardy, szybki, wybiegany. Mi tam pasuje.

Pomoc

Senna - bez czarnucha na DM-ie ani rusz :P Typowy rzeźnik od czarnej roboty. Skutecznie studzi ofensywne zapędy rywali dając komfort kolegom zarówno w ataku jak i obronie.

Sneijder - zaskakująco efektywny jak dotychczas. Strzela, asystuje i to w starciach z bądź co bądź silnymi rywalami. Świetnie kieruje grą. Przyda się.

Cristiano Ronaldo - grał zrywami, ale ostatecznie okazywał się kluczowym elementem kiedy padały bramki dla Portugalczyków a taka właśnie jego rola. Ma poprowadzić swoją reprezentację do finału i jak na razie robi to.

Deco - po kiepskim sezonie w Barcelonie odrodził się niemalże jak Feniks z popiołów. Bardzo dużo biega, stara się być cały czas pod grą, asystuje, rozgrywa i nawet gola strzelił. Dekunio no :P

Atak

Torres - utrzymuje wysoką formę jaką raczył nas podczas sezonu ligowego. Niebezpieczny przy każdym kontakcie z piłką w okolicach pola karnego rywala. Tworzy świetny duet z panem o nazwisku...

Villa - czyli najskuteczniejszy napastnik imprezy. Wymiata w ataku aż miło. Szybki, zdecydowany, świetny technicznie no i skuteczny. Jego gra mówi o nim więcej niż moje słowa tak więc nie będę więcej pisał.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 cze 2008, 20:09

Dodam i ja swoja 11

Bramka:

Boruc - faza grupowa nalezała do neigo, chyba wybronil najlepiej sytuacji 1/1. Uchronil Polske przed jeszcze wieksza kompromitacja.

Obrona:

Corluka - kiedy zobaczylem go pierwszy raz, mowie skad wzial go Sven i dlaczego gra na boku, majac takie warunki. Dzisiaj dla mnie ten kto go wypatrzył to zrobił dla City kapitalny interes

Pepe- bamka, kilka świetnych interwencji, dobrze uzupelnia sie z Carvalho.

Kovac - ostoja defensywy Chorwatów.

Gio - zal patrzec jak graja zawodnicy obecni jak i byli Barcy na tym turnieju. Dalczego nie robili tego w klubie. Choc takze ogromnie podobac moze sie Prjanic? z Chorwacji.

Pomoc:

Senna - MVP fazy grupowej, w 100% wykonuje swoja prac. Efektywny jak nikt.

Deco - Barca chce sie go pozbyć :? :? Nie liczac 20-30 minut pierwszego spotkania kapitalny turniej w jego wykonaniu.

Arda - jeden z bohaterów Turków. Bardzo wazne bramki.

Sneijder - mozg Holandii, świetnie rozumie sie z partnerami.
Spokojnie mozna było dac tutaj Xaviego czy De rossiego, ale miejsc jest tylko 4.

Atak:

Villa - nie tylko za bramki :P

Nihat - jeden z moich faworytów na króla strzelców przed turniejem. Strzela bramki czyli wywiazuje sie ze swojej roli.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 19 cze 2008, 23:09

BRAMKA:

BORUC - miał roboty, oj miał niestety... ale wychodził z opresji doskonale ;)

OBRONA:

BOULAHROUZ - bezbłędny w obronie, groźny podłaczając się do ataku. Trafił z formą na Euro :D

MATHIJSEN - bardzo pewny punkt Holenderskiej obrony!

SIMUNIC - wraz z Holendrem w środku obrony stworzyliby duet niezwykle skuteczny w pojedynkach główkowych. Praktycznie nie do przejścia :)

H.ALTINTOP - może mniej skuteczny w defensywie za to atakując jest bardzo groźny.

POMOC:

SNEIJDER - czego chcieć więcej od takiego zawodnika?! Jest wszedzie! Strzela, odbiera piłki, biega w środku... na skrzydle. Niesamowity!

SENNA - Nie byłbym sobą gdybym tego nie napisał :P : ISTNY YAYA! :D

SILVA - jak dla mnie bomba :D Walczy o każdą piłkę! Zero strat! Zrobił ogromny postęp. Mimo młodego wieku można go spokojnie stawiać na równi z najlepszymi rozgrywającymi świata! Uniwersalny ;)

KORKMAZ - troszkę szaleństwa w każdej 11 się przyda :P Dynamicznym, przebojowy skrzydłowy który po Euro prawdopodobnie dostanie kilka ciekawych ofert ;)

ATAK:

VILLA - bezlitosny!!! :D Odwrócony w stronę bramki zakańcza akcję golem w 99%

BENZEMA - długo się zastanawiałem nad drugim napastnikiem... Wybrałem Karima gdyż wydawał mi się on najgroźniejszym zawodnikiem 3kolorowych. Sam jedyny starał się zrobić coś z niczego:/

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 22 cze 2008, 7:33

B:Buffon-dzięki niemu mistrzowie świata zachowali szanse na sukces.
O: Panucci-nie znalazł uznania w oczach Lippiego,teraz jest filarem kadry.
O: Mathijsen-zapewne najlepszy środkowy obrońca turnieju,nawet w spotkaniu z Rosją pokazał się z dobrej strony.
O: Pepe-pewny w obronie,świetny w ofensywie,wyróżnienie głównie za fazę grupową.
O: Zhirkov-doświadczony Rosjanin udowodnił,że umie wspaniale grać w piłkę.
P:Schweinsteiger-w spotkaniu z Chorwatami grał piach,ale widać było,że Basti szukał gry.Przeciwko Portugalii dał znak,że Niemcy powalczą o tytuł.
P:Snejder-pomocnik Realu dawał z siebie wszystko,nawet w ostatnim meczu i bez względu na wynik konfrontacji zasłużył na miejsce w pierwszej jedenastce.
P:Arda-joker w talii Fatiha,piłkarz błyskotliwy,dynamiczny,nieobliczalny,bodaj największe odkrycie Euro.
P:Podolski-nie jestem wprawdzie sympatykiem jego talentu,ale trzeba przyznać,że odgrywa jedną z głównych ról w układance Loewa i jak dotąd nie zawodzi.
N:Arszawin-o napastnika Sbornej walczą już najlepsze europejskie kluby,wiedziałem,że ten zawodnik dobrze gra w piłkę,ale nie przypuszczałem,że aż tak dobrze.
N: Nihat-strzelił tylko dwa gole,ale zaimponował mi swoją grą w meczu z Chorwacją,udowodnił na Euro,że jest jednym z najlepszych ofensorów na naszym kontynencie.

Rezerwowi:
1. Senna-najlepszy defensywny pomocnik turnieju,ale wybrałem bardziej ofensywny wariant gry.
2. Villa-po raz kolejny pokazuje,że można go zaliczać do elitarnego grona napastników kompletnych.
3. Semak-iście imponujący powrót do kadry,nie odcina jeszcze kuponów od kariery.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 cze 2008, 17:41

No to ja też się zabawie mimo iż półfinały jeszcze przed nami :D

------------------BORUC-------------------
Lahm ----- Pepe ------ Panucci ----- Mangin
Sneijder ------ Arshavin ----- Roger -----Korkmaz
------------ Podolski --- Nihat ----------------------

COACH : Hey Hey Hicke :) Hickersberger oczywiście :D

A największy lOl to para obrońców Niemiec: Metze/Merte i brak gola Luki Toniego :)

klopx pisze:KORKMAZ - troszkę szaleństwa w każdej 11 się przyda Razz Dynamicznym, przebojowy skrzydłowy który po Euro prawdopodobnie dostanie kilka ciekawych ofert Wink

ÜmiÜmiÜmit już podpisał kontrakt z Eintrachtem Frankfurt przed Euro :D
Zabawne że jak byłem na meczu Austriaków z Niemcami to myślałem że te Ümi Ümi Ümi !!! kiedy był przy piłce, były oznaką rasizmu dlatego że jest Turkiem Dopiero gosciu obok mi wytłumaczył conieco o nim że kibice Rapidu w Wiedniu go uwielbiają za to że walnie przyczynił się do zdobycia przez nich mistrzostwa Austrii ;) I ogólnie jest(byl) przebojową postacią w T-Mobile Bundeslidze

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 cze 2008, 2:04

O temat o którym pomyślałem przed chwilą.

No więc po kolei:

Bramkarz:

A.Boruc - Jedyny bramkarz, który miał chyba tyle interwencji. W dodatku wybronił kilka 'setek', strzał Ballacka, czy pierwsze 30 minut z Austrią. W głosowaniu internautów na stronie UEFY był/jest drugi za Akinfeev'em, ale wiadomo, Rosjan najwięcej głosuje :D

Obrońcy:

Anukov - Boki obrony Rosyjskiej są wspaniałe. Znakomici w defensywie, jeszcze lepsi w grze z przodu. Przypomina mi się dogrywka z Holendrami gdzie przebiegł całe boisko, dostał passa od Pavluchenki i mało brakowało, a pokonałby VDS... nawet Hidding bił brawo.

Pepe - W Realu miał słabe początki, ale to co pokazał na Euro w moim odczuciu sprawia, że te 30 mln. wydane przez Madrytczyków się im zwróci. Bardzo pewny, spokojny, potrafi przyjąć piłkę, dobrze podać, nawet rozprowadzić akcję. Lepszy niż Carvalho... w dodatku 2 bramki ze Szwajcarami z czego jednej mu nie uznali.

Chiellini - O ile Włosi grali źle, o tyle Juventini pokazał klasę. W moim przekonaniu pojechał na turniej jako ten nr 4... okazało się po kontuzji Canny, że to on powinien być tym nr 1. Znakomity turniej. Aż strach się bać jeśli Ranieri przeniesie go z powrotem na lewą stronę.

Zhirkov - Tak jak wcześniej o Anukov'ie.... Rosja ma najlepsze boki na tym turnieju. Poradziliby sobie w każdym klubie... (standing ovation).

Pomocnicy:

Schweinsteiger - Basti 3:2 Portugalia

Senna - Znakomity piłkarz, dzięki niemu trio Xavi, Silva, Iniesta może grać mocno z przodu. Wiele przechwytów, dobre passy.... pozazdrościć takiego grajka.

Siemak - W PSG mu się nie powiodło, wrócił do Rosji gdzie znów zachwyca. Mimo 32 lat pokazuje się ze znakomitej strony. Obok Brazylijczyka najlepszy DM EURO. Mając takich 2 piłkarzy w składzie można spokojnie grać do przodu. Tym bardziej z takimi bokami jakie Rosjanie mają :)

Arshavin - Tutaj chyba nie trzeba nic mówić. Naczelny maestro Sbornej fantazji tych EURO.

Podolski - Kto by się spodziewał jego na tej pozycji ? 2 asysty i 3 bramki... więcej pisać nie trzeba.

Napastnik:

Villa/Pavluchenko - Ciężko mi wybrać. Z jednej strony 4 gole Davida i piękne podanie do Alonso w meczu z Rosją, z drugiej strony piłkarz chyba bardzo niedoceniany na tym turnieju. Zarzuca mu się sporą nieskuteczność, ale 3 gole strzelił, kilka razy ładnie uderzył (poprzeczka i jakiś słupek). Rozumie się też b.dobrze z Arshavinem.... zobaczymy po półfinale :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 cze 2008, 23:42

Wesley Sneijder (Holandia), Hamit Altintop (Turcja), Andrei
Arshavin (Rosja), Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger (obaj
Niemcy), David Villa, Iker Casillas, Carles Puyol, Marcos Senna
(Hiszpania), Luka Modrić (Chorwacja)

10 do mvp turnieju. jak dla mnie brakuje Xaviego:(

Wygra Hiszpan ale ktory tego nie wiem

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 cze 2008, 10:20

Polon... zabawe czas zacząć

4-3-3

Bramka: Casillas - co tu trzeba uzasadniać? (Buffon)*
Prawa obrona: Aniukow - najsolidniejszy, najbardziej wywarzony pomiedzy defensywa i ofensywa prawy obrońca tych mistrzostw (Bosingwa - byc może lepszy od Aniukowa, ale odpadł w cwiercfinale)
Srodek obrony: Corluka i Chiellini. Jeden z nich grał caly turniej na prawej obronie, ale nie zmienia to faktu, ze obaj zawodnicy byli jak skała. (Pepe i Simunic - ciekawe, że żaden z wybranych przeze mnie srodkowych obrońców nie awnsował do połfinału)
Lewa obrona: Żirkow - przestawcie sobie Lobo czy innego Krzynówka na bok obrony i wszystko jasne. Szacun. (Pranijc j.w.)

Defensywny pomocnik: Marcos Senna (Mehmet Aurelio). Co ciekawe, że dwaj brazylijczycy sa najlepszymi dm na tych mistrzostwach (imo), a Brazylia przy słabej formie Gilberto ma na tej pozycji duże luki.
Srodkowy pomocnik I: Xavi - lider drugiej linii hiszpańskiej drużyny (Arda Turan)
Srodkowy pomocnik II (zawoalowana nazwa playmakera): Modrić - najlepsza klasyczna "10" turnieju (Sneijder)

Prawe skrzydło: Arszawin (Hamit Altintop)
Srodek: Torres (Pawliuczenko)
Lewe skrzydło: David Villa (Podolski) - W uzasadnieniu doboru całej formacji ataku powinny w zasadzie przemówic tylko liczby.

Trener: Aragones/Hiddink - tu nie bedzie decyzji lepszy czy gorszy

Mowa końcowa. Chciałbym jeszcze wyróżnić Schwieisteigera, Ballacka, Boulahrouza, Gio, De Rossiego, Panucciego, Serveta Cetina, Engelaara, Semiha Senturka, Siemaka. O ile dwaj pierwsi grali wiecej meczów i pewnie z tego tytułu wielu bedzie twierdzić, że powinni sie znaleźć sie wsrod nominowanych bo dalej zaszli (Ballack zawiódł w dwóch ostatnich/najważniejszych meczach) to ich siła polegała w druzynowości i indywidualnie przegrali z tymi których wymieniłem. Reszta przegrała z powodu kontuzji, szybkiej eliminacji, ale byli wyrózniajacymi sie zawodnikami swoich ekip. Jeszcze powinienem dodać wszystkich innych Hiszpanów, którzy jako całośc równie mogli stworzyć najlepsza jedenastke :P

* - zmiennicy

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2008, 12:39

Casillas - wg mnie bezbłędy na tych mistrzostwach. Co prawda często nie musiał wyciągać Hiszpanii z opresji, ale kiedy musiał to robił to znakomicie.

Zirkov - podobało mi się jak wykręcał Holendrów.
Pepe - pewny punkt portugalskiej obrony, do tego strzelona bramka.
Cetin - szkoda tylko, że w półfinale nie grał. Ostry i zdecydowany obrońca, przywódca defensywy tureckiej.
Gio - długo nie zabawił, ale bardzo mi się podobał w fazie grupowej.

Senna - grał spokojnie, dokładnie i bez pośpiechu. Mocny strzał, szkoda że Buffon wtedy szmaty nie puścił.
Wesley - nigdy go za bardzo nie lubiłem, w tym sezonie czasami mnie denerwował notorycznymi farfoclami z dystansu, ale na Euro pokazał się z najlepszej strony.
Xavi - no jak go wybrazli na najlepszego piłkarza turnieju to i ja go tu upchnę.
Poldi - chyba żaden obrońca nie mógł mu odebrać piłki. Zdarzało się to tylko sporadycznie. Świetne akcje lewym skrzydłem.

Arszawin - no co tu gadać. Zagrał trzy mecze, w ostatnim nie istniał, ale zachwycił wszystkich w dwóch poprzednich.
Villa - goleador.

Hiddink - czego się nie dotkie to mu wychodzi. Zrobił z Rosji najładniej grającą drużynę Euro. Tylko ta maszynka się w półfinale zacięła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”