Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 218

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 02 lip 2008, 18:31

kaczy pisze:Widzę że Wisełka jest bardzo tolerancyjnym klubikiem :)

Po tym co czytam chociażby w komentarzach na Jutjubie bierze mnie obrzydzenie i chyba będę kibicować Beitarowi w II rundzie eliminacji CL :?

http://pl.youtube.com/comment_servlet?a ... 38bgM9ZY_Q

Dopiero teraz sobie przypomniałem że jeszcze przed wojną Wisełka nie wpuszczała Żydów na stadion.
Żal i wogóle nie skomentuje tego :evil:
No jak tam uważasz ale to hÓlsi Beitaru się napinali na wiślackim forum zaraz po losowaniu :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2008, 21:58

gilardino pisze:No jak tam uważasz ale to hÓlsi Beitaru się napinali na wiślackim forum zaraz po losowaniu Smile
Którym? Gdzie? Kibice Beitaru (Izrael) napinali się na polskim forum? Nie chce mi się wierzyć, że znają na tyle język polski.

Tymczasem Łukasiewicz ma wrócić do Polski - bardzo, baaaardzo jestem ciekaw dyspozycji Antka po paru latach w Hiszpanii, zapowiadał się na piłkarza wielkiej klasy, ale jak każdy Polak z pola się gdzieś po drodze zagubił.
kaczy pisze:Po tym co czytam chociażby w komentarzach na Jutjubie bierze mnie obrzydzenie i chyba będę kibicować Beitarowi w II rundzie eliminacji CL Confused
Po tym, co czytam z Twoich hasełek na youtube, to bierze mnie obrzydzenie, że ktoś taki jest Polakiem.
Tak samo, jak zbiera mi się na wymioty na widok reszty kretyńskich hasełek antyżydowskich.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2008, 22:17

Wilmore pisze:Tymczasem Łukasiewicz ma wrócić do Polski - bardzo, baaaardzo jestem ciekaw dyspozycji Antka po paru latach w Hiszpanii, zapowiadał się na piłkarza wielkiej klasy, ale jak każdy Polak z pola się gdzieś po drodze zagubił.

A co on robil w tej Hiszpanii truskawki zbierał. :?: Dla mnie postac bardzo anonimowa nie pograł za duzo i w Elche i słabiutkiej druzynie z Portugalii, cos tam chyba przez kontuzje. To chyba ma być nastepca Kokoszki, czyli za duza rola dla niego nie jest szykowana.

Co do rywala i szans Wisły to 2 runda, wiec z palcem w dupie powinni przejsc druzyne z Izraela.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2008, 23:19

Jarzinho pisze: A co on robil w tej Hiszpanii truskawki zbierał. Question Dla mnie postac bardzo anonimowa nie pograł za duzo i w Elche i słabiutkiej druzynie z Portugalii, cos tam chyba przez kontuzje. To chyba ma być nastepca Kokoszki, czyli za duza rola dla niego nie jest szykowana.
Parę lat temu miał być jednym z najlepszych polskich obrońców w historii, miał wszystko, by się takim stać, poza przynależnością klubową - przy całej mojej niechęci do Legii, to gdyby grał po drugiej stronie warszawskiej barykady, to by wyrósł na dobrego obrońcę.
Miał co prawda przeciętną szybkość, ale technikę odbioru, ustawianie się, grę głową, umiejętność krycia naprawdę świetną - ale cholera wie, jak to będzie wyglądało po paru latach ławki.
Jarzinho pisze:Co do rywala i szans Wisły to 2 runda, wiec z palcem w dupie powinni przejsc druzyne z Izraela.
Spodziewam się niewielkiego zwycięstwa, walki przez 180 minut o awans - Beitar to nie kelnerzy, a wręcz przeciwnie, na papierze wyglądają od nas ciekawiej. Będzie bardzo ciężko.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lip 2008, 23:44

Wilmore pisze: Parę lat temu miał być jednym z najlepszych polskich obrońców w historii, miał wszystko, by się takim stać, poza przynależnością klubową - przy całej mojej niechęci do Legii, to gdyby grał po drugiej stronie warszawskiej barykady, to by wyrósł na dobrego obrońcę.
.
Przy calej mojej sympatii do Legii to smiem twierdzic ze lepiej zrobil bedac w Polonii. Tam w tamtym czasie zanim jeszcze Engel zaczal trenowac za Chrobaka mlodziez miala dobre warunki rozwoju. W koncu chlopaki z Polonii na turniejach miedzynarodowych wygrywali ze szkolkami renomowanych klubow. poza tym wtedy w Legii nie przykladano sie do szkolenia juniorow

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2008, 23:53

Bienias pisze: Przy calej mojej sympatii do Legii to smiem twierdzic ze lepiej zrobil bedac w Polonii.
Miałem na myśli to, że Łukasiewicz w Legii w tamtych czasach pewnie dostałby szansę (talent miał naprawdę nieprzeciętny, i to bez częstego słodzenia, tylko naprawdę potrafił zrobić wiele), a utrzymałby się w Legii zapewne dłużej, niż w Polonii, gdzie każdą zarobioną złotówkę przyjmowano jak mannę z nieba i Łukasiewicza posłano tam, gdzie więcej dawano, a nie tam, gdzie chłopak mógł naprawdę się rozwinąć i grać.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 lip 2008, 0:42

Wilmore pisze:Którym? Gdzie?
Tyle ich jest :lol:.
Wilmore pisze:Kibice Beitaru (Izrael) napinali się na polskim forum? Nie chce mi się wierzyć, że znają na tyle język polski.
A tym bardziej, ze Polacy i Izraelici (antysemityzm :)) mogą znać jakieś inne języki oprócz ojczystych :).

Dla mnie Łukasiewicz to dalej anonimowy zawodnik, miał być talent, coś grał w reprezentacji, ale w piłce klubowej niczym się nie wyróżnił, wtedy bardziej topowi byli zawodnicy choćby z Amici. Z Elche podobno siadł na ławce, bo był zbyt klocowaty... czyli wychodzi na to, że Wisła znalazła idealnego rezerwowego. Paszulewicz 2 :).
piwus pisze:Realistycznie jednak myślę, że jeszcze przyjdzie rezerwowy bramkarz, dwóch obrońców i może jeden ofensywny zawodnik
Dwóch obrońców już jest, pora na bramkarza :).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lip 2008, 1:32

piwus pisze:Dwóch obrońców już jest, pora na bramkarza Smile.
Łukasiewicz na razie nie przyszedł, decyzja ma zapaść w weekend - dogadany jest w kwestii finansowej, teraz pytanie, czy spodoba się Skorży.
Jak dla mnie trzech obrońców środkowych to mało - a po przyjściu Łukasiewicza tylko tylu ich będzie - Głowa, Cleber i Antek. Chyba że Wisła ma zamiar promować jakiegoś juniora, jak Kokoszkę wcześniej, albo ktoś mi umknął. Mimo wszystko 7 obrońców to mało jak na polską ligę, przydałby się jeszcze jeden środkowy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2008, 11:36

kaczy pisze:Dopiero teraz sobie przypomniałem że jeszcze przed wojną Wisełka nie wpuszczała Żydów na stadion.

Można prosić o jakieś poważne źródła potwierdzające ten zarzut.

Z tego co mi wiadomo to piłkarzom i kibicom Wisły przed II wojna światowa zdarzało się używać tzw. „salutu rzymskiego”, jednak nie należy czytać tego gestu jako sympatii z antysemityzmem, III Rzeszą, Adolfem Hitlerem czy narodowym-socjalizmem w wykonaniu NSDAP. Wiele środowisk w różnych krajach na całym świecie używał tego gestu w innym kontekście niż Niemcy z NSDAP.
Gestu tego używali np. harcerze, albo nawet Żydzi (nacjonaliści-syjoniści) czyli kibice… Beitaru, ot taka ironia losu.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54203 ... isle_.html

Małe szanse chyba, albo tylko plotka. Zresztą po co Wiśle kolejny napastnik jest król strzelców, jest Niedzielan, chyba bardziej przydały by się wzmocnienia w innych miejscach.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 03 lip 2008, 11:42

franz pisze: Małe szanse chyba, albo tylko plotka. Zresztą po co Wiśle kolejny napastnik jest król strzelców, jest Niedzielan, chyba bardziej przydały by się wzmocnienia w innych miejscach.
O tym czy są to małe szanse Ty nie będziesz decydował ;)
A po za tym widocznie jest nam potrzebny kolejny napastnik. ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2008, 11:48

Ale chyba nie taki .... Po pierwsze jest slaby i nie wiadomo czy sie odbuduje, a kase niezla by sobie zazyczyl, wszak niedawno Arabowie mu placili, no chyba ze dorobil sie a teraz bedzie chcial dzialac na zasadzie wolontariatu

Co tu duzo mowic jezlei moge oceniac to realnym wzmocnieniem nie bedzie, sam zawodnik dosc konfliktowy, dodajac do tego Brozka wybudchowy atak...

Bardziej magia nazwiska dziala, wg mnie plotka, czy tez Wisla chce pokzac ze stac ja na dosc medialne nazwisko?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2008, 11:50

paku pisze:O tym czy są to małe szanse Ty nie będziesz decydował

Oczywiście, że nie ja, ale ma chyba jednak prawo wyrazić swoje zdanie na temat prawdopodobności tego transferu.

Widocznie napastnik Wam jest potrzebny, Wasz klub Wasze sprawy. Ja bym był kibicem Wisły (dziękować Bogu nie jestem) to bym wolał może mniej efektowne, ale bardziej efektywne wzmocnienia w innych formacjach.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 03 lip 2008, 11:53

franz pisze:
paku pisze:O tym czy są to małe szanse Ty nie będziesz decydował

Oczywiście, że nie ja, ale ma chyba jednak prawo wyrazić swoje zdanie na temat prawdopodobności tego transferu.

Widocznie napastnik Wam jest potrzebny, Wasz klub Wasze sprawy. Ja bym był kibicem Wisły (dziękować Bogu nie jestem) to bym wolał może mniej efektowne, ale bardziej efektywne wzmocnienia w innych formacjach.
Okno transferowe trwa od 3 dni a kończy się za prawie dwa miesiące, daj trochę czasu ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2008, 11:55

paku pisze:Okno transferowe trwa od 3 dni a kończy się za prawie dwa miesiące, daj trochę czasu
a liga za 3tygodnie, termin zgloszenia kadry do eliminacji mniej wiecej tak samo.... zgranie z reszta zepsolu - bezcenne

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 03 lip 2008, 11:57

czeher pisze:
paku pisze:Okno transferowe trwa od 3 dni a kończy się za prawie dwa miesiące, daj trochę czasu
a liga za 3tygodnie, termin zgloszenia kadry do eliminacji mniej wiecej tak samo.... zgranie z reszta zepsolu - bezcenne
Jesteś pewny że liga za 3 tygodnie ? Ja bym nie był tego taki pewny ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”