Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post autor: Kamil232 » 12 lip 2008, 15:20

Mnie osobiście dziwi fakt, że SAF nie postawił bezwzględnie na tego zawodnika. Już pół roku temu kłóciłem się na tym forum, że Holender jest idealnym zawodnikiem jakiego potrzeba Manchesterowi:] Potrzeba nam takiego wysokiego napastnika. Wyobrażam sobie duet Tevez, Huntelaar a za nimi Rooney. Paka niesamowita. I będę strasznie kibicował aby udało się sprowadzić następce Nisterlooy`a
A mnie nie dziwi. Siła naszej taktyki polega na ciągłym ruchu w ataku, raz w napadzie jest ten za chwile on jest na skrzydle w napadzie ktoś inny. I jak tu sobie wyobrazić w takiej taktyce Huntelaara? Na ławce czy na poszczególne mecze taki typ napastnika by się przydał jak np. nie idzie gra kombinacyjna to wrzutka i taki tam powalczy, ale czy opłaca się wydawać ogromne pieniądze na zawodnika na ławke?
Jest jeszcze Bruce ... Co do Keano to myślę e jakby dostał od nas ofertę to by jej nie odrzucił ...
O czym wy dyskutujecie?:O Keane, Bruce, O'Neill :O Oni prowadzą własne zespoły w PL i myslice, że porzucili by role menadżera zeby być asystentem? Wolne żarty.
Też jestem zdania, że Huntelaar byłby rozwiązaniem lepszym, a może nawet i tańszym(choć do tego to nie można być pewnym). Nie chodzi o to, że nie doceniam Berbatova, z raczej o to że snajper Ajaxu ma cechy napastnika, którego szukamy. Ale z drugiej strony jeśli sprowadzimy Bułgara to na pewno nie będę rozpaczał, bo myślę że sporo mógłby wnieść do drużyny.
A wg. mnie właśnie szukamy napastnika, który potrafi również zagrać poza polem karnym do tego wysokiego umiejącego grać tyłem do bramki i dobrze grającego głową więc Berbatov pasuje jak ulał.

Wróć do „Anglia”