FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 723

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2008, 12:55

Macie tylu znakomitych graczy, że skandalem jest obawa o wynik, w razie kontuzji Leo :P

W takiej sytuacji [kontuzjogenność lidera], w takim klubie nie powinno się opierać gry tylko na 1 zawodniku. Liczyć tylko na 1 grajka. Bo zawsze jest ryzyko kontuzji, czy to Messi, czy Cristiano Ronaldo, czy ktokolwiek inny. Henry, Xavi, Eto'o, każdy z nich "robi różnicę". Oczywiście zakładam, że Titi się ocknie. Każdy z nich może pociągnać grę. jednym zagraniem wygrać mecz.

Chcesz powiedzieć, ze jak Messi wypadnie z gry, to może być kiepsko ?
W takim razie coś jest nie tak. Lider liderem, ale przecież Messi nie przewyższa reszty piłkarzy [jesli chozi o umiejętności] o lata świetlne.
Musicie sie nauczyć grać bez niego. Bo rzeczywiście kontuzje wyjątkowo go "lubią".
Może wysłać Messiego na IO i popróbować gry bez niego ? :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2008, 13:02

Messi na Olimpiadę pewnie pojedzie. Jestem o tym przekonany. Chciałbym sie pomylić, ale raczej na to nie liczę tak więc będzie okazja zagrać bez niego między innymi w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Rywal nie będzie pewnie zbyt wymagający, ale przypuszczam, że różnica w naszej grze będzie zauważalna. Trzeba poczekać na kolejne sparingi, ale po dwóch spotkaniach kontrolnych wygląda to tak, że kiedy jest Messi jest impreza a kiedy nie ma Leo to wszystko wygląda co najwyżej średnio jeśli chodzi o atak.

Tak czy inaczej trudno póki co wyciągać jakiekolwiek wnioski. Mam nadzieję, że w meczu z Fiorentiną (już za trzy dni) zagramy nieco lepszym składem. Oczywiście będą zmiany, ale chciałbym zobaczyć przynajmniej 45 minut w niezłym ustawieniu. Nawet bez Leo :P

Musimy kupić kogoś na lewy atak. Chciałbym Arszawina bo jemu zdecydowanie bliżej do napastnika niż Silvie a przecież chodzi nam właśnie o zdobywanie bramek (od dogrywania mamy innych piłkarzy), ale i na Hiszpana bym się nie obraził. Tak czy inaczej sprowadzenie kogoś na lewą stroną powinno być priorytetem.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 28 lip 2008, 11:57

Mentor pisze:Tak czy inaczej sprowadzenie kogoś na lewą stroną powinno być priorytetem.
Grzesiu Rasiak jest do wyrwania.Za naprawdę godziwą cenę:) :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2008, 12:25

[']

Przyłóż się bardziej następnym razem bo aż szkoda komentować.

Tymczasem na łamach Mundo Deportivo wraca temat Arszawina. Mam nadzieję, że jest w tym ziarnko prawdy i klub wciąż nie rezygnuje z prób pozyskania Rosjanina.

kamiljozefkowo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamiljozefkowo » 28 lip 2008, 12:34

Osobiście nie chciałbym Arszawina w Barcelonie, nie dlatego że nie lubię Rosjan, ale nie do końca przekonują mnie jego umiejętności.

Miał naprawdę świetny sezon. Przyczynił się do sukcesu reprezentacji Rosji na ME, wygrał Ligę rosyjską i Puchar UEFA z Zenitem Sankt Petersburg, ale nie jest to już zawodnik młody, ma już 27 lat. Co prawda jest to najlepszy wiek dla napastnika, ale ja uważam, że poprzedni sezon był dla niego najlepszy w karierze i nie zbliży się już do tego poziomu, jaki prezentował

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 28 lip 2008, 12:56

Może masz rację.Wszak trzeba będzie obserwować poczynania Arszawina w kolejnym meczach Zenitu,o ile w tym teamie pozostanie.
Mówisz że nie jesteś przekonany o jego umiejętnościach.Coś w tym jest.Ja osobiście o Ruskim grajku usłyszałem nie więcej jak rok temu.Czyli wcześniej był dla mnie anonimowym graczem(moja opinia) a teraz zaczyna grać świetnie,rozwinął się.
Co do Barcelony i ewentualnego zainteresowania Andrijem:) to jestem lekko mówiąc sceptyczny.Zenit chce za niego kupę kasy,Barcelona już sporo siana wydała.Fakt,mamy lukę na lewym ataku,ale czy nie lepiej rozejrzeć się za jakimś tańszym graczem?Poczekamy zobaczymy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 lip 2008, 12:59

No, ale gdyby taki drugi Stoiczkov z niego był to byś nie pogardził ;)
Bądź co bądź Bułgar też przychodził jednak dość anonimowo... sytuacja podobna też jak u Szewczenki ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2008, 13:15

Marcin87 pisze:Ja osobiście o Ruskim grajku usłyszałem nie więcej jak rok temu.
To dlatego, że liga rosyjska jest wciąż zbyt mało popularna, ale to się powinno zmienić w najbliższych latach. Już się zmienia zresztą.
Marcin87 pisze:teraz zaczyna grać świetnie,rozwinął się
Wcześniej też grał bardzo dobrze. W Rosji wymiata nie pierwszy rok i więcej tam już nie osiągnie. Jeżeli kiedykolwiek ma wejść na wyższy poziom to właśnie teraz.
Marcin87 pisze:Co do Barcelony i ewentualnego zainteresowania Andrijem:) to jestem lekko mówiąc sceptyczny.Zenit chce za niego kupę kasy,Barcelona już sporo siana wydała.Fakt,mamy lukę na lewym ataku,ale czy nie lepiej rozejrzeć się za jakimś tańszym graczem?Poczekamy zobaczymy
:shock:
Nie mogę wprostu uwierzyć. Czytam i przecieram oczy ze zdumienia.

W momencie gdyby Barcelona musiała liczyć każdy grosz i oszczędzać na piłkarzach budując nowy zespół uznałbym, że nadchodzi apokalipsa.

Szczerze mówiąc aż trudno mi coś napisać. Zatkało mnie Marcin87.

Ja tam Arszawina bardzo chcę bo pasuje idealnie do tego czego potrzebujemy. Szukamy napastnika (!) na lewą stronę. Nie takiego do gry na szpicy tylko szybkiego, przebojowego zawodnika z dobrym dryblingiem i podaniem, który mógłby napędzać naszą grę w ofensywie. Andriej jest właśnie takim zawodnikiem. Strzela bramki i zalicza dużo asyst. Poza tym może też grać bardziej na środku jako ofensywny pomocnik. Oczywiście jak do tej pory grał w słabszej lidze niż hiszpańska, ale nawet gdyby u nas notował nieco słabsze wyniki (chodzi mi o statystyki bramek i asyst) to i tak mogłoby być dobrze a nawet bardzo dobrze. Silva niby już ograny w Hiszpanii, ale on ani nie strzela bramek ani nie zalicza asyst. Jest dobry w grze piłką, ale ja nie chcę oglądać 90% posiadania piłki i wyniku 0:0. Powinniśmy szukać piłkarzy potrafiących zrobić z piłki konkretny pożytek. Być może Silva byłby u nas bardziej efektywny niż w Valencii, ale i tak większe szanse na to dawałbym Rosjaninowi.

Tak czy inaczej liczę na jednego z tej dwójki. Koniecznie musimy kogoś kupić na lewą stronę a skoro obaj są dobrym zawodnikami (przy czym Silva może się jeszcze bardzo poprawić) to jeżeli kupimy jednego z nich powinno być dobrze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 lip 2008, 13:36

A moze wymiana Etoo - Arszawin :lol:
Co jak co ale nieliczni moga spelnic albo tez chca spelnic wymagania finasowe Etoo, a taki Zenit mysle ze jak najbardziej bylby wstanie placic taka a nie inna tygodniowke

Chyba ta wymiana bardzie logiczna niz ... Etoo - Treze :think: chociaz obie malo realne chyba

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2008, 13:46

O tym nie pomyślałem :lol:

Zenit na pewno byłby w stanie spełnić wymagania finansowe Kameruńczyka, ale temu zależy nie tylko na pieniądzach. Jest strasznie ambitny pod względem sportowym. On chce zdobywać trofea a poza tym ciągnie go pewnie też w kierunku wyróżnień indywidualnych. Grając w Zenicie na pewno byłby gwiazdą, ale tylko lokalną. Stamtąd Europy nie podbije. Jeszcze nie :P

Obie wymiany nierealne.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 lip 2008, 14:26

Co do wymagań finansowych to nawet sam Arshavin powiedział niedawno że takiej pensji jaką ma w Zenicie to nigdzie nie dostanie, ale o kase mu nie chodzi bo ma ją jak lodu.

Gdzie jak gdzie, ale w Petersburgu to z kasą problemów nie mają

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 lip 2008, 15:04

Jest jeszcze 1problem odnosnie takiego obrotu sprawy... Nie przypadkowo w skladzie Zenitu pomimo wielu nacji, nie ma czarnoskorego pilkarza :!:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 lip 2008, 15:56

kaczy pisze:Co do wymagań finansowych to nawet sam Arshavin powiedział niedawno że takiej pensji jaką ma w Zenicie to nigdzie nie dostanie, ale o kase mu nie chodzi bo ma ją jak lodu.

Gdzie jak gdzie, ale w Petersburgu to z kasą problemów nie mają
Arshavin jest najlepiej zarabiajacym pilkarzem w Rosji, ale jego pensja wciaz daleka jest od tych, ktore otrzymuja najlepsi pilkarze w Europie, dlatego chyba trzeba wziac na ta wypowiedz lekka poprawke.

Tez osobiscie preferuje Arshavina niz Silve, ale nie za takie pieniadze jakie chce Zenit.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lip 2008, 16:24

Nie jest taka daleka jego pensja :wink: choć w Europie każdy poważny klub (jak Barca, Milan, Inter, Bayern itd) byłby mu w stanie zapłacić taka kasę jak Zenit.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 28 lip 2008, 16:38

mistyk pisze:Tez osobiscie preferuje Arshavina niz Silve, ale nie za takie pieniadze jakie chce Zenit.
Jak dla mnie kilka meczy zagranych na wysokim poziomie nie wystarczy i akurat z tym stwierdzeniem się nie zgodzę. Wolałbym Silvę i to bez zastanowienia.
Akarin pisze:Nie jest taka daleka jego pensja choć w Europie każdy poważny klub (jak Barca, Milan, Inter, Bayern itd) byłby mu w stanie zapłacić taka kasę jak Zenit.
No właśnie ciężko jest powiedzieć ile on w tym Zenicie może dostawać. Rosjanie poczuli smak futbolu, szczególnie Gazprom (który ma prawie nieograniczony budżet) i mogli mu po Pucharze UEFA a także Mistrzostwach Europy podnieść pensje. Arshavin jest w Rosji gwiazdorem, takim jak w Katalonii był R10, ciężko jest powiedzieć ile on może tak naprawde zarabiać. Napewno są to duże pieniądze. Ale jak widać on chce się jeszcze rozwijać, a takiej możliwości w Rosji nie ma...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”