Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 31 lip 2008, 22:28

Yukasz pisze:Wróć! W mówieniu o kulawym że jest kulawy chyba nie ma nic złego. Toż to stwierdzenie faktu. Jak wolisz się oszukiwać że jest inaczej to twoja sprawa.
Jasne, Zieńczuk nie został przez Ciebie wyśmiany.
Yukasz pisze:Zieńczuka jako jednego z najlepszych grajków ligi wiele osób widziało w kadrze.
Nie wiem gdzie znalazłeś takich optymistów, którzy widzieliby go w składzie zamiast Krzynówka czy Smolarka. Borki, Tomaszewskie i inni pseudodziennikarze mogą sobie narzekać, ale to nie jest powód, by po każdym kiepskim występie jeździć po nim, że niby miał być tym "zbawieniem kadry". Już za pierwszym kiepski żart, a powtarzany od pół roku nie staje się lepszy.
Yukasz pisze:a Brożkowi uwierzę że jest dobry jak 'się pokaże' na zachodzie.
Gdybyś był poprzednim selekcjonerem, to na mundial byśmy nie pojechali.
Yukasz pisze:A po zapowiedziach pół roku temu liczyłem na mocną Wisłę i że może wreszcie uda się naszym zagrać w LM.
No to masz trochę za wysokie wymagania wobec polskich drużyn. Trochę ciężko jest znaleźć zawodników stanowiących wzmocnienie tego zespołu, Wisła dostawała kosza, ceny były za wysokie itp. Można poczekać na dobry transfer, a jak nie ma niego pieniędzy, to dać sobie spokój. Można też sprowadzać jak kiedyś Ładzie, Omeonu, Brasilie. Bednarz ma w tym duże doświadczenie w Legii (choć podobno to Wdowczyk był odpowiedzialny za sprowadzanie piłkarskiego śmiecia - brał większość, którą mu polecono) i cieszę się, że nie robi tego w Wiśle. Kupiliby Iwańskiego, Arboledę, Peszkę, Lewandowskiego w sumie za ile 2 mln euro? 1,5 mln? Przeszliby Beitar z palcem w dupie? Szanse mieliby takie same jak teraz, a pewnie tylko dwóch z tych zawodników znalazłoby się w kadrze meczowej. Ja myślę, ze Wisła kupować będzie do końca okienka. Chociaż niektórzy już orzekli, że nie ma już żadnych szans na transfery, a lepsze wzmocnienia zrobiła nawet Cracovia za masakryczne 300 tys. Wzmocnienia w sytuacji Wisły są konieczne jeśli chce się grać zarówno w lidze, jak i w pucharach. Najpierw trzeba się do nich jednak zakwalifikować. Co jest zadaniem tego składu, a nie załatwią tego wzmocnienia.
Yukasz pisze:Ostatnio zauważyłem że Ci się dowcip wyostrzył
Bo jak się ma powierzchowną wiedzę na jakiś temat, to się nadrabia kpinami.

PS. Brawo Lech, super techniczna gra, super Stilić. Rezerwowi też silni. Pozostaje mieć tylko nadzieję, ze w lidze nie będzie mu się pozwalało na aż tyle ;).

Wróć do „Puchary Europejskie”