Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 363

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 lip 2008, 21:12

nawet nie liczcie na prezent ;d jak pomoc zacznie grac tak jak chce Mou to nawet srodek obrony nie bedzie potrzebny :P , ja widze duzy pozytyw w grze ofensywnej Interu i to cieszy ze chlopaki z animuszem atakuja , widac pewnosc i determinacje , mysle ze zle nie bedzie

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 sie 2008, 20:10

Elo elo.

Mam pytanie, może ktos bardziej zorientowany. Jakie szanse abysmy w meczu z Bayernem mogli skorzystac z takiego luksusu jak trzej, no dobra dwaj nominalni srodkowi obroncy? Rivas juz trenuje z pilka, ale podobne treningi zaczeli juz Cordoba, Samuel, Ibra i nawet Chivu. Jak wyglada sytuacja z Matrixem? Na sama mysl rozegrania 3 sparingów w ciagu kilku dni przez jednego zdrowego CB nie robi mi sie lekko na serduchu.

Pytam, bo nie wiem czy probowac mecz odpalac i drżec o Nicolasa zamiast rozkoszowac sie gra Nerazzurrich?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 sie 2008, 21:19

Na środku obrony niestety póki co Cambiasso z Burdisso.
Jednak Rivas wraca do zdrowia i ma zagrać już w którymś z meczów w Amsterdamie.
Kuracja Chivu i Cordoby ponoć postepuje dobrze, ale jest mało prawdopodobne aby zagrali w meczu o SCI i pierwszej kolejce serie a. Ta dwójka ma być gotowa na drugą kolejkę ligową lub pierwszy mecz w LM.
Niestety nic o Samuelu i Materazzim.

Tym niemniej Mourinho twierdzi, że jeśli kuracje przebiegną zgodnie z planem to żadnego transferu obrońcy nie będzie, szczególnie, że musi i tak pięciu zawodników wykluczyć z listy na LM.

Julio Cesar jutro nie zagra bo ma problem z mięśniem.

Wszytko na podstawie dzisiejszego wywiadu z Jose na inter.it.

Awatar użytkownika
kibix
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibix » 04 sie 2008, 21:24

mogą się teraz młodzi obrońcy pokazać, tacy jak np.Santon czy Mei pod nieobecność tych starszych defensorów. nie powinniśmy kupować nowego obrońcy bo jak wszyscy się wyleczą to będzie tych obrońców o wiele za dużo. dlatego mam nadzieję że te informacje o kupnie nowych środkowych obrońców to tylko plotk

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 sie 2008, 21:41

W takim razie co dzieje z Ivanem Faticem. Gość zaprezentował sie pozytywnie w ubiegłosezonowych przygotowaniach i chyba dostał nawet swoje minuty w Coppa Italia, do tego lider formacji obronnej Primavery (swietnie bił karne) i słuch o nim zaginał. Wypożyczenie? Nic nie słyszałem.

Nie zebym miał cos do Mei czy Santona, ale byłby to swietny weryfikator poziomu dla młodego Serba.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2008, 23:09 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 sie 2008, 23:04

W takim razie co dzieje z Ivanem Faticem.
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=29505&L=en

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 sie 2008, 22:27

Mecz z Bayernem strasznie zamulający, myślałem, że usnę. Bardzo mało sytuacji z obu stron, ślamazarne tępo i piknik na trybunach (od kiedy robi się Ole gdy się przegrywa? :think: ) – tak mniej więcej wyglądał ten mecz. Pochwalić można na pewno grę defensywną, bardzo przyzwoicie radził sobie Cambiasso w roli stopera. Gra do przodu wyglądała już dużo gorzej. Nieźle pokazał się Mancini, Adriano chwilami też coś próbował. Ogólnie sparing na plus biorąc pod uwagę etapy przygotować do sezonu obu drużyn.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 sie 2008, 22:52

Zico_FCI pisze:Nieźle pokazał się Mancini
Tzn jak? Jakim gracie systemem i na jakiej pozycji u was gra?

PS Mamy spokój od Martinho na jakiś czas :lol: :spoko:

Edyta:

Mielibyśmy spokój od Martinho*
Widzę że fieldy nie śpi :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sie 2008, 22:54

Yukasz pisze:PS Mamy spokój od Martinho na jakiś czas
ta

Mancini zdaje się biegał po całej szerokości pomocy, ale oglądałem jednym okiem więc dokładnie ci nie powiem. Kroos z Bayernu fajnie się pokazał. Ale Toldo był dziś nie do przejscia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 sie 2008, 22:55

Ja ogladalem tylko druga połówke, bo mi net strasznie zacinał gdy zaczał sie mecz. Co w tej połowie rzuciło mi sie w oczy. Bardzo fajnie to wygladało jesli chodzi o ilośc przechwytów i odbiorów. Tu widze duża baze do wyprowadzania wyniszczajacych kontrataków. Niestety bardzo duza ilośc strat i ciagle brakuje tego spoiwa miedzy formacja ataku a pomocy. Muntari pozytywnie, ale tym spoiwem raczej nie bedzie. Na razie gramy w eksperymentalnym ustawieniu dlatego jest jeszcze sporo chaosu. Srodkowa linia traci sporo gdy nie ma w niej Cuchu. Widac, że kilku zawodników w najwyzszej dyspozycji nie jest np. Maicon a kilku ważnych brakuje (Samuel, Chivu, Ibra). No i wreszcie debiutancki gol Manciniego.

Bayern jakos tak podobnie sie prezentował, tyle że im gra kończyła sie przed polem karnym Interu. A strzały albo kończyły sie na Toldo albo na trybunach.

edit gramy 4-3-3 a Mancini biega po obu flankach (zmieniaja sie jak Kosowski z Krzynówkiem za Janasa)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 sie 2008, 23:23

Yukasz pisze:Tzn jak? Jakim gracie systemem i na jakiej pozycji u was gra?
Gra jako skrzydłowy napastnik lewa/prawa. Ogólnie we wszystkich sparingach był jednym z najlepszych w Interze. Sporo biega, próbuje dryblować i strzelać. Czyli mniej więcej to co w Romie. Dzisiaj chyba dostał jakiś pucharek za gracza meczu, a później go rozwalił :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 sie 2008, 15:08

Nasza gra ofensywna ulegnie znacznej poprawie jak wróci Ibra. Na środku ataku strasznie kaleczy Adriano, ani mu przyjęcie nie wychodzi, o celnym podaniu czy przetrzymaniu piłki nie wspominając. Do tego ta jego niesamowita zwrotność, ten kapitalny start do piłki :roll: - dla nawet przeciętnego obrońców to żaden rywal. Przez ostatnie lata zatracił całkowicie wszystkie swoje atuty, Imperatore to już brzmi niestety groteskowo. Z takim głównym atakującym naprawdę ciężko o jakieś sensowne akcje ofensywne.

Zupełnym przeciwieństwem Adriano jest Amantino, imo nasz zdecydowanie najlepszy piłkarz w dotychczasowym sparingach. Imponuje przygotowaniem fizycznym, no i jego zaangażowanie jest naprawdę przykładne. :spoko:

Pochwalić należy Burdisso, nasz ostatni już w kadrze obrońca spisuję się bardzo pewnie i nawet jako jeden z niewielu doczekał się pochwały od Jose.

Bardzo przydałby się Stanko w formie, w drugiej linii brakuje nam zawodników z dobrym uderzeniem, chyba tylko Muntari, Pele no i Stano, tylko, że ten gola od wieków nie zdobył :roll:

Co do kontuzji to poroblemy w obronie przysłoniły nam to co sie dzieje w pomocy. Wypadł Vieira, wypadł Jimenez, Cuchu stracony na rzecz obrony czyli gramy bez trzech ważnych ogniw w tej formacji :? Zresztą w ataku podobnie - dwóch pierwszoplanowych graczy cały czas niedysponowanych.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 sie 2008, 16:31

Yukasz pisze:PS Mamy spokój od Martinho na jakiś czas

:mike:

Cała prawda. Za ile on wróci?

2 WP za wymazywanie uwag moderatora i robienie OT. Spróbuj to też edytowac // Babel

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 07 sie 2008, 18:46

jak narazie Jose swietnie poukladał gre obronną Interu. W ataku bylo widac jakies przeblyski schematów ale chyba nie spodziewaliscie sie ze po 3 tygodniach Inter bedzie wyprowadzał kontrataki jak Chelsea z Barceloną w pamietnym meczu Ligi Mistrzów kiedy to po chyba 15 minutach The Blues prowadzili 3:0 ;) w piątek Inter gra z Sevillą o 19 w Amsterdam Tournament. W turnieju biorą udział jeszcze Arsenal i oczywiscie Ajax :) zapewne znowu w ataku zagra Adriano. Widac ze Mourinho od samego początku na niego bardzo liczy. Ciekawe czy bedzie mógł zagrac Jimenez. Ostatnio trenował z calym zespolem. Mam nadzieje ze tak bo to swietny gracz a poza tym nie chciałbym znowu oglądac Stankovica :? w obronie zapewne Burdisso z Cambiasso :/ nie mam nic do gry Cuchu na srodku obrony ale on jest nam bardoz potrzebny w srodku. Jestem dobrej mysli - 2:0 dla Interu ;)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 sie 2008, 22:57

Il Genio wraca :mrgreen:

Zagra jutro kilka minut, a przeciwko Ajaxowi ma dostać 45 minut.

W obronie to akurat Jose za dużo do układania nie ma - owszem były ostatnio pewne problemy, ale to raczej kwestia kontuzji kluczowych graczy. Tym niemniej Mourinho przejął drużynę z najlepszą defensywą w serie a, więc zasług tutaj nie widzę sensu mu przypisywać.

Co do turnieju to szkoda, że nie gramy z Arsenalem bo przeciwnik to silniejszy od Hiszpanów czy Holendrów. Chociaż z drugiej strony Wenger ma dziwny zwyczaj wystawiania rezerw w takich sparingach, taka sytuacja chyba miała miejsce rok temu jak z nimi graliśmy :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”