Chelsea FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 09 sie 2008, 16:02

Oj biedny George Jung ja wiedzialem, ze tak bedzie.

Nie wiem skad ci sie wzial przyklad z Gago. Z Baptista tez jest fajny. Dlaczego chca go sprzedac za 12 mln?
- Siedzi w Realu od paru lat i nigdy nawet nie zblizyl sie do poziomu jaki prezentowal w Sevilli. Ani u nas, ani nawet w barwach Arsenalu.
- Nie jest klubowi potrzebny. Na jego pozycji moga grac Guti, van der Vaart, Sneijder i De la Red. Czyli jest czwarty lub piaty w kolejce do gry w drugiej linii. Jest rowniez czwarty lub piaty do gry w ataku.

Jego jedynymi atuatami na chwile obecna sa sila i wszechstronnosc. W zeszlym sezonie zagral ledwie kilka dobrych spotkan.

- Nikt nie zaplaci za niego wiecej. Rok temu Real dostalby prawie 20 mln.

Nie wiem gdzie widzisz te lata swietlne na korzysc Dinho. Chyba widziales je pare lat temu. Bo obecnie jest to melodia przeszlosci, ale zyj sobie dalej w swoim swiecie. Nikt nawet nie moze zagwarantowac ze Dinho odzyska swoja najlepsza dyspozycje. Swoje zrobil nawet w zeszlym sezonie gral niezle, ale sam dobrze wiesz o ile spuscil z tonu. Aaaa i przytylo mu sie troszke :P

No i Barcelona byla otwarta na oferty jego sprzedazy. Real nie jest.

Nie, cena jaka zaplacil Real nie jest wina Chelsea. Ale Robinho jest obecnie lepszym graczem niz trzy lata temu. Real nie chce sprzedawac swojego pilkarza i to w interesie Chelsea lezy zlozenie zadowalajacej Real oferty. Nie odwrotnie. My nie mamy zadnego obowiazku isc na niekorzystne kompromisy.

Przyklad Deco jest jeszcze fajniejszy. Robinho ma 24 lata. Ile ma Deco?
George Jung pisze:Mistrzostwa Realu to też nie jest jakaś wielka zasługa Robinho.
Przeciez wszyscy wiemy, ze strzelic 10 bramek i zaliczyc 8 asyst w ciagu 2057 minut gry potrafi nawet nawet Eidur G. z wykrecona noga o 180 stopni.

Wróć do „Anglia”