Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow » 10 sie 2008, 0:04

A tymczasem, dzisiaj pojawiło się sporo informacji na temat rzekomych transferów Manchesteru. Pewnie większość z nich to zwykłe plotki ale jakby nie patrzeć ciekawe plotki :)

No i niby jesteśmy w stanie podbić ofertę za Berbatova do 25 mln funtów ale to informacja The Sun więc skoro ucichło o Ronaldo trzeba sobie znaleźć nowy topic. Rzekomo Tottenham żąda 30 mln funtów ale dla mnie już kwota 25 mln funtów to gruba przesada za napastnika, który w styczniu skończy 28 lat. Dla porównania Barcelona zapłaciła rok temu za 30 letniego Titiego - wówczas czterokrotnego króla strzelców PL i jednego z najlepszych grajków świata 16,1 mln funtów. Berbatov z pewnością nie jest wart kwoty blisko dwa razy większej.

Podobno Saha wbrew oczekiwaniom zostaje na OT i przechodzi jakąś specjalną rehabilitację. Ja tam już we Francuza nie wierzę. W ostatnim sezonie poza bramką z Sunderlandem praktycznie nic nam nie dał a ma już na karku 30 wiosen więc najlepszy wiek za nim. Dostał swoją szansę a cierpliwość też ma swoje granice. Ponoć mogliśmy go sprzedać do Valencii albo Sunderlandu za około 8mln funtów co na wiecznie połamanego napastnika złą kwotą nie jest. Mimo całej mojej sympatii do Louisa jestem za kupieniem kogoś w jego miejsce. Jest co prawda Campbell ale moim zdaniem to nadal za mało.

Ja dalej obstaję przy tym, że przydałby się nam Huntelaar. Możecie na niego psioczyć i narzekać, że nie pasuje a ja i tak będę zwolennikiem tego transferu. Skoro Van Nistelrooy potrafił się przystosować z bardzo dobrym efektem do kombinacyjnego stylu gry repry to i Klaas może. Co najważniejsze, z tego co pamiętam wyraził w jakimś wywiadzie chęć gry dla nas a to w przypadku United bardzo ważne, że klasowy piłkarz chce grać właśnie u nas.

No i najciekawszy news choć chyba to tylko wielka plota bo hiszpańskie media już nie raz przekonały nas o swojej "wiarygodności". Podobno chcemy Silvę i oferujemy za niego około 19 mln funtów. Nie powiem o ile zawsze utrzymywałem, że mamy wystarczającą ilość skrzydłowych o tyle Silva jest jedynym skrzydłowym obok Riberego, którego marzę by oglądać w barwach United. Lepszej albo w ogóle innej okazji żeby go kupić pewnie nie będzie. Valencia niby chce go zostawić ale ma kłopoty finansowe. Niby jest Nani i Giggs a nawet Park a miejsce tylko jedno ale Hiszpan to piłkarz nietuzinkowy, mogący grać również cofniętego napastnika, dla którego powinno się zawsze znaleźć miejsce. Biorąc pod uwagę, że Giggsy już raczej będzie odpadał ja jestem jak najbardziej za. I tu bym nie żałował nawet 30 mln funtów bo ma raptem 22 lata i papiery żeby być jednym z najlepszych grajków na świecie. Niestety to pewnie tylko plota, jeśli gdzieś trafi to raczej to będzie Barcelona.

A na koniec, kolejny nasz wychowanek wypożyczony. Tym razem Cathcart do Plymouth. Popieram pomysł wypożyczenia tego chłopaka ale nie wiem czy nie dałoby mu się znaleźć czegoś ambitniejszego. Zobaczymy czy będą z niego ludzie.

Wróć do „Anglia”