Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 831

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sie 2008, 19:34

jego agent swojego czasu wzial potezna kase od gasparta 'pod stolem' za zalatwienie przejscia savioli do barcelony

byla to odpowiedz barcelony na zidane'a :lol:

niesamowicie udana :lol:

choc dalej znam ludzi ktorzy uwazaja ze saviola jest dobry technicznie i byl duzo lepszy niz np kluivert :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sie 2008, 23:10

Baptista oficjalnie w Romie.

Stalo sie to na co wszyscy czekali od dluzszego czasu, bo jego odejscie bylo raczej przesadzone.

Dzieki Julio za wszystko i powodzenia :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 15 sie 2008, 12:31

Ewentualne 11 milionow za Julio nie robi jakiegos specjalnego wrazenia. Choc mozna powiedziec ze cena drewna wzrosla :lol:

Klub/ Schuster byli widac zdesperowani zeby oddac tego zawodnika.

58 meczow, 11 goli w Madrycie, wynik nie robi specjalnego wrazenia.

dzieci neo juz panikuja ze nie bedzie komu strzelac goli na Camp Nou :)

Co do napastnikow, tak jak pisalem jestem na nie jesli chodzi o Janka, podobnie nie chcialbym zeby znalazl sie u nas Benzema z racji jego charakteru a'la Cassano z najlepszych lat. Diego Milito to dobra opcja, o ile nie zaplacilibysmy za niego kosmicznej ceny, krotki kontrakt bylby jak znalazl. Zawodnik bramkostrzelny, bez problemu aklimatyzacji i poznania hiszpanskiej pilki.
w transfery z Walencji juz nie wierze :cry:

ciekawe czy gdyby Chelsea zlozyla oferte 40 baniek za Robsona Pedja faktycznie by ja przyjal :think:

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 15 sie 2008, 12:41

rkoeman pisze:choc dalej znam ludzi ktorzy uwazaja ze saviola jest dobry technicznie i byl duzo lepszy niz np kluivert
Savioli to mi żal straszny. Talent niesamowity miał króliczek. Pierwszy sezon w katalonii kapitalny, drugi i trzeci też nie były tragiczne (no może nie na miare 25 mln euro, ale te kilkanaście bramek zasadził). Liczyłem, że po dobrych występach na MŚ 06 sie odbuduje, i wróci do najlepszych lat swojej kariery. Niestety , ni hu hu ;). Patrząc jednak pod kątem biznesu jaki zrobił na nim Real, nie wyszło tak źle. 23 mecze 8 bramek, dla porównania Higuain 42 mecze 10 bramek :P (inna sprawa, że w większości były to bramki ultraważne).

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 sie 2008, 12:54

peepe pisze:ciekawe czy gdyby Chelsea zlozyla oferte 40 baniek za Robsona Pedja faktycznie by ja przyjal
to zależy. Jeśli robson dalej sie będzie upierał przy swoich smiesznych żądaniach to Real może go puścić i w tym wypadku za mniej jak 38-40 mln nie ma mowy o odejściu.

Na szybko dałoby sie sprowadzić jeszcze gracza który mógłby uzupełnić lewą flankę - może np. Diego Capel po klauzuli 15.4mln , albo (błagam nie!) - Quaresme :?

Natomiast jeśli już robić interes z Chelsea to jest opcja która by mnie zadowoliła a mianowicie Malouda do Realu za Robinho i 20 mln.

Mimo wszystko myśle że Robinho zostanie na rok conajmniej już widać ze klaun ribieiro mięknie troche w swoich wypowiedziach

Saviola to dla mnie dziś najbardziej przereklamowany piłkarz świata

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 16 sie 2008, 13:53

Powolania na mecz z Valencia:

Iker Casillas, Dudek, Michel Salgado, Sergio Ramos, Metzelder, Torres, Heinze, Javi Garcia, Diarra, De la Red, Robben, Van der Vaart, Guti, Robinho, Higuaín, Raul, Saviola and Van Nistelrooy.

w kadrze znalazl sie jednak Robinho, mozna zatem powiedziec ze rzekomy bunt zostal zazegnany :P

Brakuje Pepe, Canny, Gago, Drenthe i Marcelo

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 sie 2008, 17:33

Brakuje Pepe, Canny, Gago, Drenthe i Marcelo
Brakuje Sneijdera!

Nie wiecie na jakim kanale jutro meczyk? Pamiętam, że rok temu było w naszej, pięknej publicznej TV, a teraz nigdzie nie widziałem :?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 sie 2008, 17:39

Jest ale idioci zamiast puścić na żywo retransmitują o 0:25 :roll:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 16 sie 2008, 20:02

niezla lipa, przeciez na tvpsport mial byc na zywca, jeszcze pare dni temu gdzies widzialem zapowiedz

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 sie 2008, 21:30

Oto sklady na dzisiejszy mecz o Superpuchar Hiszpanii:
Valencia CF: Hildebrand - Miguel, Albiol, Alexis, Moretti - Albelda, Baraja, Joaquín - Mata, Villa, Silva
Real Madryt: Casillas - Salgado, Javi García, Heinze, Torres - Diarra, De la Red, Van der Vaart, Robinho - Raúl, Van Nistelrooy

Troche zaskakujacy sklad IMO. Obrona troche mnie niepokoi, ale licze, ze wiecej strzelimy niz stracimy :wink: Jesli padnie dzisiaj bramkowy remis tez nie bede narzekal.
Jedziemy po pierwsze trofeum :!: :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 17 sie 2008, 22:00

Obrona jest mocarna, mam nadzieje ze mieszanka mlodosci i rutyny wypali. Zaskoczyl mnie Schuster de la Redem, nie sadzilem ze da mu grac w tak waznym meczu, coz Guti po slabych wystepach sparingowych zasluzenie usiadl na lawie. Tylko dlaczego Ramos nie gra?

mam nadzieje ze Robinho bedzie chcial udowodnic ze zasluguje na nowy kontrakt 8)

Hala :!:

Ruud :mike:

Bardzo dobry mecz w pierwszej polowce. Prowadzimy, choc VCF stworzyla sobie kilka naprawde dogodnych sytuacji, ktore powinny skonczyc sie brakami. na szczescie Iker robi roznice. ratuje wynik jak zwykle i potwierdza ze swietna forma mu nigdy nie ucieknie :) Raul niewidoczny, Robinho traci sporo pilek w dosc prostych sytuacjach. Stale fragenty VDV sprawiaja przeciwnikom sporo kloptow.
Obrona slabo, gdyby nie Iker przegrywalibysmy i to wysoko. Choc pulapki ofsajdowe na piec.

licze na szybkie wejscie Ramosa za Salgado i Robbena za Robsona

Pierwsza bramka, brak krycia Salgado, druga bramka brak krycia Salgado i Javiego. choc trzeba przyznac ze nikt nie pomagał Michelowi na po prawej stronie. generalnie mlody Javi Garcianie nadaje sie na srodkowego obronce, obysmy go wiecej nie musieli ogladac na tej pozycji.
bezbarwny Robinho zszedl z boiska zdecydowanie zbyt pozno. Robben wzedl i asystuje Ruudowi. mamy remis
Ostatnio zmieniony 17 sie 2008, 23:29 przez peepe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 sie 2008, 23:28

:angry:

A takiego mieliśmy farta w pierwszej połowie. Niestety błędy w kryciu Salgado i Garcii pozamiatały jak narazie. Nie wiem po co Schuster wystawił tych dwóch kelnerów, już nawet nie chce mi się nad nimi pastwić i dalej ich krytykować. I na dodatek mi sopcast siadł po stracie 2 bramki.

:angry:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 sie 2008, 0:24

2 gole na wyjezdzie daje nam dobra zaliczkę przed meczem rewanżowym, w którym nasza obrona zagra w lepszym składzie

Robinho = kaszana totalna, i te jego żałosne zapowiedzi 2 goli :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 sie 2008, 2:39

Jestem ciekaw jak dlugo jeszcze bedziemy musieli patrzec na kalectwo Raula w pierwszej 11... przeciez tego sie nawet komentowac nie da :| Zero gry przez caly mecz, jedno dosrodkowanie z lewej przez cala pierwsza polowe... a kiedy juz w drugiej byl przy pilce, potrafil jedynie spartaczyc akcje. Strach myslec co bedzie z Realem kiedy Ruuda trafi kontuzja. Gdzie te czasy, kiedy taki Ronaldo potrafil na przyspieszeniu minac dwoch obroncow i wpakowac pilke do bramki? W ogole porownywanie owczesnej gry brazylijczyka do tego co teraz reprezentuje nasz kapitan wyglada komicznie, ech.
Ktos zaraz powie ze jestem glupi niefajny i przeciez Raul jest git bo strzelil 18 bramek. Fajnie, tylko co z tego? W zespole ktory strzelil najwiecej bramek w lidze, wygral najwiecej meczy, grajac przez caly sezon na szpicy - czy 18 bramek to jest taki ekstra wynik? Majac na uwadze ze taki Guiza w przecietnej Mallorce walnal 27... Obstawiam, ze majac takiego Torresa na szpicy kosztem kapitana, bramek byloby ok ~30.

Uff dobra, frustracja wyladowana. Co do meczu - wynik fajny, do odrobienia. Schuster chyba celowo desygnowal do gry Salgado zeby bylo ciekawiej, nie tak latwo i zapewnic jakies emocje w rewanzu. Najpierw pozostawienie Villi sam na sam, potem odbicie pilki ktora Iker ledwo wyciagnal spod poprzeczki - a juz potem 'asysty' przy bramkach Maty i Villi. Ja wiem ze zawodnik zasluzony itd, ale czy naprawde zarzad nie moze go odeslac na zasluzona emeryture ew. sprzedac bylegdzie? Polbiedy Superpuchar, ale ja nie przezyje jesli w 1/4 finalu LM z Milanem za kontuzjowanego Ramosa wejdzie Salgado :|
Za to duzy plus dla M. Torresa za gre, pewny i malo bledow, nie dal pograc Joaquinowi, zaskoczyl mnie swoja gra. Szkoda ze w ofensywie juz bieda, ale cos za cos. Czasami sie jednak zastanawiam czy nie za wczesnie dano odejsc R. Carlosowi... moze Marcelo chociaz w czesci zrekompensuje pustki w przodzie po lewej stronie.
Btw, Schuster Metzeldera po prostu nie lubi, Niemiec jest kontuzjowany, czy tez po prostu ot tak desygnowal do gry Garcie zeby nie bylo za latwo? :lol:

O, i przynajmniej nikt nie bedzie narzekal ze krotkie posty pisze, hehe.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 18 sie 2008, 11:31

Obroncy wyprawiali8 cuda w meczu z Valencia. Wg mnie nieudanie zagral de la Red- zagrywal glupie wysokie pilki do przodu, ktorych ani Raul ani Ruud nie byli w stanie przyjac, latwo tez tracil pilke w srodkowej strefie. Kiepsko Rafael, byl praktycznie niewidoczny, jedyne zagrozenie to stale fragmenty gry w jego wykonaniu. w pierwszej polowce czesciej pokazywal sie pod bramka przeciwnika. Raul tuz przed zejsciem oddal grozny strzal i to w zasadzie tyle z jego wystepu. Ramos slabszy niz Salgado, marnowal wiele latwych pilek i rownie latwo dawal sie ogrywac w obronie.
Bardzo zirytowalo mnie granie pietami w ostatnich 10 minutach, gdy mielismy gonic wynik, a nasi probowali jakiejs brazyliany czesciej niz w calym poprzednim sezonie. nie wychodzilo im raz, drugi, trzeci a ci dalej swoje.
Zmiana Robinho out Robben in ozywila nasza gre i jesli ktos jeszcze mial watpliwosci ze brazylijczyk powinien usiasc na lawke to chyba juz ich nie ma.
Coz wynik nie jest zly, do odrobienia w rewanzu, tym bardziej ze nasza obrona powinna wyjsc w mocniejszym ustawieniu.

Podobno Saviola jest bardzo bliski rocznego wypozyczenia do Newcastle. Ciekawi mnie ten fakt, tym bardziej, ze prezesunio zapowiedzial ze nie bedzie wiecej transferow. nasz atak nie bedzie zatem porazal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”